题目内容

【题目】阅读短文, 从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

When I was a junior high school student in 1980, God gave me a gift, it was happiness.
One weekend, I went to visit my grandparents in the countryside. On my way home a car ran over me and cut off my1because of its high speed.
Several days later when I woke up at the hospital, I realized I had to spend the rest of my life2arms. How sad I felt at that time! Even I was full of fears.3slowly I knew I had to face the fact and got over it. I couldn't get my arms back even though I4every day.
However, it's easier to5than to do. It6me nearly half a year to get out of the sadness completely. I got so much from my7story. From then on, I could treat my life with a normal(正常的) mind. But in our daily life, I often see my classmates get8about little things: They get a bad grade on a test; their bus comes9; they don't have a mobile phone but10have, and so on. But I only11life. I was lucky to realize from an accident: It is a waste of our life to focus on(关注)what you have12. We should always think of what we have. So why are so many people unhappy? Someone may say, “My whole life would improve13I have a new car.” But when you get the car and what14? For a whole week you are walking on air. Then you go right back to being unhappy.
Happiness depends on(取决于) what we have! It's in our heart. It's a state of mind, even though you own the whole world, you may still feel15.Happiness comes from mastering the art of appreciating(感激) and taking pleasure in what you really have.
(1)A.feet B.legs C.arms D.ears
(2)A.with B.without C.for D.on
(3)A.Or B.But C.So D.Once
(4)A.cried B.laughed C.sat D.stood
(5)A.dream B.act C.call D.say
(6)A.cost B.spent C.took D.gave
(7)A.present B.past C.new D.last
(8)A.excited B.nervous C.serious D.worried
(9)A.early B.first C.fast D.late
(10)A.the other B.one another C.other D.others
(11)A.hate B.dislike C.enjoy D.save
(12)A.lost B.had C.found D.spent
(13)A.because B.as C.if D.whether
(14)A.happens B.takes place C.used D.uses
(15)A.funny B.happy C.excited D.unhappy

【答案】(1)、C
(2)、B
(3)、B
(4)、A
(5)、D
(6)、C
(7)、B
(8)、D
(9)、D
(10)、D
(11)、C
(12)、A
(13)、C
(14)、A
(15)、D

【解析】文章大意:本文主要讲述了作者不幸的经历,然而作者用另外的一种态度来面对人生,过得比别人快乐。
(1)根据下文中出现的一句I couldn't get my arms back,可推断作者当时是在车祸中失去了双臂的。故选C。
(2)根据上下文可知作者已经没有了双臂了,故选B,表否定。
(3)空格前的一句说的是“我甚至充满了恐惧”,而后一句说“我慢慢知道我不得不面对现实而且从里面恢复”,根据逻辑,可知应该用一个表示转折的连词。故选B。
(4)失去了双臂让作者悲痛无比,故他就在哭了。故选A。
(5)句意:说(say)比做更加容易。故选D。
(6)完全地走出悲伤花了我将近半年的时间。It takes/took sb.+时间+ to do sth.是固定搭配。意思是“花了某人多少时间做某事”,故选C。
(7)意外是发生在过去的,故这是一次过去的(past)经历,故选B。
(8)根据下文说考试成绩不好,可知道这会引起学生的担忧(worried),故选D。
(9)根据逻辑,公交车来迟(late)了,也会引起人们的担心,故选D。
(10)句意:他们没有手机但其他人有。others的意思是“其他人”,故选D。
(11)根据后一句说“我有幸从这次的意外中意识到某些东西”,可推断他是很享受(enjoy)生活的。故选C。
(12)根据后一句说“我们要想想我们现在所拥有的”,故可推断“关注我们失去的是浪费时间的”,故选A。
(13)句意:如果我有一辆车,我的生活就改善了。故选C。
(14)根据句意,可知此处的意思是“然后又有什么发生(happen)呢?”故选A。
(15)句意:这是一种心态,即使你拥有了整个世界,你也会觉得不开心(unhappy),故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you like the story of the little prince? A new movie about the book was on.

