题目内容
【题目】阅读A、B、C三篇材料,然后从各个小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Let's enjoy a movie!![]()
图 | Zootopia |
From a large elephant to a small mouse, animals live happily together in Disney's Zootopia. |
I've never imagined the movie is so interesting. There are 64 kinds of animals in it. After I watched the movie, I learned more about animals. I would highly recommend this movie to those animal lovers.
—— John
I have seen many cartoons of this kind, but this one is surprisingly funny and I love the sweet voice in it. My brother and I just couldn’t help laughing from the beginning to the end.
—— David
This movie is so well made. I went to see it with my 5-year-old son last Sunday afternoon. I love the beautiful music while my son loves the rabbit police officer Judy very much. It shows that small animals like her can also do serious work.
—— Nancy
(1)The poster shows that is spoken in the movie.
A.Japanese
B.French
C.English
D.Chinese
(2)From the poster, we can know that the movie lasts .
A.60 minutes
B.90 minutes
C.100 minutes
D.120 minutes
(3)John likes this movie because of .
A.the different kinds of animals
B.the funny actors
C.the sweet voice
D.the beautiful music
(4)It cost Nancy and her son to watch the movie.
A.$75
B.$90
C.$100
D.$120
(5)According to the poster, the movie most probably tells a story.
A.frightening
B.sad
C.true
D.funny
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)B
(5)D
【解析】本题是一则电影广告及三位同学看完电影后的评论。公告了电影的内容、语言及票价等等,同时有不同的人对这部电影的好评。
(1)细节理解题。题意:海报显示了在电影中讲的是哪门语言?A. Japanese日语;B.French法语;C. English 英语;D.Chinese汉语。由广告第三行可知,电影中讲的是英语。故选C。
(2)B细节理解题。题意:根据海报内容,我们可以知道电影持续多长时间?A. 60 minutes 六十分钟;B.90 minutes九十分钟;C.100 minutes 一百分钟;D.120 minutes一百二十分钟。由广告第四行可知,电影持续小时30分钟=90分钟。故选B。
(3)A 推理判断题。题意:约翰为什么喜欢这部电影?A. the different kinds of animals不同种类的动物;B. the funny actors有趣的演员;C. the sweet voice甜美的声音;D. the beautiful music优美的音乐。由文中的:There are 64 kinds of animals in it.可知因为有许多不种同类的动物,所以约翰喜欢这部电影。
(4)B 推理判断题。题意:南西和她的儿子看这部电影花多少钱?A.$75;B. $90;C. $100;D. $120。根据短文,南西和儿子是在上周星期天下午去看的电影,周末,成人$60,六岁以下的儿童$30,60+3 0=90,故选B。
(5)D 推理判断题。题意:根据海报内容,这部电影可能主要讲述一个什么样的故事?A. frightening令人害怕的;B. sad伤心的;C. true真实的;D. funny 有趣的。根据约翰的描述中的interesting,大卫的描述中的funny等可以推测出,这部电影讲述的是有趣的故事。故选D。
【题目】
| I'm Cherry. I will be a new kind of car in ten years' time. People will drive me at that time. I am very small and I run very fast. I use special things as my power(能量). |
| I'm Ben. I'm a robot. I will work with my brothers in five years' time. We will do heavy work. We will help people with numbers and bills(账单). People will have more free time. And they will feel easy in the future. |
| I am Large the Sea. I think I will be very beautiful in twenty years' time. There will be no pollution and everything will be clean around me. People will enjoy their lives very much. |
【1】Cherry is a kind of ________.
A.fishB.bikeC.carD.robot
【2】Who will Ben work with in five years' time?
A.His cousins.B.His brothers.C.His friends.D.His sisters.
【3】How does Ben think people will feel in the future?
A.Busy.B.Difficult.C.Cool.D.Easy.
【4】The underlined word “pollution” here means “________” in Chinese.
A.污染B.堵塞C.空间D.改变
【5】What can't we learn from the passage?
A.Cherry runs very fast.B.Cherry uses water as power.
C.Ben will help people with numbers.D.Large the Sea will be beautiful in the future.