题目内容
【题目】 A great woman once said, "Women must try to do things as men have tried. When they fail, their failure must be a challenge to others." These are the words of US pilot Amelia Earhart (1897-1937), a pioneer in aviation(航空领域), who was the first woman to fly across the Atlantic Ocean.
Earhart was born in 1897. When she was young, she was very interested in stories about women who were successful in male-dominated(男性为主的)jobs, such as engineering and law.
But in 1920, Earhart's life changed after her first experience of being a plane passenger. As soon as the plane left the ground, Earhart knew that she loved flying and was determined(坚定的)to be a pilot. So she found herself a teacher and started to learn how to fly for herself. To pay for the lessons and buy a plane of her own, she took all sorts of jobs.
In 1932, Earhart flew alone across the Atlantic, becoming the first woman ever to do so. She also designed a flying suit for women and went on to design other clothes for women who led active lives.
When she was nearly 40, Earhart was ready for a final challenge-to be the first woman to fly around the world. Her first attempt was unsuccessful but she tried again in 1937, with her navigator(领航员)Fred Noonan. But one month later, they disappeared without a trace(踪迹)in bad weather in mid-flight.
Her death remained a mystery until recently. A study published in March conducted by Richard Jantz from the University of Tennessee, US, announced that bones found in 1940 on a faraway Pacific island belonged to Earhart.
Even though it's still not clear how she ended up on the island, we're one step closer to finding the answer.
【1】When did Earhart first fly across the Atlantic Ocean alone?
A.In 1920.B.In 1932.C.In 1937.D.In 1940.
【2】What started Earhart's interest in flying?
A.Her parent's influence.B.Her teachers' encouragement.
C.Her first experience as a passenger.D.Her childhood love for engineering.
【3】Which of the following words best describes Earhart?
A.Open-minded and patient.B.Creative and helpful.
C.Talented and unsocial.D.Pioneering and determined.
【4】What's the article mainly about?
A.The inspiring life story of Earhart.B.Some possible causes of Earhart's death.
C.The discovery of Earhart's bones.D.What made Earhart a great pilot.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
这是一篇说明文,作者通过女飞行员Earhart的故事向我们描述了女人必须像男人一样去努力做一些事情,失败的时候,她们的失败一定是对其他人的一种挑战。
【1】细节理解。根据文中“In 1932, Earhart flew alone across the Atlantic, becoming the first woman ever to do so.” 1932年,Earhart独自飞越大西洋,成为有史以来第一位飞越大西洋的女性。故选B。
【2】细节理解。根据文中“But in 1920, Earhart's life changed after her first experience of being a plane passenger. As soon as the plane left the ground, Earhart knew that she loved flying and was determined(坚定的)to be a pilot.”但在1920年,Earhart的生活发生了变化,因为她第一次经历了飞机乘客。飞机一离开地面,Earhart就知道她喜欢飞行,并决心当一名飞行员。可知,她作为乘客的第一次经历。故选C。
【3】推理判断。根据文中“To pay for the lessons and buy a plane of her own, she took all sorts of jobs.In 1932, Earhart flew alone across the Atlantic, becoming the first woman ever to do so. She also designed a flying suit for women and went on to design other clothes for women who led active lives.” 为了付学费和买一架自己的飞机,她做了各种各样的工作。1932年,Earhart独自飞越大西洋,成为有史以来第一位飞越大西洋的女性。她还为女性设计了一套飞行服,并继续为过着积极生活的女性设计其他服装。及“when she was nearly 40, Earhart was ready for a final challenge-to be the first woman to fly around the world. Her first attempt was unsuccessful but she tried again in 1937 with her navigator(领航员)Fred Noonan. But one month later, they disappeared without a trace(踪迹)in bad weather in mid-flight.” 当她将近40岁的时候,Earhart已经准备好迎接最后的挑战,成为第一个环球飞行的女性。她的第一次尝试没有成功,但她在1937年再次尝试,带着她的领航员弗雷德·努南(Fred Noonan)。但一个月后,他们在飞行途中的恶劣天气中消失得无影无踪。可推断出她是一位开拓进取,锐意进取。故选D。
【4】主旨大意。The inspiring life story of Earhart. 埃尔哈特令人鼓舞的人生故事;Some possible causes of Earhart's death. 埃尔哈特死亡的一些可能原因;The discovery of Earhart's bones. 埃尔哈特骨头的发现; What made Earhart a great pilot. 什么使他成为一名伟大的飞行员。通读整篇短文可知,这篇短文主要向我们描述了女飞行员Earhart为了自己的梦想永远挑战的故事,给了我们很大的鼓励。故选A。
做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。
例如第2题。根据关键词“started Earhart's interest in flying”可知,定位至“But in 1920, Earhart's life changed after her first experience of being a plane passenger. As soon as the plane left the ground, Earhart knew that she loved flying and was determined(坚定的)to be a pilot.”因为她第一次经历了飞机乘客。飞机一离开地面,埃尔哈特就知道她喜欢飞行,并决心当一名飞行员。可知,她作为乘客的第一次经历。故选C。