题目内容
【题目】Choose the best answer (根据文章内容,选择最恰当的答案)
![]()
I wanted to know the name of every stone, flower, insect, bird and beast.I wanted to know where it got its color, where it got its life-but there was no one to tell me."
-George Washington Carver
Susan Carver stood in front of her house. She watched George Carver take things out of his pockets. George had been out in the woods again, collecting things like plants, insects, rocks, frogs and a snack. Susan was happy that George loved nature. She just didn’t want George to bring all that nature into her house! Even when he was very young, George wanted to study the world outside.
Susan and Moses Carver wanted George to have a good education. But the schools near George’s house were for white children only. So when George was about 12, the Carves sent him to a school for African Amrican children. But the school was too easy for George. George decided to go to a different school so he can learn more.
George went to a high school in Kansas. He was one of the best students there, too. After George graduated, he started a business cleaning people’s clothes. But George still wanted to learn more. In 1885 a college in Kansas sent George a letter and said he could go to school there. But when George got to the college, they told him he couldn’t stay. The college was only for white students. George was very disappointed. But he kept reading and learning by himself.
In 1887, George started taking classes at Simpson College, in Iowa. George was only the second student African American who went to the college. He studied art and music. But George really wanted to study plants and farming. So he decided to go to a different college. One year later, he went to Iowa State Agricultural College. Students there learned how to work on farms. George learned about farm animals, planting and growing crops.
George was a great student at Iowa State Agricultural College. After he graduated, he became a teacher at the college. He also kept studying plants. He wanted to learn about different ways to use plants.
【1】Where did George spend his childhood?
A.At school.B.In the woods.C.In front of his house.D.In the natural world.
【2】What did George’s parents want him to do?
A.To collect things.B.To bring things home.
C.To receive a good education.D.To work on the farm.
【3】Why didn’t George go to the school near his house?
A.It was too easy for him.B.It was too expensive for him.
C.It was only for white children.D.It was only for African Americans.
【4】When did George go to Iowa State Agricultural College?
A.In 1880.B.In 1885.C.In 1887.D.In 1888.
【5】What did George do after he graduate from college?
A.He started his own business.B.He started to learn art and music.
C.He became a teacher at the college.D.He went back home to study plants.
【6】Which of the following can be the best title of this passage?
A.A boy who loves natureB.Education system in the USA
C.Different ways to study plantsD.The second African American
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】D
【5】C
【6】A
【解析】
文章讲述了乔治从小就喜欢自然,但是他家附近的学校只招收白人学生,直到12岁他才去了招收非裔美国儿童的学校,但是这个学校对乔治来说太容易了,他决定去另一个学校学习更多的东西,后来他想去上大学,但是大学只招收白人学生,他很失望,后来他去了非洲学生能去的辛普森学院,在那里他学习美术和音乐,但是他仍然对自然感兴趣,毕业后他成了大学的一名老师。
【1】细节理解题。根据George had been out in the woods again, collecting things like plants, insects, rocks, frogs and a snack. 和So when George was about 12, the Carves sent him to a school for African Amrican children.可知乔治的童年在小树林里度过;故选B。
【2】细节理解题。根据Susan and Moses Carver wanted George to have a good education.乔治的父母想让他受到好的教育;故选C。
【3】细节理解题。根据But the schools near George’s house were for white children only可知因为只招收白人学生;故选C。
【4】细节理解题。根据In 1887, George started taking classes at Simpson College, in Iowa. George was only the second student African American who went to the college. He studied art and music. But George really wanted to study plants and farming. So he decided to go to a different college. One year later, he went to Iowa State Agricultural College.可知是乔治去Iowa State Agricultural College是在1888年;故选D。
【5】细节理解题。根据George was a great student at Iowa State Agricultural College. After he graduated, he became a teacher at the college可知大学毕业后在大学做了一名老师;故选C。
【6】最佳标题题。根据文章内容讲述了乔治从小喜欢大自然,以及后来上学的故事,所以是“一个热爱大自然的小男孩比较符合题意”;故选A。