题目内容
【题目】
![]()
How to improve my life? Many people think that they have to accept whatever life throws at them. They'll say, "This is my fate, my destiny. I cannot change it."
Of course not! You don't have to suffer needlessly. Your destiny depends on you, not on any other outer factors. I know someone who says she just accepts what life gives her because she has done everything she can to improve it. Guess what her lifestyle is? She wakes up in the morning, goes to work, comes back home, relaxes, chats with people, watches TV, then goes to sleep. Next day, the same things cycle follow.
Huh! Is this what she calls "doing her best"? She believes she has tried her best and just accepts it in her heart that this is the life that God has intended for her to live; that her luck can only change if God wills it. Of course God wants us to be happy and live our life to the fullest, but we have to do our share of exerting (运用) the effort to live the life of our dreams.
Remember that you reap what you sow. You just don't sit around and wait for a million dollars to fall from the sky. You have to get off the couch, get your eyes off the TV screen, get your hands off the phone. Don't expect your luck to change unless you do something about it. If something goes wrong, don't just regard it as
If someone's life is in the trouble, do you just hope and pray that things will turn out fine? Of course not! You get to do anything you can to save the person. So it is with your own life. It is not enough to hope for the best, but you have to do your best. In other words, don't just stand (or sit) there, do something to improve your life.
【1】According to the woman mentioned in Para.3, her life _______.
A. doesn't need improving
B. couldn't be improved
C. will be better some day
D. will be worse in the future
【2】What does the author think of the woman's life?
A. positive B. satisfying C. colorful D. passive
【3】Which of the following statements is the author's opinion?
A. Your temporary problem is not discouraging.
B. Your luck can be changed by your hard work.
C. You can only achieve success when God wills it.
D. You should treat yourself in the way you treat friends.
【4】In Para.5, the author emphasized the importance of _______.
A. positive action
B. positive thinking
C. hope for the best
D. intention to succeed
【5】The text is mainly written to advise you to _______.
A. understand yourself
B. improve your life
C. believe in yourself
D. change your normal way
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:本文讲述的是我们在改善自己的生活方面的几个方法。
【1】B细节理解题。根据第三段的“she just accepts what life gives her because she has done everything she can to improve it”和第四段的“She believes she has tried her best and just accepts it”,可知该女子接受现在的生活是因为她认为她已经尽力,但生活却未能改变。
【2】D作者态度题。作者认为该女子只是重复日常活动,并没有“doing her best”,所以是passive(消极的)。故D正确。
【3】B细节理解题。根据第五段的“Don’t expect your luck to change, unless youdo something about it”,可知B为正确答案。
【4】A 细节理解题。第五段主要强调行动,而不仅仅靠运气、思想或希望。尤其是根据末句的“It’s not enough to think positively; you also have to act positively”,可知A为正确答案。
【5】B文章意图题。从文章的首句和尾句How to improve my life? Many people think that they have to accept whatever life throws at them. They'll say, "This is my fate, my destiny. I cannot change it."和It is not enough to hope for the best, but you have to do your best. In other words, don't just stand (or sit) there, do something to improve your life.可知本文讲述的是如何改善我们的生活,故B正确。
【题目】 All of us want to be healthy. To keep healthy, more and more people are doing sports. Do you like sports? If yes, which is your favorite sport? Look at the ads(广告), they may help you.
Nancy’s Gym Lose weight! $25/ hour Opening time: Saturday and Sunday Tel: 455-6223 |
Ice World Have fun skating here! $ 20/ hour for children $ 30/ hour for adults(成年人) Tel: 886-8252 |
Water World Opening time: 9:00 a.m. ~9:00 p.m. every day Adults: $ 10 Children(aged 15 and under): $ 7 Tel: 215-1829 Come to Water World! Two pools for children Two large pools for adults Two restaurants | |
【1】What do people in Nancy’s Gym want to do?
A.To enjoy swimming.B.To learn to skate.
C.To lose weight.D.To eat delicious food.
【2】If Mr. Smith goes skating with his child, they need to pay ________ for two hours’ skating.
A.$ 50B.$ 60
C.$ 80D.$ 100
【3】People can go to Water World at ________.
A.8:00 a.m.B.1:30 p.m.
C.9:30 p.m.D.10:00 p.m.
【4】You can call ________ if you want to swim.
A.215-1829B.886-8252
C.215-1982D.455-6223
【5】Which of the following is TRUE?
A.Ice World is only for adults.B.People can go to Nancy’s Gym on Sunday.
C.There are four large pools in Water World.D.Children needn’t pay to go swimming in water World.