题目内容
【题目】阅读下面的对话,根据上下文,从方框内选择恰当的选项补全对话,使句意完整、符合逻辑。(其中有两项为多余选项)
A:Welcome to Mount Huang Taiping Cableway(索道), young men!
B: Thank you, sir. How long does it take us to get to the top of Mount Huang by cableway?
A:【1】
B: How fast it is! It is the first time for us to take the cableway.【2】
A: Take it easy. For your safety, you have to remember something important before your ride.
B:【3】
A: For example, you are not allowed to use your mobile phone, and keep your heads and hands inside the cable car during your ride.
B: Anything else?
A:【4】 For more information, you can look through your guidebook.
B: I see. Thanks lot.
A:【5】 Have a nice tour!
A. Don't step out of the car until it stops completely.
B. To tell you the truth, we are kind of scared.
C. Where was the cableway made?
D. You can take the No.112 bus to the top of Mount Huang.
E. Your ride will take about eight minutes.
F. You are welcome.
G. Like what?
【答案】
【1】E
【2】B
【3】G
【4】A
【5】F
【解析】
本文讲述了乘黄山太平索道旅游的注意事项。乘索道到黄山要大约8分钟。有一些规则:在乘坐缆车时,不能使用手机,而且要把头和手放在缆车内。车完全停稳之前不要下车等。
【1】句意:大约8分钟。
根据“How long does it take”可知回答是“大约8分钟”,故选E。
【2】句意:说实话,我们有点害怕。
根据“ Take it easy”可知此处是“说实话,我们有点害怕”,故选B。
【3】句意:像什么?
根据“For example, you are…”可知此处是举例子,所以问题是“像什么?”,故选G。
【4】句意:车完全停稳之前不要下车。
根据“Anything else?”可知此处还是规则,所以是“车完全停稳之前不要下车”,故选A。
【5】句意:没关系。
根据“Thanks lot.”可知此处回答是“没关系”,故选F。
【题目】 My name is Tim. I asked three of my friends how they had changed since they came to our middle school. And here are their answers.
Robin | I didn’t do well in my study before, but since I began to study in this school, things have changed. The teachers here are all energetic, active and helpful. They always encourage me by saying “I’m sure you can make it” or “You are one of the cleverest students I have ever met”. These words really mean a lot to me. Now I’m one of the top students in my class, and I like studying as well. |
Alex | I used to be a fat boy who could hardly run 500 meters. When I entered the middle school, my father worried that I would be laughed at by my new classmates, so he decided to do morning exercises with me every day. It really worked. Now I’m used to running and exercising in the morning, and I am slim and strong. Beside, my P.E. teacher thinks I can be a good runner in the future! |
Jason | I used to like to be alone and didn’t feel like talking to anyone. But when I met Robin and Alex, I found that they were really good people. Then gradually we became closer and finally became good friends. Thanks to them, I’m talkative and outgoing now, and I have made many other friends, I talk and play with my friends every day and each day I feel happy. |
【1】Who always encourages Robin after he came to the middle school?
A.His teachers.B.His friends.C.His parents.D.His classmates.
【2】Why did Alex’s father do exercise with him?
A.Because he wanted to lose weight.
B.Because he wanted his son to be healthy.
C.Because he worried that his son would be laughed at school.
D.Because he wanted his son to be a runner in the future.
【3】The underlined word “talkative” means “ “ in Chinese.
A.爱开玩笑的B.兴奋的C.健谈的D.多嘴的