题目内容
【题目】 In England, people don't usually talk very much. You can go on a bus, or in a train, and everyone sits looking out of the window. Often they read. They read books and papers. But they don't talk much. When you meet English people, they often talk about one thing-the weather. Jim is an English boy. He goes to work by bus every day. When he meets a beautiful girl, Lucy, in London, he says,"it's fine today, isn't it?”
“But it was a little cold yesterday.” Lucy may answer. “Oh, it will be warmer later.” Jim can answer.
Talk like this, the English will think, ”How friendly they are!”
【1】In England people often________ on a bus or a train.
A.do some readingB.play gamesC.talk too much
【2】How does Jim go to work?
A.
B.
C.![]()
【3】Jim and Lucy are talking about________.
A.their workB.the familyC.the weather
【4】When you meet a young women on a train, you can say,”________ “
A.You are beautifulB.Nice day, isn't it?C.How old are you?
【5】The underlined word“ friendly” means________ in Chinese.
A.鲁莽的B.健康的C.友好的
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
英国人不爱说话,在公交车或火车山,他们经常看书或报纸。当你遇到英国人的时候,你可以和他谈论天气,这是一个比较合适的话题。
【1】细节理解题。根据短文第一段中“You can go on a bus, or in a train, and everyone sits looking out of the window. Often they read. They read books and papers.”可知,英国人经常在公交车或火车上读书看报。故选A。
【2】细节理解题。根据短文第一段“Jim is an English boy. He goes to work by bus every day.”可知,Jim每天乘坐公交车去上班。故选B。
【3】细节理解题。根据短文第一段“he says, "it's fine today, isn't it?”和第二段“But it was a little cold yesterday.” Lucy may answer.可知,他们谈论的是天气。故选C。
【4】推理判断题。根据短文第二段和第三段的文意可知,和英国人见面的时候,可以谈论天气这个话题。B选项“是个好天气,是吧?”符合文意,故选B。
【5】词义猜测题。根据语境可知,和英国人谈论天气这个话题比较适合,双方都比较友好。friendly意为“友好的”。故选C。
【题目】A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)
April Hot Sale Nobel Book Store!
To celebrate our 30th birthday,we are having a big sale!
children’s books | Textbook | Picture book | Story book |
25%off | 30%off | 20%off | |
20%discount(折扣)on all adults’ books! | |||
Amazing events in our birthday month:
Time & Place | Event | Speaker |
25 April, 4 pm Fanta Centre, 3F | Introduction: The School Diaries | Claire Tay, writer of the book |
26 April, 1 pm Retro Mall, 2F | Discussion: How to improve through reading | Michael Hawes, English professor |
28 April, 7 pm Winkle Mall, 1F | Lecture: The most popular books of the year | David Koh, director of the book store |
29 April, 8 pm Fanta Centre, 3F | Question & Answer: Face to face with a renowned writer | Kate White, winner of many international awards |
Spend over $50 and get a chance to win a $10 gift card.
Spend over $100 and get a chance to win prizes, from Nobel membership, e-dictionaries to concert tickets!
![]()
【1】April is the birthday month of ________.
A. Nobel Book Store B. Fanta Centre C. Retro Mall D. Winkle Mall
【2】You can get the biggest discount on ________.
A. adults’ story books B. all magazines C. children’s picture books D. all textbooks
【3】________ will help you know more about the most popular books this year.
A. Claire Tay B. Michael Hawes C. David Koh D. Kate White
【4】The underlined word “renowned” means ________.
A. new B. young C. humourous D. famous
【5】If you spend $65, you will get a chance to win ________.
A. an e-dictionary B. a $10 gift card C. Nobel membership D. a concert ticket
【6】The main purpose of the advertisement is to ________.
A. find excellent writers B. attract more book buyers
C. celebrate Children’s Day D. introduce new reading courses
【题目】
| This is me. My name is Peter. I am 10. I am in Shanghai now. I like red and yellow. I don’t like black. My telephone number is 13782276548. |
| This is Harry. He is my aunt’s(姨的) son. He is 9. He is in Dalian now. He likes green and brown. He doesn’t like yellow. His telephone number is 73526621. |
| This is my good friend. Her name is Sally. She is 11. She is in Beijing now. She likes pink and green. She doesn’t like black. Her telephone number is 84472711. |
| Here is a picture of my cat. Its name is Kitty. Kitty is my friend, too. It’s white and brown. It’s very nice. I like it very much. |
根据表格中所提供信息,选择最佳答案。
【1】________like green.
A.Peter and HarryB.Kitty and HarryC.Peter and SallyD.Harry and Sally
【2】Sally is Peter’s ________.
A.sisterB.brotherC.friendD.teacher
【3】Kitty is the name of________.
A.a catB.a dogC.a boyD.a girl
【4】________telephone number is 73526621.
A.Peter’sB.Harry’sC.Sally’sD.Kitty’s
【5】We know________.
A.Peter is in BeijingB.Sally is 10 years old
C.Harry is Peter’s cousin(表亲)D.Peter doesn’t like Kitty