题目内容
【题目】Food may help you understand your personality(个性). Choose your favorite food from the five foods.
![]()
![]()
A. noodles B. hamburgers C. apples D. fried chicken E. cakes
See the answers here.
A. You always try to make yourself different from others. Sometimes it’s not easy for you to have friends.
B. Your only interest is success, so you spend most of your time working and have no time to relax yourself.
C. There are so many new ideas in your mind. Also you like sharing them with your friends.
D. People think that you are shy,but you are a good listener. And you would like to give others a hand.
E. Because you are outgoing and are good at telling jokes, people like to make friends with you.
Does your choice really tell you who you are?
Just for fun!
【1】We can read this personality test in a _________.
A. magazine B. news report C. menu D. story book
【2】Larry often helps others. He might choose ________
A. noodles. B. fried chicken. C. cakes. D. apples.
【3】From the answers, we can know that ________
A. if you choose noodles, you are similar to others.
B. if you choose apples, you are shy.
C. if you choose cakes, you always make others laugh.
D. if you choose hamburgers, you may have many new ideas in your mind.
【4】The writer thinks _________
A. it is fun to choose your favorite food.
B. food can make your personality different.
C. we shouldn’t take the results seriously.
D. People in the world only have four personalities.
【答案】
【1】 A
【2】 B
【3】 C
【4】 C
【解析】
文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍食物可以帮助你理解你的性格。列举了5种食物,并对喜欢这些食物的人的性格进行了描述。这不一定是真的,其实这只是为了乐趣。
【1】推理判断题。由常识可知新闻报道,菜单和故事书中不会出现这样科普类的短文,最有可能出现在杂志上,故选A。
【2】细节理解题。由D段中的句子“…you would like to give others a hand…”可知,选择炸鸡的人愿意帮助别人,故选B。
【3】细节理解题。由E段“…and are good at telling jokes…”可知,喜欢蛋糕的人善于讲笑话,故答案选C。
【4】细节理解题。由最后一句话Just for fun!可知,这篇文章只是“娱乐一下”,不要太认真,故答案选C。
【题目】任务型阅读。
请仔细阅读下列题中五个人的陈述和A~F中服务中心推出的服务项目,选出符合各自情况的最佳选项,其中有一项多余。
71The weekend is coming.The Blacks decide to stay at home and plant some apple trees in their garden.They bought some apple trees.However,they need someone to help them plant trees.
72Mrs. Brown lives in a house with a big garden.She is too busy to take care of her garden.Yesterday she bought some flowers.She wants to grow them in the garden.
73Mr. Jim is a reporter.He often says,“It is exciting,however,it is also a very busy job.”Mr. Jim wants to find someone to help him wash his clothes.
74Jim lives in the countryside.Yesterday,it rained a lot.Jim went to school by bike and his father drove his car to work.Now,the bike and the car are very dirty.
75Some of Peter's friends visited Peter this evening and they had a big dinner at Peter's home.His friends have left.Peter feels tired now.Though(尽管) his kitchen is in an awful mess(一团糟),he doesn't want to do anything.
Coat:$8 Shirt:$9 Sweater:$10 Call:4352378 |
Bike:$12 Motorcycle:$20 Car:$30 Call:5412348 |
Price:¥20 Call:6872789 |
Price:$50/hour Call:5292176 |
Price:$250—$1050 Call:5412791 |
Price:$30/hour Call:6322398 |
【1】______
【2】______
【3】______
【4】______
【5】______