题目内容

【题目】 A great woman once said, "Women must try to do things as men have tried. When they fail, their failure must be a challenge to others." These are the words of US pilot Amelia Earhart (1897-1937), a pioneer in aviation(航空领域), who was the first woman to fly across the Atlantic Ocean.

Earhart was born in 1897. When she was young, she was very interested in stories about women who were successful in male-dominated(男性为主的)jobs, such as engineering and law.

But in 1920, Earhart's life changed after her first experience of being a plane passenger. As soon as the plane left the ground, Earhart knew that she loved flying and was determined(坚定的)to be a pilot. So she found herself a teacher and started to learn how to fly for herself. To pay for the lessons and buy a plane of her own, she took all sorts of jobs.

In 1932, Earhart flew alone across the Atlantic, becoming the first woman ever to do so. She also designed a flying suit for women and went on to design other clothes for women who led active lives.

When she was nearly 40, Earhart was ready for a final challenge-to be the first woman to fly around the world. Her first attempt was unsuccessful but she tried again in 1937, with her navigator(领航员)Fred Noonan. But one month later, they disappeared without a trace(踪迹)in bad weather in mid-flight.

Her death remained a mystery until recently. A study published in March conducted by Richard Jantz from the University of Tennessee, US, announced that bones found in 1940 on a faraway Pacific island belonged to Earhart.

Even though it's still not clear how she ended up on the island, we're one step closer to finding the answer.

1When did Earhart first fly across the Atlantic Ocean alone?

A.In 1920.B.In 1932.C.In 1937.D.In 1940.

2What started Earhart's interest in flying?

A.Her parent's influence.B.Her teachers' encouragement.

C.Her first experience as a passenger.D.Her childhood love for engineering.

3Which of the following words best describes Earhart?

A.Open-minded and patient.B.Creative and helpful.

C.Talented and unsocial.D.Pioneering and determined.

4What's the article mainly about?

A.The inspiring life story of Earhart.B.Some possible causes of Earhart's death.

C.The discovery of Earhart's bones.D.What made Earhart a great pilot.

【答案】

1B

2C

3D

4A

【解析】

这是一篇说明文,作者通过女飞行员Earhart的故事向我们描述了女人必须像男人一样去努力做一些事情,失败的时候,她们的失败一定是对其他人的一种挑战。

1细节理解。根据文中“In 1932, Earhart flew alone across the Atlantic, becoming the first woman ever to do so. 1932年,Earhart独自飞越大西洋,成为有史以来第一位飞越大西洋的女性。故选B

2细节理解。根据文中“But in 1920, Earhart's life changed after her first experience of being a plane passenger. As soon as the plane left the ground, Earhart knew that she loved flying and was determined(坚定的)to be a pilot.”但在1920年,Earhart的生活发生了变化,因为她第一次经历了飞机乘客。飞机一离开地面,Earhart就知道她喜欢飞行,并决心当一名飞行员。可知,她作为乘客的第一次经历。故选C

3推理判断。根据文中“To pay for the lessons and buy a plane of her own, she took all sorts of jobs.In 1932, Earhart flew alone across the Atlantic, becoming the first woman ever to do so. She also designed a flying suit for women and went on to design other clothes for women who led active lives. 为了付学费和买一架自己的飞机,她做了各种各样的工作。1932年,Earhart独自飞越大西洋,成为有史以来第一位飞越大西洋的女性。她还为女性设计了一套飞行服,并继续为过着积极生活的女性设计其他服装。及“when she was nearly 40, Earhart was ready for a final challenge-to be the first woman to fly around the world. Her first attempt was unsuccessful but she tried again in 1937 with her navigator(领航员)Fred Noonan. But one month later, they disappeared without a trace(踪迹)in bad weather in mid-flight. 当她将近40岁的时候,Earhart已经准备好迎接最后的挑战,成为第一个环球飞行的女性。她的第一次尝试没有成功,但她在1937年再次尝试,带着她的领航员弗雷德·努南(Fred Noonan)。但一个月后,他们在飞行途中的恶劣天气中消失得无影无踪。可推断出她是一位开拓进取,锐意进取。故选D

4主旨大意。The inspiring life story of Earhart. 埃尔哈特令人鼓舞的人生故事;Some possible causes of Earhart's death. 埃尔哈特死亡的一些可能原因;The discovery of Earhart's bones. 埃尔哈特骨头的发现; What made Earhart a great pilot. 什么使他成为一名伟大的飞行员。通读整篇短文可知,这篇短文主要向我们描述了女飞行员Earhart为了自己的梦想永远挑战的故事,给了我们很大的鼓励。故选A

做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。

例如第2题。根据关键词“started Earhart's interest in flying”可知,定位至“But in 1920, Earhart's life changed after her first experience of being a plane passenger. As soon as the plane left the ground, Earhart knew that she loved flying and was determined(坚定的)to be a pilot.”因为她第一次经历了飞机乘客。飞机一离开地面,埃尔哈特就知道她喜欢飞行,并决心当一名飞行员。可知,她作为乘客的第一次经历。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Keane Everton is only six years old. He is from England. He looks the same as any other boy of his age. However, he has done something unusual. He rides a bike to raise money for research on PNH (血红蛋白症). His grandfather died of this kind of disease two years ago.

