题目内容

【题目】TRADITIONAL CHINESE FESTIVELS

Name

Lantern Festival

Tomb-sweeping Day

The Dragon Boat Festival

Mid-Autumn Festival

Date

Lunar January 15th

April 5th

Lunar May 5th

Lunar August 15th

How to celebrate

People eat sweet dumplings for good luck, watch a lantern show and guess riddles.

People sweep the tombs to remember the dead. Also they fly kites on this day.

People hold and watch dragon boat races in many places and eat zongzi to remember Qu Yuan.

Family members get together to eat mooncakes and enjoy the bright full moon.

riddle字谜 tomb lunar农历

根据表格所提供的信息选择最佳答案。

1From above we know all these festivals are _____ traditional festivals.

A. ChineseB. AmericanC. British

2The Mid-Autumn Festival comes _______than Lantern Festival.

A. eight months earlierB. eight months laterC. seven months later

3People usually eat _____ and watch _______ at Dragon Boat Festival.

A. zongzi, dragon boat races

B. moon cakes, the moon

C. sweet dumplings, a lantern show

4From the form we know people celebrate the Dragon Boat Festival to remember__________.

A. Chang’eB. Qu YuanC. old people

5Which of the following is not TRUE according to the information above?

A. People sweep tombs on Tomb-sweeping Dayto remember the dead.

B. Family members often get together to guess riddles on Lantern Festival .

C. We can’t see the bright full moon both on Lantern Festival and Mid-Autumn Day.

【答案】

1A

2C

3A

4B

5A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述中国四个传统节日。

1细节理解题。根据TRADITIONAL CHINESE FESTIVELS可知,表示中国的传统节日,故选A

2细节理解题。根据Lantern Festival Lunar January 15th以及Mid-Autumn Festival Lunar August 15th可知,中秋节比元宵节晚了7个月,故选C

3细节理解题。根据People hold and watch dragon boat races in many places and eat zongzi to remember Qu Yuan.可知,人们吃粽子看龙舟比赛,故选A

4细节理解题。根据People hold and watch dragon boat races in many places and eat zongzi to remember Qu Yuan.可知,他们为了记住屈原,故选B

5细节理解题。根据People eat sweet dumplings for good luck, watch a lantern show and guess riddles可知,没有表明是“家庭成员猜字谜”,排除B;根据Family members get together to eat mooncakes and enjoy the bright full moon可知,在中秋节可以看到圆月亮,排除C;根据People sweep the tombs to remember the dead可知,人们扫墓是为了记住死者,故选A

对于题干中要求要求找True/False/Not true/Not false这类题,直接看选项。根据选项定位至某一部分进行分析,例如本篇阅读第5题。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网