题目内容

【题目】(C).阅读与回答问题。

Zheng He was a famous Chinese explorer. In 1405, he set off from China on the first seven great voyages. This was nearly a century before Christopher Columbus fast set sail on his journey of discovery to America. His travels were so important that they are still studied today.

Zheng He was born in Yunnan in 1371. He rose to become a trusted official of the Yongle Emperor of the Ming Dynasty. The emperor ordered Zheng He to visit and explore the islands outside China. His task was to develop relations and set up trade routes with foreign countries. In a few years, he built a great fleet of ships, the biggest in the world at that time. The ships were known as treasure ships. They were big enough to carry 25,000 people as well as very large number of goods.

From 1405 to 1433, Zheng He went on seven trips and visited South-East Asia, the Middle East and even the east coast of Africa. It seemed that nowhere was too far for him to visit. These voyages allowed China to trade valuable goods like gold, silver and silk. At the end of each voyage. Zheng He returned with many things that were seen in China for the first time, such as a giraffe from Africa. Besides developing trade, the voyages also encouraged the exchange of cultures and technologies. They helped the development of those countries.

Zheng He died in 1433 during his last voyage. However, his voyages were such a huge achievement that people still remember him as a pioneer in opening up cultural contacts between different peoples around the world.

回答下面五个问题,每个问题答案不超过5个词。

1How old was Zheng He when he began his first voyage?

______________________________________________________________________

2What did the emperor want Zheng He to set up with foreign countries?

_____________________________________________________________________

3What were his ships known as at that time?

______________________________________________________________________

4What was the farthest place that Zheng He visited?

______________________________________________________________________

5Why were Zheng He's voyages so important in history?

______________________________________________________________________

【答案】

1At the age of 34.

2Trade routes.

3Treasure ships.

4The east coast of Africa.

5Because he developed trade.

【解析】

这是一篇说明文。主要介绍了郑和下西洋的故事。郑和七次航海,加强了中国以外地区的交流和贸易,也促进了文化的交流和发展,意义重大。

1根据第一段第二句“In 1405, he set off from China on the first seven great voyages.”可知郑和第一次下西洋是在1405年。根据第二段第一句“Zheng He was born in Yunnan in 1371.”可知郑和出生于1371年。所以他第一次下西洋的时间年纪是1405137134岁。故答案为At the age of 34.

2根据第二段“His task was to develop relations and set up trade routes with foreign countries.”可知,郑和的任务是建立与其他国家的贸易路线。故答案为Trade routes.

3根据第二段“In a few years, he built a great fleet of ships, the biggest in the world at that time. The ships were known as treasure ships.”可知,这艘船以其财富而闻名。故答案为Treasure ships.

4根据第三段“From 1405 to 1433, Zheng He went on seven trips and visited South-East Asia, the Middle East and even the east coast of Africa.”可知,郑和到过的最远的地方是非洲东海岸。故答案为The east coast of Africa.

5根据最后一段最后一句“However, his voyages were such a huge achievement that people still remember him as a pioneer in opening up cultural contacts between different peoples around the world.”可知郑和之所以在历史上如此重要,是因为他发展了贸易,从而对文化的交流起到了推动作用。故答案为Because he developed trade.

练习册系列答案
相关题目

【题目】请仔细阅读文中各小题,从所给的六个选项(ABCDEF)中,选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。

1. Jim is a school boy. He likes playing football very much. He plays every day after school. He wants to be a good football player like Ronaldo.

2. Mr. Wang is in America to see his daughter. He has nothing to do every day. He wants to do some reading.

3. The Greens are looking for a new house with three bedrooms. They also want to have a big garden. So they can plant some vegetables in it.

4. I have a good friend. His name is Peter. But we haven’t received a letter from him .

5. Mr. Black is a business man. He often travels in different places. But these days he wants to stay here for a few months. He wants to rent a room near a station.

A.We have moved.

Please come to the party in our new home. 8:00 pm, on May 30. Betty and Peter.

Add:44 North Street; Tel:555-2981;

E-mail:betty@email.net

B.Must sell $275

Best washing machine only 6 months old. Owner going abroad(国外). Call Mike Green.

Tel: 555-3956;

E-mail:mike@hotmail.com

C.Smith’s Book Club

New and old books over 1,000 kinds. Good coffee and tea. Open every day 10:00 to 22:00.

Add: 25 Bug Apple Square; Tel:555-2125

E-mail:smith@yahoo.com

D.House for sale.

Comfortable family home with a large garden on north side of town. Three bedrooms, living-room, kitchen, dining-room, bathroom. Offers over$35,000.

E.Room to rent

Small room to rent in city center flat. Newly painted with modern furniture. Near railway station. Buses from door.

Phone 555-2108.

F.Join Our Football Team

Boys and girls wanted to play in local football team. Aged 9-16. Meet in Great Park on Friday at 3:00 pm.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网