题目内容

【题目】情景交际。

选择方框中的句子完成对话。

Mike: Hi, Jim, what are you talking about?

Jim: Oh, we are talking about something in the forest.

Mike: 1

Jim: I prefer plants.

Mike: 2

Jim: Because they are very beautiful. I think, I like bamboo best. 3

Mike: I like animals better than plants. I think animals are very interesting and we can play with them.

Jim:4

Mike: I like pandas best. They are very lovely.

Jim:5

Mike: Sounds great! Let’s go this Sunday.

Jim: OK. We can see many kinds of plants and animals there. It’s so interesting!

Mike: See you!

Jim: See you this Sunday!

A.Which kind of animal do you like best?

B.Which do you prefer, plants or animals?

C.Why?

D.Why not go to the Forest Park?

E.What about you?

【答案】

1B

2C

3E

4A

5D

【解析】

情景交际。对话主要谈论了深林里的一些事情:植物和动物。

1根据I prefer plants.可知此处是应是询问:植物和动物,你更喜欢哪个?选项B.Which do you prefer, plants or animals?你更喜欢哪一个,植物还是动物?符合上下文,故选:B

2根据Because they are very beautiful, I think可知此处问原因,用why。选项C.Why?为什么?符合上下文,故选:C

3根据I like animals better than plants.可知此处是询问对方的看法。选项E.What about you? 那你呢?符合上下文,故选:E

4根据I like pandas best可知此处询问对方最喜欢的动物是什么。选项A.Which kind of animal do you like best? 你最喜欢哪种动物?符合上下文,故选:A

5根据Sounds great! Let's go this Sunday.可知此处是提议:我们为什么不去森林公园呢?选项D.Why not go to the Forest Park?符合上下文,故选:D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
C
Once my father asked me to hold his hammer(锤子) while he was repairing something, so we could have some time to talk to each other.
For 22 years, after I left home for college, he called me every Sunday at 9 a.m. He was always interested in my life and how my family was doing, and I never once heard him complained about his own life.
Nine years ago when I bought my first house, my father, 67 years old, spent eight hours a day painting it for three days. He would not allow me to pay someone to have it done. All he asked for was a glass of iced tea and for me to hold a paint brush for him and talk to him. But I was too busy.
Five years ago, at age 71, my father spent five hours putting together a swingset (秋千组) for my daughter. Again, all he asked was that I get him a glass of iced tea and talk to him. But again, I was -too busy.
Four years ago, my father drove all the way from Denver to Topeka, with an eight-foot Colorado blue spruce (蓝叶云杉) in his trunk, so that my husband and I could have a part of Colorado growing on our land. I was preparing for a trip that weekend and couldn't spend much time with him.
Then, one day, my father telephoned me as usual, this time from my sister's home in Florida. We talked about the tree he had brought me, "Fat Albert",but that morning he called it "Fat Oscar", and he seemed to have forgotten some things. I had to get to church, so I cut the conversation short.
The call came at 4:44 p.m. that day: my father was in hospital in Florida with an aneurysm (动脉瘤). I got on a plane immediately, and on the way I thought of all the times I had not taken the time to talk to my father. I realized that I had no idea who he was or what his deepest thoughts were. I promised that when I arrived, I would make up for lost time.
I arrived in Florida at 1 a.m. My father had passed away at 9:12 p. m. This time it was he who did not have time to talk to me.
(1)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The writer arrived in Florida before her father passed away.
B.The writer didn't find enough time to talk to her father all these years.
C.The writer noticed nothing unusual about her father's health before he was put in the hospital.
D.The writer's father brought them the Colorado blue spruce because it is an expensive tree.
(2)Which words best describe the writer's father?
A.Honest and modest(谦虚的).
B.Strict and demanding(要求高的).
C.Talkative and positive.
D.Caring and thoughtful.
(3)What's the best title of this passage?
A.What A Good Father
B.How Busy I Am.
C.Time Keeps Going.
D.My Father and Our Family.

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(B)
People often say that an Englishman's home is his castle. They mean that the home is very important and personal. Most people in Britain live in houses rather than in flats, and many people own their homes. They can paint and change them in any way they like. In a crowded city everyone knows that he or she has private space that is only for himself or herself and for invited friends.
People usually like to mark their space. Are you sitting on a beach or a train or in a library? If you are on the beach you may have spread your sands around you; on the train you may have put your coat or a small bag on the seat beside you; in a library you may have one corner or chair which is your own.
Once I was traveling on a train to London. I was in a section for four people and there was a table between us. The man sitting opposite me had his bag on the table. There was no space on my side of the table at all. I was made rather angry. Maybe he thought that he owned the whole table! I took some newspapers out of my bag and put them on his. When I did this he sat up straight at once, opening his eyes wide. I had invaded(侵占)his space! A few minutes later, I took my newspapers off his bag in order to read them. He at once moved his bag to his side of the table.
(1)The English call their homes “castles” because ____________.
A.they don't make friend with others
B.they are very important persons
C.they don't want to stay with others
D.homes provide them with their own space
(2)The word “private” in the first paragraph means _____________.
A.私人的
B.公共的
C.相邻的
D.隐蔽的
(3)According to the passage, if an Englishman is on the beach, he will probably ________ to show his own space to others.
A.cover himself with sands
B.sit in another person's chair
C.spread sands around him
D.talk loudly with his friends
(4)Why did the writer get angry ? Because ___________
A.the man's bag fell on the writer's foot.
B.the man's bag was on the writer's seat.
C.the man didn't leave space for the writer on the table.
D.the man's bag prevented the writer looking out of the window.
(5)The writer put his newspapers on the man's bag in order to ___________.
A.invade the man's space
B.let the man move his bag to his side
C.take the man's seat
D.let the man read the newspaper

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网