题目内容

【题目】阅读表达 阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

France is well known for its fine art, tasty food and romantic scenery(风景). About 75 million visitors come here every year.

France is the largest country in Western Europe. It has a population of over 66 million. The country is home to many famous places of interest, like the River Seine as well as the Eiffel Tower.

Many visitors also come for the country’s art. Sculptor(雕刻家)Auguste Rodin and painter Claude Monet once created their great works here. If you visit France today, it is not a surprise to meet street artists in the city or come across a singer in the subway.

No visit to Paris is complete without a trip to Louvre, one of the largest and most famous museums in the world. Inside, there are 35,000 works of art, such as the painting Mona Lisa by Da Vinci and the statue(雕塑)David by Michelangelo. It would take nine months to enjoy all the pieces.

Besides, French food is world famous. Bread is very important in France. The best known French bread is called a baguette(法棍面包). They are long, delicious and taste salty. Snails (蜗牛)are also a must-have here. French people eat 40,000 tons of snails every year!

But France is not always good. Paris, the city of light, may also show its dark side to visitors. Chinese visitors feel sorry about the crowded subway in Paris.

1】How many visitors come to France every year?

2】Is it common to meet street artists in the city?

3】Who created the famous painting Mona Lisa?

4】Besides bread, what food is also a must-have for French people?

5】Why do Chinese visitors feel sorry about the subway in Paris?

【答案】

小题1】About 75 million.

小题2】Yes, it is.

小题3Da Vinci.

小题4】Snails.

小题5】Because it is crowded.

【解析】

试题分析:本文叙述了法国以其艺术、甜美的食物和美丽的风景而出名,每年有许多人来法国参观,在城市里走走遇见艺术家是常有的事情,蜗牛是法国人的必需品。

小题1】About 75 million.根据About 75 million visitors come here every year.可知,每年有75 million来巴黎,故用About 75 million.

小题2】Yes, it is. 根据If you visit France today, it is not a surprise to meet street artists in the city or come across a singer in the subway. 可知,在城市里遇见艺术家是常有的事情,所以回答应该是肯定的。故用Yes, it is.

小题3Da Vinci. 根据the painting Mona Lisa by Da Vinci可知,《梦娜丽莎》是达芬奇画的,故用Da Vinci.

小题4】Snails. 根据Snails (蜗牛)are also a must-have here.可知,蜗牛是法国人的必需品,故用Snails.

小题5】Because it is crowded. 根据Chinese visitors feel sorry about the crowded subway in Paris. 可知,中国人对于法国的地铁不满意,因为太拥挤了,故用Because it is crowded.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

It was a Christmas night. I was an unlucky nurse who had to work on such a beautiful festival. When I was complaining(抱怨)about it, three people appeared at my desk — a tired woman and two children.

“Are you all sick?” I asked doubtfully because they seemed all right.

“Yes,” the woman answered weakly and lowered her head.

But when they started to present their problems, things became unclear. One child had a fever, but his temperature was OK. The other child had an earache, but she could not tell me which ear hurt. It seemed that the mother was pretending(假装)to cough.

Something was wrong. But I only explained that it might take a while before a doctor could meet them. “Take your time, please,” said the mother. I checked their charts — no address. Suddenly I knew, they were homeless while the hospital was warm.

The family huddled(蜷缩)together under the Christmas tree, smiling and talking with each other sweetly. Quietly, I went back to the nurses’ station and told them what happened in the waiting room. It was just like God sending us a gift on Christmas Day. The nurses’ station suddenly came back to life. All the nurses went into action for “a Christmas emergency(急诊)”.

We took out our meals for our Christmas “patients”. We also put together oranges and apples as presents. We tried to exceed the needs of a family who only wanted a warm place on Christmas night. Later, the little girl kissed me and said, “Thanks for being our angel(天使).”

1】Before the family appeared in the hospital, the writer was very_______.

A.proud B.unhappy C.pleased

2】The family came to the hospital because________.

A.they came to visit a patient

B.they were all sick

C.they were homeless

3】The nurses offered the family meals and gifts in order to _______.

A.make them feel at home B.make them leave C.make them feel upset

4】What does the underlined word “exceed ” in this passage mean?

A.降低 B.超出 C.拒绝

5】From the story, we learn that_________.

A.homeless people often tell lies

B.a hospital is a good place to spend Christmas night

C.we should always be friendly and kind to those in need

【题目】Travel Program

Here is our 5-day travel program. I'm sure you will enjoy your trip.

Day 1 — Arrive in Beijing

Arrive in Beijing in the morning. The guide will meet you in the airport. You will visit the National Science Museum. It will take you about one hour to go there by car.

Day 2 —Beijing

After breakfast, you will go to Tian' anmen Square. You will stay there for one hour and then you’ll go to the Palace Museum.

Day 3 — Beijing

The most important part is a visit to the Great Wall. It is one of the most important symbols in China.

Day 4 —Beijing / Shanghai

Take a plane to Shanghai in the morning. After lunch, you will visit the Yuyuan Garden. It’s very beautiful. Then you can take a walk through the Old Town. It is full of stores, so you can buy some specialties (特产)for your family.

Day 5 — Shanghai

You will have a day trip to the Zhujiajiao Water Town and have a fast lunch there. In the evening, you will go back home by plane. Service ends.

Fare (费用):$700 (half price for children aged 12 and under)

Telephone: 040-7845768

1How will travelers go to the National Science Museum?

A.On foot.B.By train.C.By bus.D.By car.

2How long will travelers stay in Tian’ anmen Square?

A.For one hour.B.For two hours.C.For three hours.D.For four hours.

3On the third day, travelers will visit______.

A.the National Science MuseumB.the Zhujiajiao Water Town

C.the Yuyuan GardenD.the Great Wall

4On which day can travelers do some shopping?

A.Day 2.B.Day 3.C.Day 4.D.Day 5.

5How much should Adult pay if he wants to travel with his 10-year-old son?

A.$1,400.B.$1,050.C.$750.D.$700.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网