题目内容
【题目】The famous scientist and thinker, Charles Darwin, was born on February 12, 1809. His family lived not far from the River Severn, England.
Charles’ father was a well-known doctor and the son of a still greater doctor and scientist. Charles’ father hoped that his son would also become a doctor.
As a boy Charles liked to go for walks in the fields and forests. He watched nature and compared what he saw with everything he had read in science books. He also liked collecting very much. He collected many things: eggs, stones, and leaves. His father did not like this, as Charles was not studying very well at school.
At the age of sixteen, Darwin was sent to Cambridge University in order to become a doctor. But he was interested in the history of nature.
Then he studied at Cambridge University until 1831.
Some time later, he heard that the ship Beagle was going on a trip to South America and wanted a scientist. His professor advised him to go. He said the trip would be just for Darwin. So when the ship left England in December 1831, Darwin was on it. The research lasted almost five years. The Beagle studied the waters in the sea near South America. It also visited New Zealand, Australia and islands in the Pacific. Darwin saw many new plants and animals. He collected all kinds of plants, which he sent home from the places he visited.
When he returned home, Darwin was warmly greeted by his families and many friends.
In 1842, Darwin went to live in Kent(肯特), where he continued his studies of the changes in nature. Darwin understood that plants and animals are not always the same, and that they really change.
By 1859, Darwin had finished his famous book The Origin of Species(《物种起源》). It made a great hit in the world of science. He was opposed(反对) by the church and even by some scientists. But later, more and more scientists agreed with him.
Darwin continued his studies in science until he died in 1882.
![]()
【1】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
From the first paragraph of the passage, we know not only Darwin but also his ________ was a famous and great _________.
【2】根据短文内容完成句子填空(每空限填一个单词)。
According to the passage, Darwin ___________ studying the changes in nature and had great ___________ of plants and animals.
【3】把短文中画底线的句子译成汉语:
____________________________________________________________________________
【4】根据短文内容回答问题。
According to the passage, what’s the influence of Darwin’s famous book The Origin of Species? ____________________________________________________________________________
【5】根据短文内容用一个完整的英文句子(限12个词以内)回答问题。
What is the main idea of the passage?
____________________________________________________________________________
【答案】
【1】grandfather/grandpa, scientist
【2】kept, collections
【3】达尔文懂得动物和植物不是一成不变的,而实际上是在不断变化的。
【4】It made a great hit in the world of science.
【5】Darwin kept studying in science all his life./ Darwin held on to his studies in science all his life.
【解析】
试题分析:短文大意:该文主要介绍了著名的科学家,思想家达尔文的生平事迹。包括他的家庭状况,他小时候的情况,他是如何一步步的走形成功的。
【1】根据文中Charles’ father was a well-known doctor and the son of a still greater doctor and scientist. Charles’ father hoped that his son would also become a doctor.可知达尔文和他的祖父都是著名的科学家,所以作答grandfather/grandpa, scientist
【2】根据文中He watched nature and compared what he saw with everything he had read in science books. He also liked collecting very much. He collected many things: eggs, stones, and leaves. His father did not like this, as Charles was not studying very well at school. 可知达尔文坚持自然的变化,收集了大量的动植物,所以作答kept, collections
【3】Darwin understood that plants and animals are not always the same, and that they really change.这是一个带宾语从句的主从复合句。宾语从句为由and连接的并列句。
【4】根据文中By 1859, Darwin had finished his famous book The Origin of Species(《物种起源》). It made a great hit in the world of science可知到1859,达尔文已经完成了他的著名的书《物种起源》。它在科学界取得了巨大成功。所以作答It made a great hit in the world of science.
【5】该文介绍了达尔文一生坚持科学研究的事实,所以作答Darwin kept studying in science all his life./ Darwin held on to his studies in science all his life.
【题目】
Welcome to Made-in-China website! | |
| Tea pot Color: White Price: 120 Delivery (递送)time: 10 work days after received 30% payment. Tea pots with good quality. And the best gift for your friends or your family. |
| Handbag Color: Black-and white Price: 280 ( 520 for two on Women’s Day) Delivery time: 7 days after confirmation (认证) We have our own designers. Our new styles may give you a new surprise. |
| 2016 Newly Children Bicycle Color Blue Price: 240 (20% off on Children’s Day) Delivery time: 5 days after confirmation With a basket for children aged from 3-7 |
| New Design Fashion Button Color: All kinds of colors Price: Y 1.00 (9 for ten) Delivery time: 3 days after confirmation New and popular designs, you can dye them into different colors if you like. |
【1】Where can you buy these things according to the ad?
A. In a shop. B. In a mall.
C. On the Internet. D. In a supermarket.
【2】From the ad, you can buy the children bicycle for a child of __________.
A.2 B.5 C.8 D. 10
【3】The best
A. some buttons B. a handbag
C. a tea pot D. a children bicycle
【4】My mother ordered some fashion buttons, and she can get them __________ days later.
A. three B. five C. seven D. ten
【5】 If you have Y 400, you can buy __________.
A. two handbags
B. 500 buttons
C. a handbag and a bicycle
D. a tea pot and a handbag
【题目】完成对话 通读下列对话,然后根据上下文补全对话内容。
A: Hello, Helen. The happy summer vacation is coming. 【1】
B: Yes. I’m not busy at all. I’ve just finished my homework.
A、What’s your name? B、What color do you want C、Here you are D、Can I help you E、What size do you like F、How about this T-shirt G、I’ll take it |
A: 【2】.
B: I have no ideas. What about you?
A: Let me see. We’d better do something interesting and helpful. 【3】
B: Certainly. Where?
A: In the new museum.
B: Oh, I remember. I heard of it last week. 【4】 IIwesfsufslfjklvmdklvdklv
A: By bike. It’s Saturday tomorrow. The traffic must be heavy, I think.学I]
B: I agree. 【5】
A: At the gate of our school at nine in the morning.
B: OK. See you then.
![]()