The boy missed his grandfather and always wanted to do something for his grandfather’s birthday. Even his mother couldn’t stop him. At last, his parents thought out an idea. They decided to ride bikes to celebrate a special birthday for his grandfather.

Then they planned to call on people to support the boy to raise money for the research on PNH. Many people are pleased and moved by Keane’s story. Most people think it is a wonderful thing and the boy should be given great praise.

A person from the PNH research team at St. Jame’s University Hospital said, “We are also pleased to see he and his family give this donation to our research. Every little effort really makes a difference.”

1What makes little Keane look different from other boys?

A.His age of six.B.He is an English boy.

C.He rides a bike to raise money for research on PNH.D.He did something for his grandfather’s birthday.

2Why did Keane ride a bike to celebrate a special birthday for his grandfather?

A.Because he missed his grandfather and wanted to do something for his grandfather’s birthday.

B.Because he didn’t have anything else to do.

C.Because he liked riding a bike.

D.Because he wanted to be different from others.

3Who thought out the idea if riding bikes to celebrate Keane’s grandfather’s birthday?

A.Little Keane himself.B.Keane’s parents.

C.Their friendsD.St. Jame’s University Hospital.

4How do people think of what the family have done?

A.They are worried about it.B.They are pleased

C.They are moved.D.Both B and C.

5What is the passage mainly about?

A.Little Keane’s supporting for the research on PNH.B.Keane’s story with his grandfather.

C.A special bike.D.The research on PNH in England.

【题目】 How do people greet one another in countries around the world? A kiss, a hug, a handshake, or a bow? It depends on the country and culture.

In the USA, as in most places around the world, the handshake is a _________ greeting to show friendliness and trust.

In many places in _________, people prefer kiss to greeting, and _________ of them have very strict rules about how many times to kiss someone’s cheeks(脸颊)and on _________ cheek to start. Parisians kiss four times from cheek to cheek always with the left cheek first. If you are in Brittany, a city in the north-west of France, kiss three times; and in _________ parts of France, keep it to two. Two kisses are _________ the rule in Spain, Austria, Norway, Sweden, Denmark, Finland and Iceland. In the Netherlands, people usually kiss three times; more kisses are for the elderly and close family members._________ is also a factor for Belgians, who kiss once for people as old as themselves, and three times for people ten years older.

_________, handshake and kissing are not the only ways to say hello around the world. In Japan, people usually _________ to greet each other. The different greetings around the world __________ make you confused(困惑的). But don’t worry. When you are not sure, remember that a firm(坚定的)but gentle handshake, a smile, and an open mind won’t be wrong.

1A.specialB.commonC.unusualD.wonderful

2A.EuropeB.AsiaC.AmericaD.Australia

3A.noneB.fewC.someD.most

4A.whatB.thatC.whoseD.which

5A.otherB.anotherC.othersD.the other

6A.alwaysB.alsoC.againD.already

7A.AgeB.HealthC.SexD.Nationality

8A.More importantlyB.At lastC.For exampleD.Of course

9A.bowB.shake handsC.kissD.hug

10A.mayB.needC.shouldn’tD.can’t

【题目】 Do you obey the rules in your school? What do you think of your school rules? Are you allowed to dye hair? A lot of school rules are similar around the world, but some are different. Many students may enjoy more freedom(自由)in some countries. But freedom doesn’t mean “no rules”. Every school has their own rules. There are some rules in some Asian schools: The students are not allowed to dye their hair and are supposed to keep the hair black. They are not allowed to wear earrings, either. Almost all schools used to require students to wear uniforms but now half of the schools require uniforms. The students feel happy to wear all kinds of clothes. The students must get to school on time. If they are late, they can’t get into the school gate because the school gate is closed. In some countries, students are not allowed to have part-time jobs because they may not concentrate on their studies.

American schools have their own rules. For example, in Morton High School, students are not allowed to choose their own clothes. They must get to school or leave school on time. Food or drinks or snacks shouldn’t be taken into the classroom. They must wear sports shoes in gym class. They are supposed to keep quiet in the school bus. In America, the students can have part-time jobs in their free time.

1If you are a student in some Asian countries, ________ .

A.you can wear earringsB.you must wear sports shoes in gym class

C.you may be allowed to wear your own clothesD.you are allowed to have part-time jobs

2What does the underlined word “require” mean?

A.禁止B.要求, 命令C.批准, 允许D.奖励

3Which is the same rule in some Asian countries and in Morton High School?

A.The students can have part-time jobs in their free time.

B.The students are allowed to wear their own clothes.

C.The students must get to school on time.

D.The students should keep the hair black.

4We can infer(推断)from the passage that ________ .

A.the students must wear uniforms in Morton High School

B.the students can’t dye their hair

C.the students often make noises in the school bus

D.the students can’t make money in the free time

5Which sentence is RIGHT about the article?

A.The students can eat things in class in America.

B.Different countries have different school rules.

C.The school gate is open when the classes begin.

D.The students can’t get freedom if there are rules in school.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网