题目内容

【题目】D. Answer the questions(根据以下内容回答问题.)

Last month some thieves stole a valuable teapot from a museum in Hong Kong. They took the teapot to America, but the American police found it. The museum sent Mr. Chan, a member of the museum staff, to collect the teapot. On the plane back to Hong Kong, he noticed two men. They were watching him closely. "Perhaps they're going to steal the teapot again. I must think of a plan,” he thought。

Mr. Chan’s daughter, Amy, met him at Hong Kong afterwards. Mr. Chan was carrying two boxes. He gave his daughter the pink box and said to her in a low voice, "Take this gift box home with great care." He walked away with the brown one. The two men followed him.

Amy opened the box at home. She was expecting a pair of sports shoes, but she just found an old teapot. "This is not a very interesting gift, " said Amy, a bit disappointed. "That’s all right. Let’s make some tea in it, "said her mother. Then they found a note in the teapot. It said, " Dear Amy ,___93____Love Dad.”

The two men kidnapped(绑架). Mr. Chan on his way to the museum. They opened his box and found a pair of sports shoes inside. "Where’s the teapot?" the two thieves shouted at the top of their voice with red faces. "How dare you cheat us? We saw you give your daughter a box at the airport. Come with us! We’re going to search your home, one of them said.

When the thieves entered Mr. Chan’s flat, it was dark and quiet. All of a sudden, the door closed and the lights went on. The police were waiting inside.

Amy and her mother came out of the bedroom with the teapot. "That teapot is very valuable, said Mr. Chan. "A long time ago it belonged to an emperor. He drank tea from it.”

“We were going to drink tea from it, too, "said Amy, laughing.

1Was the teapot found in America?

2What did Mr. Chan notice on the plane back to Hong Kong?

3What was in the pink box?

4How did the two thieves feel when they didn’t find the teapot?

5Where were the thieves caught?

6What did Mr. Chan probably write to Amy in the note? Fill in the blank with TWO sentences.

【答案】

1Yes, it was.

2He noticed two men. They were watching him closely.

3It was an old teapot.

4They felt very angry.

5In Mr. Chan’s flat.

6Call the police right now. Take care of the teapot.

【解析】短文大意:香港博物馆被盗的珍贵茶壶在美国被发现,博物馆派工作人员Chan先生取回茶壶,在回香港的飞机上,Chan先生又被两个小偷盯上了,有所警惕的Chan先生想出了一个完美的计划,成功地保护住了茶壶,在警察的帮助下又将两个小偷抓获归案。

1问题:那个茶壶是在美国找到的吗?根据文中句子“They took the teapot to America, but the American police found it.”(他们把茶壶带到了美国,但是美国警方找到了它。)可知,茶壶是在美国被发现的,故答案为Yes, it was.

2问题:Chan先生在回香港的飞机上注意到了什么?根据文中句子“On the plane back to Hong Kong, he noticed two men. They were watching him closely.” 在回香港的飞机上,他注意到两个人。他们密切注视着他。故答案为He noticed two men. They were watching him closely.

3问题:粉红色盒子里是什么?根据文中句子“Amy opened the box at home. She was expecting a pair of sports shoes, but she just found an old teapot.”可知,粉红色盒子里有一把旧茶壶。故答案为It was an old teapot.

4问题:那两个小偷在没有找到茶壶的时候感觉如何?根据文中句子“Where’s the teapot? the two thieves shouted at the top of their voice with red faces." How dare you cheat us?”(茶壶在哪里?两个小偷红着脸高声喊道:“你怎么敢骗我们?)可以看出两个小偷非常生气,故答案为They felt very angry.

5问题:小偷在哪里被抓的根据文中句子“When the thieves entered Mr. Chan’s flat, it was dark and quiet. All of a sudden, the door closed and the lights went on. The police were waiting inside.”可知,那两个小偷是在Chan先生的公寓里被抓的,故答案为In Mr. Chan’s flat.

6问题:Chan先生可能在信中给艾米写了什么?用两个句子填空。根据小偷在Chan先生家里被抓可以判断,Chan先生已经预感到小偷不会善罢甘休,会到他的家里去,因此在纸条上告诉女儿,要好好保管那把茶壶,并且马上报警,答案为Call the police right now. Take care of the teapot.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据其内容,从A、B、C中选出最佳答案。

In the new century,“smart clothes” are used not only for covering your body,but for many other kinds of ______.Some kinds of smart clothes ______ into the market.A German clothing maker has invented the “MP3 blue jacket”.This kind of jacket can be used as ______ an MP3 player and a mobile phone.An English company has developed a cloth keyboard that can be put onto your pants.You can control your computer with it ______ anywhere.If it gets ______,the keyboard can be washed and even ironed(烫平).

As the technology improves,smart clothes will get much smarter.Researchers are developing clothes ______ can show your body temperature and heat you up before you feel cold.Other smart clothes to wear are special medical ______.They can tell the doctor when you are in ______.This technology can also provide important information about your environment.Shirts can warn you of high pollution levels.Jackets ______ GPS(全球定位系统) technology can keep you from getting lost.

People have begun to love the idea.Probably smart clothes will one day be ______ on Paris streets—and even in your own home.

1A. forms B. pictures C. uses

2A. have come B. come C. will come

3A. all B. among C. both

4A. hard B. easily C. fast

5A. clean B. dirty C. nice

6A. when B. if C. that

7A. it B. one C. ones

8A. danger B. safety C. trouble

9A. for B. under C. with

10A. convenient B. common C. special

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网