题目内容

【题目】

Tuesday Jan. 6 9: 50 p.m.

We are sitting in our warm living room the TV is running everything is peaceful. Our back yard is brightly lit(照亮的), as if somebody turns on floodlights! Suddenly the light goes out. Then everything goes black. We find the flashlight and some candles and go to bed.

Wednesday Jan. 7 7: 30 a m.

My first thought after waking up is that it is very cold in the bedroom. Clearly the power has not come back on. After I look out of the window I feel even more depressed because it is still raining heavily. The temperature in the house has gone down to 10 degrees. Although that isn’t too bad we have no idea when the power will come back on. So Ron lights a fire in the fireplace.

Thursday Jan 8 12: 30 p. m.

It has started to snow. The poor trees which are already bent(弯曲的)under the ice now have to carry the weight of snow. Ron comes back home as there is no power in his office. What’s more the storm is supposed to last until Saturday morning.

Friday Jan 9 6: 00 p. m.

Still no power. Even though we have lit a series of candles it is difficult to do anything in their weak light. I am sitting beside several candles but I am having trouble reading.

Saturday Jan. 10 1: 00 p. m

I take the car to go on a search for a store. The destruction along the roads is sad: everywhere trees have been broken and the traffic light is out of order. I buy something like bread some fruit more drinking water and cat food.

Monday Jan 12 9: 46 p. m.

Suddenly the alarm system(警报系统) goes off and the fridge and the answering machine come on. After so many days the power has come back on!

1What did the writer do after the light went out on Tuesday

A.She went to bed.B.She looked out of the window.

C.She took the car to a store.D.She turned on the fridge.

2What do the underlined words “more depressed” mean in English

A.Happier.B.Sadder.C.More careful.D.More humorous.

3What did Ron do to help the writer

A.He bought a lot of things.B.He took her out for dinner.

C.He tried to make her warm.D.He tried to turn the power on.

4Why did the writer say it was hard to do anything on Friday

A.Because the power kept turning on and off.

B.Because the flashlight batteries had run out.

C.Because the candlelight was not bright enough.

D.Because the temperature in the house was too low.

5Why does the writer write the diary

A.To tell us an interesting story.B.To encourage us to look after ourselves.

C.To explain how to be safe.D.To introduce a disaster.

【答案】

1A

2B

3C

4C

5D

【解析】

这是六篇日记形式的应用文。日记主要记录雨雪交加的恶劣天气引起电力系统瘫痪,给人们的工作和生活带来各种不便。

1句意:周二熄灯后,作者做了什么?

细节理解题。第一篇日记最后一句说:We find the flashlight and some candles and go to bed.我们找到了手电筒和一些蜡烛,然后去睡觉了。故选A

2句意:在英语中,加下划线的“more depressed”是什么意思?

词句猜测题。Happier更快乐;Sadder更难过;More careful更认真;More humorous更幽默。题干后半句说:because it is still raining heavily.因为雨还下得很大。由此可知,这样恶劣的天气让作者“更难过”。故选B

3句意:罗恩做了什么来帮助这位作家?

推理判断题。第二篇日记最后一句说:So Ron lights a fire in the fireplace.所以罗恩在壁炉里生火。由此可判断,罗恩尽力让作者感到暖和。故选C

4句意:为什么作家说星期五很难做什么?

细节理解题。第四篇日记说:... it is difficult to do anything in their weak light.即使我们点燃了一些蜡烛,但在它们微弱的光线下也很难做任何事。由此可知,因为蜡烛的光线不够明亮,所以任何事都很难做。故选C

5句意:作者为什么要写日记?

主旨大意题。日记主要记录雨雪交加的恶劣天气引起电力系统瘫痪,给人们的工作和生活带来各种不便。由此可知,作者写日记的目的是介绍这次雨雪灾害。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In the summer of 2017, 13-year-old Myles Harris took a Boy Scout(童子军)class in water safety and life-saving skills. He didn't know how important that class would become until July 5,2018. On that day, his mother nearly drowned, but Myles saved her life.

Harris, now 15, received a Medal of Merit for his actions. This national honor is awarded by the US president. This honor is awarded to people who do good things. However, it is unusual for the medal to be given to a person as young as Harris.

Harris studies at Mission Vista High School in California. He was surprised when he got the honor. But he was thankful that he had the training and was in the right place at the right time to save his mom. "It was a scary experience," he recalled.

His family was on vacation at the beach. As he looked around, he saw someone floating on the water. Then he swam up quickly to the body and found out it was his mother Karmen. After seeing that she was unconscious, he quickly pulled her back to the family's boat and called for help. Then a lifeguard came to help him and took his mother to the hospital.

After her son won the award, Karmen thanked her son, as well as the Boy Scouts. In their rescue class, students not only learn how to save a drowning victim, but also how to prevent themselves from being accidentally pulled underwater by a victim.

1On July 5, 2018, Myles Harris ________.

A.saved his mother's lifeB.took a Boy Scout class

C.went to the beach with his friendsD.got a Medal of Merit

2The Medal of Merit is awarded to ______.

A.a Boy ScoutB.Mission Vista High School

C.the US presidentD.people who do good things

3The underlined word "unconscious" probably means ______ in Chinese.

A.受伤的B.伤心的C.平静的D.失去知觉的

4From the passagewe can learn that ______.

A.Harris took a Boy Scout class because he thought it was important

B.A policeman helped Harris take his mother to the hospital

C.Harris learned how to save a drowning victim in a Boy Scout class

D.Harris took a Boy Scout class when he was 14 years old

5The best title of this passage is ______.

A.An Important Boy Scout ClassB.A Quick Thinking Boy Saved Mother

C.A Boy Got a Medal of MeritD.An experience of saving mother

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网