题目内容
【题目】
Attention, please! Reporters wanted!
※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※![]()
Do you dream of being a reporter? Are you a good writer who loves the news? If so, you may have a chance to be a winner in the TFK Kid Reporter Talent Search.
We’re looking for 12 students from around the nation to be members of the TFK Kid Reporter team for the 2019~2020 school year.
Next year’s team will continue the tradition of reporting local news stories for Time For Kids magazine and www.time forkids.com.
Professional reporters from Time For Kids will decide who will be the winner. In the past year,TFK Kid Reporters have:
★ Interviewed national leaders, famous people and other newsmakers.
★ Written news stories, reviews, and opinion pieces for Time For Kids.
★ Learned about the news business from prizewinning reporters who work at TIMES.
★ Appeared on television to talk about their work.
※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
How to Enter
To apply, visit www.timeforkids.com/2019 kr and complete the official entry form. Be sure to read the official rules and share them with your parents or teachers, who must sign(签名) your entry form and send it to us by email. Entry forms must be sent by June 17, 2019. You must be 14 years old or younger on September 1, 2019.
※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
Contest opens: 10:00 a.m. on March 14, 2019
Contest deadline: 12:00 p.m. on June 17, 2019
All entries must follow the official rules for consideration. See contest rules on the next page. Good luck!
![]()
【1】The 12 student reporters will work for _____.
A.more than a yearB.less than a yearC.about a yearD.half a year
【2】If David is chosen as a member of the TFK Kid Reporter team, he will probably NOT____.
A.play a role in some famous TV plays
B.learn how to do well in the reporting job
C.do an interview with the American president
D.write down his own ideas at www.time forkids.com
【3】The contest will be closed on _____.
A.March 14, 2019B.June 17, 2019
C.September 1, 2019D.December 31, 2020
【4】_____is allowed to join in this contest.
A.Mike who would like to be a writer
B.Tom who was born on September 1,2005
C.Jack who is going to celebrate his fifteenth birthday
D.Lucy who handed in her entry form without the sign of her parents or teachers
【5】This passage may come from _____.
A.a diaryB.a dictionaryC.a storybookD.a notice
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】B
【5】D
【解析】
本文是一篇应用文。文章大意:主要介绍了某杂志社招聘学生记者的目的、申请加入事项和报名开始及结束时间。
【1】细节理解题。根据文中第二段“We’re looking for 12 students from around the nation to be members of the TFK Kid Reporter team for the 2019~2020 school year.”正在寻找的团队成员是2019—2020学年的,问题问12个学生记者将工作多久, A more than a year是“一年多”,B less than a year是“不到一年”,C about a year是“大约一年”,D half a year是“半年”, 2019—2020是一年,故选C。
【2】细节理解题。根据文章的第四段“★ Interviewed national leaders, famous people and other newsmakers.★ Written news stories, reviews, and opinion pieces for Time For Kids.★ Learned about the news business from prizewinning reporters who work at TIMES.★ Appeared on television to talk about their work.”小记者们曾采访过国家领导等知名人士,为Time For Kids写新闻故事和评论文章等,学习如果干好新闻工作,出现在电视上谈论自己的工作。问题问的是不能的是,原文中没提到在著名的电视节目中扮演什么角色,故选A。
【3】细节理解题。根据文中“Contest deadline: 12:00 p.m. on June 17, 2019
”比赛截止时间是2019年6月17号晚上12点,deadline是“截止日期”的意思,故选B。
【4】推理判断题。根据文中第一段“Are you a good writer who loves the news?”你是热爱新闻的作者么,A选项中没有说热爱新闻所以排除A选项。根据文中的“You must be 14 years old or younger on September 1, 2019.”在2019年9月1号是14岁或14岁以下,所以C选项15岁了排除,B选项2005年9月1日出生的正好是14岁,根据文中“Be sure to read the official rules and share them with your parents or teachers, who must sign(签名) your entry form and send it to us by email.”需要父母或老师同意的签名,D选项是没有老师或父母的签名排除D选项,故选B。
【5】推理判断题。阅读全文,文章说的是杂志社招聘学生记者要求、时间等,A a diary是“一篇日记”,B a dictionary是“一本字典”,C a storybook是“一本故事书”,D a notice是“一个通知”。结合全文招聘小记者应该是一个通知,故选D。