A little girl lives with her strict mom. The little girl's neighbor is an interesting old pilot. He has an old plane. He tells the little girl about his story.

His plane doesn’t work and lands in the desert. There he meets the little prince. The little prince lives on a small planet(星球) with a beautiful rose. He loves the rose very much, but the rose tells a lie to him. The little prince is sad and leaves the planet. He visits other planets and meets many people. But these people are not friendly to him. At last the little prince arrives on the earth.

The little girl is very interested in the story. She wants to fly the old pilot’s plane to meet the little prince. Now she begins her trip

If you are interested in the movie, come to the cinema. You will have lots of fun watching it.

根据短文内容,选择最佳答案。

1What does the girl’s neighbor do?

A. A doctor. B. An actor. C. A pilot. D. A scientist.

2What’s the meaning of the underlined word “ lands” in Paragraph 3?

A. 盘旋 B. 着陆 C. 起飞 D. 滑行

3Why does the little prince leave his planet?

A. Because the weather is bad.

B. Because he wants to have a trip.

C. Because the rose lies to him.

D. Because he wants to look for the girl.

4Where does the little prince arrive in the end?

A. On a small planet. B. On the earth.

C. On the sun. D. On the moon.

5After listening to the story, what does the girl want to do?

A. She wants to look for the little prince.

B. She wants to help the old pilot to fix the plane.

C. She wants to fly to another planet.

D. She wants to grow many roses.

【题目】(A)

One October during the Cold War, two gray whales were swimming near Alaska. It was time for them to 【1】 to Mexico for the winter. But these two whales didn’t leave in time, and they were 【2】 under the ice. The Inuits, the native people of Alaska tried to help. They cut large holes in the ice so the whales could 【3】 . But the ice stretched for kilometers around them. It 【4】 too late. Now it was impossible for the whales to escape and move south. The Inuits knew that they needed an icebreaker. An icebreaker is a 【5】 boat that can cut through ice.

(B)

Are quick decisions always wrong?

People should never make quick decisions without fully considering the factors that are affecting their decisions and the consequences of different decisions.

When people make quick decisions, they seldom care anything about the situation. Situation is a very important factor in making a right decision. Different decisions cause different results, so it is very important to make a decision carefully. People who make quick decisions do not have time to look around.

Secondly, there is a popular belief that people should decide quickly in order to catch chances. Unfortunately, that is completely wrong. "Chance favors the prepared mind," as a famous saying goes. Only when you have fully prepared, can you really grab a good chance when time come.

Life is not a lottery. Only when you make careful decisions based on the facts that are provided for you, can you win. If you make quick decisions, you may lose everything down to your underwear.

(C)

The South China Sea Islands which are about 164.74 k㎡, are made up of the East Sand Islands, the West Sand Islands, the Middle Sand Islands, the South Sand Islands and the Yellow Rock Island.

The South China Sea Islands lie in the place where the shipping ways meet between the Pacific and the Indian oceans. And they are very important to not only for transportation but also for national defense(国防). Long ago, their first islanders, the ancestors (祖先) of the Chinese people began to live there and started building buildings so China has always had full sovereignty (主权) over the area. The PLA told the world that the islands are part of province of Hainan Island.

The South China Sea Islands have rich natural resources and sea products on the islands and under their nearby seafloor, such as oil, gas, fish, animals and sea plants as food.

任务1:用方框中所给词的适当形式填空 (每空一词,每词限用一次)

任务2:根据英文释义及首字母提示拼写单词。

【6】s a condition or position in which you find yourself

【7】c to think about

任务3:同义句转换,每空一词。

Different decisions cause different results.

Different results 【8】 【9】 by different decisions.

任务4:根据短文(B)内容简答问题。

【10】When people make quick decisions, what do they seldom care ?_______________________

任务5:根据短文(C)内容完成表格,每空一词。

【11】_________

【12】_________

【13】_________

【14】_________

【15】_________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网