题目内容

【题目】Answer the questions (根据短文内容回答下列问题)

My name is Opal. Last summer my daddy sent me to the store for a box of cheese, some white rice, and two tomatoes and I came back with a dog. This is what happened: I walked into the vegetable section of the grocery store to pick out my two tomatoes and I almost bumped () right into the store manager. He was standing there all red-faced, screaming and waving his arms around. “Who let a dog in here?” he kept on shouting. “Who let a dog in here?”

At first, I didn’t see a dog. There were just a lot of vegetables on the floor, tomatoes and onions and green peppers. It seemed that all the employees were running around, waving their arms just the same way the store manager was waving his.

And then the dog came running around the corner. He was a big dog. And ugly. And he looked like he was having a real good time. His tongue was hanging out and he was wagging (摇摆) his tail. He suddenly stopped and smiled right at me. I had never before in my life seen a dog smile, but that is what he did. He pulled back his lips and showed me all his teeth. Then he wagged his tail so hard that he knocked some oranges off a shelf, and they went rolling everywhere, mixing in with the tomatoes and onions and green peppers.

The manager screamed, “Somebody get that dog!”

The dog went running over to the manager, wagging his tail and smiling. He stood up on his hind legs (后腿). You could tell that all he wanted to do was get face to face with the manager and thank him for the good time he was having in the store, but somehow he ended up knocking the manager over. And the manager must have been having a bad day, because lying there on the floor, right in front of everybody, he started to cry. The dog came to him, really concerned, and licked () his face.

“Please,” said the manager. “Somebody call the pound (流浪狗收留所).”

“Wait a minute!” I shouted. “__________________________________.”

1Opal walked into the store with a dog, didn’t she?

2What was the dog like?

3Why did the manager want to catch the dog?

4How did the dog feel in the store?

5What did Opal think of the dog? Why?

6What did Opal probably say at the end of the story?

【答案】

1No, she didn’t.

2He was big and ugly.

3Because the dog caused a great mess in the store./Because the dog knocked a lot of vegetables and fruits off the shelves.

4Happy.

5(The dog was) lovely/ friendly (because) although the manager and the employees treated him badly/ tried their best to catch him, he still licked the manager’s face./ he still wagged his tail.

6That’s my dog. Don’t call the pound.

【解析】

本文讲述了Opal去商店买菜,看见一只狗对着商店的经理,摇尾巴表示友好,却把商店里的菜弄了一地。商店经理要给流浪狗收留所打电话,Opal认为这只狗很好,于是收留了它。

1根据“At first, I didn’t see a dog.”可知,Opal没有带着一只狗去商店,因此用否定回答,故填No, she didn’t.

2根据“He was a big dog. And ugly.”可知,这只狗又大又难看,故填He was big and ugly.

3根据“Then he wagged his tail so hard that he knocked some oranges off a shelf, and they went rolling everywhere, mixing in with the tomatoes and onions and green peppers.”可知,这只狗使劲摇着尾巴,把架子上的橘子都碰掉了,橘子滚得到处都是,混着西红柿、洋葱和青椒。因此他把商店里弄得非常杂乱,商店经理想要抓住他,故填Because the dog caused a great mess in the store./Because the dog knocked a lot of vegetables and fruits off the shelves.

4根据“And he looked like he was having a real good time.”可知,这只狗在商店里非常高兴,故填Happy.

5根据“The dog went running over to the manager, wagging his tail and smiling. …… You could tell that all he wanted to do was get face to face with the manager and thank him for the good time he was having in the store, ……The dog came to him, real concerned, and licked () his face.”可知,Opal认为这只狗非常友好,因为他努力摇尾巴向商店经理表示友好,去舔商店经理的脸,故填(The dog was) lovely/ friendly (because) although the manager and the employees treated him badly/ tried their best to catch him, he still licked the manager’s face./ he still wagged his tail.

6根据“Who let a dog in here?”可知,商店经理询问是谁让这只狗进来的。“Please,” said the manager. “Somebody call the pound (流浪狗收留所).”可知,商店经理想要给流浪狗收留所打电话,把这只狗运走。根据“His tongue was hanging out and he was wagging (摇摆) his tail. He suddenly stopped and smiled right at me. I had never before in my life seen a dog smile, but that is what he did.”可知,Opal认为这只狗很友好,拦住了商店经理,没有让他打电话,因此表示想要那只狗,故填That’s my dog. Don’t call the pound.

这是一篇记叙文,短文讲述了Opal去商店买菜,看见一只狗对商店经理摇尾巴,表示友好,但是商店经理认为他把菜弄了一地,还让他摔倒了,想要给流浪狗收留所打电话。最后,Opal收留了它。文章叙述清晰,内容容易理解。题型是任务型阅读,要求根据文意回答问题,考查学生们对文章细节的理解。做题时,先通读短文,了解大意;然后根据题目所问,锁定短文相关句子,用简洁、概括的语言作答。例如第2小题,根据题干What was the dog like?可知询问这只狗长什么样,注意文章中的形容词,再根据关键词dog,在原文定位答案。故填He was big and ugly.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the best answer and complete the passage (选择最恰当的选项完成短文)

Secret codes keep messages private. Banks, companies, and government agencies use secret codes in doing business, especially when information is sent by computer. People have used secret codes for thousands of years. As long as there have been codes, people have tried to break them. Code breaking never ______ code making. The science of creating and reading coded messages is called cryptography(密码系统).

There are three main types of cryptography. You can ______ a message by having the first letters of each word spell it out. For example, the first letters of “My elephant eats too many eels(鳗)” spell out the message “Meet me.”

Another way is to use symbols to ______ specific letters of the alphabet. You might represent each letter with a number, for example. Let’s number the letters of the alphabet, in order, from 1 to 26., If we replace each letter with a number, the message “Meet me” would read “13, 5, 5, ______, 13, 5.”

A code uses symbols to replace words, phrases, or sentences. To read the message of a real code, you must have a code book. With a code book, you might write down words that would be ______ as other words. For example, “bridge” might refer to “meet” and “out” might mean “me.” The message “Bridge out” would have meaning of “Meet me”. It is very hard to break a code with out the code book. Actually, it is also hard to keep a code book secret for long. ______, codes must be changed frequently.

1A.goes aheadB.takes the place ofC.falls behindD.depends on

2A.sendB.takeC.translateD.hide

3A.stand forB.make upC.deal withD.find out

4A.17B.18C.19D.20

5A.explainedB.misunderstoodC.rememberedD.acted

6A.HoweverB.ThereforeC.In additionD.Otherwise

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网