题目内容
D
Before I begin my story,I would like to tell you a little about myself.
I was born in the year 1632,in the city of York in the north of England. My father was German,but he came to live and work in England. My mother was English. Her family name was Robinson,so, when I was born,they called me Robinson,after her.
My father did well in his business and I went to a good school. He wanted me to get a good job and live a quiet,comfortable life. But I didn't want that. I wanted adventure and an exciting life.
“I want to be a sailor and go to sea,” I told my mother and father. They were very unhappy about this.
“Please don't go”’ my father said. “You won’t be happy,you know. Sailors have a difficult and dangerous life.” And because I loved him,and he was unhappy,I tried to forget about the sea.
But I couldn’t forget,and about a year later,I saw a friend in town. His father had a ship,and my friend said to me ,“We’re sailing to London tomorrow. Why don't you come with us?”
And so,on September 1st,1651,I went to Hull,and the next day we sailed for London.
But,a few days later,there was a strong wind. The sea was dangerous,and the ship went up and down,up and down. I was very ill,and very afraid.
“Oh,I don't want to die!” I cried “I want to live!If I live,I'll go home and never go to sea again!”
The next day the wind dropped,and the sea was quiet and beautiful again.
“Well,Bob ,” my friend laughed “How do you feel now? The wind wasn’t too bad. ”
“What!” I cried. “It was a krrzWe stornL ”
“Oh,that wasn’t a storm ,” my friend answered. “Just a little wind. Forget it. Come and have a drink.”
After a few drinks with my friend,I felt better. I forgot about the danger and decided not to go home. I didn't want my friends and family to laugh at me!
根据短文内容完成下面的信息表。
My 1 sea journey
Self-introduction | Name | Robinson | Birthplace | 2 |
Hope | I wanted to live an 3 life. | |||
My 4 | My father was German. He did 5 in his business. My mother was English. They wanted me to get a good 6 . | |||
The journey | ★On September 7,1651,we went to London by 8 . I felt happy. ★A few days later,the sea was dangerous. I felt 9 . ★The next day the sea was 10 and beautiful agaia I felt better. | |||
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.
D 阅读提示:本文是改编自《鲁滨逊漂流记》,介绍了鲁滨逊的家庭和他的第一次海上航行的情况。
1. first推理判断题。由文章内容可知这是鲁滨逊的首航。
2. England 细节理解题。根据“I was born... in the north of Eng-land”可知。
3. exciting 细节理解题。由第三段“I wanted adventure and an ex citing life” 可知。
4. family段意概括题。根据表格,这一部分是第二、三段的内容,主要介绍“我”的家庭。
5. well 细节理解题。由 “My father did well in his business. ”可知。
6. job 段意概括题。由“He wanted me to get a good job”可知。
7. 2nd /second判断推理题。9月1日后的一天就是9月2日。
8. ship/sea词意理解题。根据句子“We sailed for London”可知。
sail 意思是 go by sea/ship.
9. afraid 细节理解题。由“I was very ill,and very afraid. ”可知。
10. quiet 细节理解题。由“The next day the wind dropped,and the sea was quiet”可知。
三、任务型阅读阅读下面的短文,根据所读的内容,在文章后每个小题的空格处填人一个最恰当的单词。
Can you imagine a person who was illiterate until 96 and then wrote his first book two years later? This is a real story that happened in America.
James Arruda Henry,a retired fisherman from Connecticut,had his first book come out with the name In a Fisherman s Language recently. Henryk father made him leave school in the third grade so that he could help with some farm work. After that,he didn't study until he was 96. During his long life,he used to be a captain,a carpenter and a fisherman. However,no one knew he didn't know any word until he finished his first book.
A book written by a 98-year-old man moved him. The author couldn’t read or write,either. Then James made a decision to follow that man. He quietly began to practice writing at the dining table. The start was rather difficult for an old man,but James never gave it up. After tiring months? he succeeded in finishing his first book. From his earliest life on his grandfather's farm to his daily life today,in this book James shows what his life means to him —success should belong to a person at any age.
It's almost impossible to believe how Tm feeling. Nobody else in the world is happier than I am ,” he ever told a reporter from CNN. “I feel so good about doing this ,” the nearly one hundred-year-old man said at a recent book signing. “I feel like I were just born. ”
Information Card
A 98-year-old Man Wrote His First Book | |
His name | James Arruda Henry |
The reason he got illiterate | His father made him work on the 1. |
What he used to be | A captain,a carpenter and a fisherman |
The time he finished this book | At the age of 2. |
The name of this book | In a Fisherman s Language |
What this book is about | James’ life 3. |
The feeling of writing this book | He felt good about 4. . a book and thought he was the 5. man in the world |
D
There are many things you can do to keep friendship strong.
Believing is very important in keeping any relationship strong and long. If you believe a person whom you have a good relationship with and the person also believes you in the same way,then you two have a good relationship.
You can remember important dates of your friends such as their birthdays and wish them happy or give gifts to them on these special days. Many people say that money is the most important thing to consider ,but remember friendship is not about money. You can find something small and inexpensive for their gifts or send online cards.
A friend should also always help others even when it is not very suitable. So have a helping hand ready at all times.
Sometimes space makes relationships even closer. So,if you are far from your friends,there are many ways you can keep in contact. You can use emails,chat programs,and you can also write a blog and share your daily life activities with your friends.
If there is anything that makes you happy,share it with your friends. Listen to their thoughts as well. If they have achieved something noticeable ^ congratulate them and celebrate with them.
根据短文内容完成下面的信息表。
How to Keep Your Friendship 1 | |
2 | Details |
Believing | Don’t 3 your good friend so that he or she will treat you in the same way. |
Remember important dates | Give your 4,small gifts or send online greetings to your friends on their birthdays. Don’t connect friendship with money. Try to send good friends small and 5 gifts. |
6 the friends | Be ready to give a 7 to your friends as much as possible. |
Keep in touch | Use modern 8 to contact your faraway friends. |
Share 9 | Share the happiness with your friends. Listen to your friends. 10 your friends on their achievements and celebrate them together. |
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.
D
Animals are our friends. But now more and more animals,such as tigers,pandas and elephants are in danger. All of us should do something to protect them. It's the time. Then what can we do for animals in danger?
One of the most important ways is to protect their habitats. When visiting a natural park,you should make sure you follow the rules. Leave the flowers,birds and eggs where you find them. You can even grow a tree or build a birdhouse in your garden.
We should also protect the environment. You’d better take a bus,ride bicycles or walk but not drive cars. Turn off lights,radios and televisions when you are not using them. Take your own bag to the supermarket when you go shopping.
Another important thing to protect animals is to think about what you use and eat. Don’t buy things which are made of animal fur or ivory. Eat more vegetables and fruit but less meat.
There are many groups working on saving animals. Join one of them and start helping today!
根据短文内容完成下面的信息表。
Passage outline | Supporting details |
Some animals are in 1 . | It's the 2 for us to do something to protect them. |
Protect their habitats. | We should follow the rules when we 3 a natural park. Never 4 birds or eggs away. |
Protect the environment. | It's 5 to take a bus than to drive cars. |
Think about what you use and eat. | Don’t use things which are made of animal fur or ivory. |
1. 2. 3. 4. 5.