题目内容

【题目】News One: 29 October, 2015

The government of China plans to end its one-child per family policy(政策) and instead let families have two children. The plan was announced Thursday after high-level meetings in Beijing.China, which has the largest population, made the one-child policy in 1980. The government allowed only a small number of couples to have two children for so many years. For example, some couples in the countryside could have two children.

News Two: 05 October, 2015

The first of the 2015 Nobel Prizes has been announced. Sweden’s Nobel Prize committee says the Nobel Prize for medicine will go to scientists from Ireland, Japan and China.William Campbell from Ireland and Satoshi Omura from Japan share the prize for their discovery of the medicine avermectin(阿维菌素). The Nobel committee praised their work on what it calls a “novel therapy.” The treatment fights disease caused by parasites(寄生虫).The prize for medicine is also going to Chinese researcher Tu Youyou. She discovered artemisinin. Artemisinin is a drug (药物) that has greatly made the number of people who die from malaria(疟疾) smaller.

News Three: 09 December, 2015

Oil prices have fallen to their lowest levels since 2009. Brent crude oil, one of several kinds of oil on the world market, dropped below $40 a barrel(桶) on Tuesday. However, the main group of oil producing countries has been unable to reduce the oil production.

【1】How long did China’s one-child policy last?

A. 38 years.B. 36 years.C. 25 years. D. 65 years.

【2】Who got the Nobel Prize for medicine?

A. Tu Youyou from China.

B. William Campbell from Ireland.

C. William Campbell from Ireland and Satoshi Omura from Japan.

D. William Campbell from Ireland, Satoshi Omura from Japan and Tu Youyou from China.

【3】What can we know from News Three?

A. There is only one kind oil on the world market.

B. Main oil producing countries will produce less oil.

C. Oil prices on Tuesday are the lowest in history.

D. Main oil producing countries will still produce as much oil as before.

【4】Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. The oil prices are the lowest in 2009.

B. The artemisinin has saved lots of lives.

C. There are the most people in China in the world.

D. Only a small number of Chinese couples can have two children in China in the past few years.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】C

【4】A

【解析】

试题分析:短文大意:该文给出了三则新闻:中国计划结束其独生子女家庭的政策,让家庭有两个孩子。2015年的诺贝尔奖已经宣布。油价跌至2009以来的最低水平。

【1】B细节理解题。根据文中China,which has the largest population,made the one-child policy in 1980. The government allowed only a small number of couples to have two children for so many years.和News One: 29 October, 2015可知一对夫妇只生一个孩子的政策持续了三十六年,所以选B。

【2】D细节理解题。根据文中the Nobel Prize for medicine will go to scientists from Ireland, Japan and China. William Campbell from Ireland and Satoshi Omura from Japan share the prize for their discovery of the medicine avermectin The prize for medicine is also going to Chinese researcher Tu Youyou可知来自爱尔兰的威廉坎贝尔,日本的聪大村和中国的屠呦呦分享诺贝尔医学奖,所以选D。

【3】C细节理解题。根据文中Brent crude oil, one of several kinds of oil on the world market, dropped below $40 a barrel(桶) on Tuesday.可知在星期二,世界市场上的几种油脂跌破了每桶40美元,所以选C。

【4】A推理判断题。根据文中Oil prices have fallen to their lowest levels since 2009.,可知,选项A的说法是错误的。故选A。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网