题目内容

【题目】

1The passage is most probably taken from ________.

A.a sports club newsletterB.a news website

C.a comic magazineD.a science documentary

2Why is Charlie crying for help?

A.Because he is afraid of the girl.B.Because he wants to play a joke.

C.Because he is afraid of the snowman.D.Because he wants the girl to save him.

3From the picture, what will most probably happen next?

A.Two kids will play together.B.Charlie will be hit by the snowman.

C.Two kids will go home.D.Charlie will be hit by the girl.

【答案】

1C

2B

3D

【解析】

短文大意:本文是漫画类阅读,讲述了查理想和小女孩开玩笑而骗说将被雪人击打,小女孩出手施救的故事。

1

题意:这篇文章很可能摘自一本漫画杂志。考查来源判断。A. 体育俱乐部通讯;B. 新闻网站;C. 漫画杂志;D. 科学纪录片。根据“I'LL SAVE YOU! I'LL HIT HIM WITH MY SHOVEL我会救你的!我要用铲子打他”,结合图片内容,可知和体育、新闻和科学都没关系,from a comic magazine符合文意,故选C

2

题意:查理为什么喊救命?考查细节判断。A. 因为他害怕那个女孩。B. 因为他想开个玩笑。C. 因为他害怕雪人。D. 因为他想要那个女孩救他。根据图片内容和小女孩前后的表情变化,结合最后男孩拉着雪人过来,可知他只是想和女孩开个玩笑,故选B

3

题意:从图中,接下来最可能发生什么?考查推理判断。A. 两个小孩会在一起玩。B. 查理会被雪人击打。C. 两个孩子将回家。D. 查理会被那个女孩打。根据女孩的话“I'LL HIT HIM WITH MY SHOVEL我要用铲子打他”,可知查理有可能挨打,Charlie will be hit by the girl符合文意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

“Please don't go to Wuhan unless it's really necessary,” Zhong Nanshan, a famous doctor, said to the public when the coronavirus hit Wuhan. But Zhong, 84, rushed on an overnight train to Wuhan to fight the disease.

Many Chinese know Zhong as the hero who defeated SARS in 2003. People share his photos and words online, saying they “trust every word of Zhong”. He has given Chinese people confidence in winning this battle. Zhong grew up in a family of doctors. His goal has always been to save as many lives as possible. In 2003, when SARS hit China, he volunteered to treat patients and asked other doctors to send their most serious cases to him. After months of efforts, his treatment plan for SARS was adopted by China and then the whole world, which saved thousands of lives.

Seventeen years later, Zhong is once again leading an expert team to deal with the coronavirus. This new virus is known to be more dangerous to old people, but Zhong worries little about his own safety.

On January 18, he took a high-speed train from Guangzhou to Wuhan. Two days later, he became the first expert to tell the public that the virus can be spread between humans. On January 29, he and his team spent over four hours online checking five patients who were in serious condition. The next day, he chose a treatment plan for those patients. Under his guidance, his team developed a quick test kit for the disease that can show results within 15 minutes.

As People's Daily wrote, “the 84-year-old Zhong Nanshan shows his professionalism as a doctor, courage as a soldier, and a sense of duty as the backbone of our nation. “

回答下面五个问题,每题答案不超过5个词。

1How did he go there when the coronavirus hit Wuhan?

__________________________________

2Why is Zhong Nanshan thought to be a hero in 2003?

__________________________________

3What kind of people is easier to get the coronavirus?

__________________________________

4When did he tell the public the virus can be spread between humans?

__________________________________

5What do you think of Zhong Nanshan?

__________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网