题目内容

【题目】

Ryan Hrejac is a kid who is 15 and lives in Canada. Without his help, hundreds of wells that now provide fresh water for people in Africa, Central America, and India might never have been built. He travels the world to tell people how they can help solve a big problem: the need of safe drinking water in many developing countries.

“Everybody can do something,” Ryan says.

Ryan's efforts didn't begin in a far-off place, though, but right at home in Kemptvlle, Ontario. In 1998, when he was 6 years old, Ryan learned from his teacher that children in Africa often must walk miles each day to find water. His teacher said that some of the children even died from drinking bad water.

So Ryan decided to take action. He did housework for his parents and for neighbors to make some money. He spoke to schools, churches, clubs about his idea. The word spread, and donations(捐献)began coming in. After several months of hard work, Ryan had raised $2, 000, enough to dig one well.

An organization called Canadian Physicians for Aid and ReliefCPARchose a place for the well in the village of Agweo, in Uganda, eastern Africa.

After the first well was built, “the ripple effect took over,” Ryan said, “and one goal led to another.”

He founded Ryan's Well Foundation(基金会)four years ago to educate people about the importance of water and help more people get clean water with others' help. Now the foundation has raised more than $1.5 million and built 255 wells that could serve more than 427,000 people in 12 countries.

Its website lists some of the famous people Ryan has met and the honors he has received.

Ryan isn't bragging(吹噓). “The best people I've met are the other kids who want to help, too.” he said. “The only reason I accept honors is that each word I say when I get one might help one more person.”

1What problem does Ryan want to solve?

A.The poor condition of schools.

B.The influence of war on children.

C.The illness caused by pollution.

D.The need of safe drinking water.

2Ryan himself raised money by ________.

A.starting a website to get donations

B.creating an educational organization

C.doing housework and introducing his idea

D.travelling to a village across the world

3Which of the following would be the best title for the passage?

A.An Organization of Saving Water

B.A Goal to Help African People

C.A Boy Who Makes a Difference

D.A Well That Brought People Together

【答案】

1D

2C

3C

【解析】

这篇短文讲述的是15岁的男孩Ryan在了解到很多非洲的孩子没有饮用水,或因为饮用劣质水而死亡这一事实后,开始筹集资金,在很多国家挖井。他还建立了基金会,教育人们水的重要性,帮助更多的人得到干净的水。

1

细节理解题。根据短文第一段“He travels the world to tell people how they can help solve a big problem: the need of safe drinking water in many developing countries.”可知,Ryan想要解决的大问题就是很多发展中国家里安全饮水的问题。故选D

2

细节理解题。根据短文第四段“He did housework for his parents and for neighbors to make some money. He spoke to schools, churches, clubs about his idea. The word spread, and donations(捐献)began coming in.”可知,Ryan给父母和邻居做家务赚钱,并且把他的想法告诉学校、教堂以及俱乐部,这样人们就开始捐钱。故选C

3

最佳标题题。A“一个节约用水的组织”;B“帮助非洲人的目标”;C“一个改变世界的男孩”;D“把人们团结在一起的一口井”。根据文意可知,这篇短文讲述了15岁的男孩Ryan筹集资金,帮助很多非洲国家挖井,以获得干净的饮用水,并创立基金会,帮助更多的人得到干净的水。C选项“一个改变世界的男孩”符合文意,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Arguments (争吵) between children and parents

Parent: You got an F in your maths exam again. Fm disappointed with you.

Zhang Lei: I did study hard. The problems were just too difficult for me.

Parent: Wang Bin is always making trouble in our community. You'd better him.

Chen Xiao: You know him not as well as I do. Stop trying to tell me who I can make friends with.

Parent: Don't spend so much time reading novels. You should do something meaningful.

Li Na: I've already finished my homework. I just want to relax.

Chinese kids and their parents

Only 18% of kids talk to their parents when they have problems.

Over 50% of kids think their parents don't understand them.

Almost 50% of parents talk to their children only about school.

Ways to solve the problems

As a parent, you need to communicate with your children in a friendly way and encourage them to share their feelings with you. To help you understand each other better, you can also take part in different activities together. This way, your conversations will not only be about school.

1___________ is not good at maths.

A.Li NaB.Wang BinC.Zhang LeiD.Chen Xiao

2Which of the following can be put in?

A.give a hand toB.keep clear of

C.say sorry toD.stay in touch with

3Li Na's parents thinks reading novels is _______________.

A.relaxingB.strangeC.necessaryD.meaningless

4In China, of 50 kids, only ___________ prefer to talk with parents about their problems.

A.9B.18C.20D.25

5The text is written for ___________.

A.TeenagersB.TeachersC.PaentsD.Doctors

【题目】

In January, 2016, a three-episode TV documentary, Masters in Forbidden City, was broadcast on China Central Television. It soon became popular – the first episode alone has been watched nearly 1 million times so far on the video website bilibili.com.

Now the documentary has been made into a film, and came out on Dec 16, 2016. It is about how professional antiquity restorers (文物修复者) in the Forbidden City repair ancient paintings, calligraphy, clocks and bronze pieces. It may not sound exciting, but the restorers’ patience and their 100 percent focus on even the smallest things is enough to impress people.

In fact, many of the restorers are young people. It has also made the documentary popular among their peers(同龄人), as it has shown them possibility of a different lifestyle. After Masters in Forbidden City was broadcast, about 20,000 people applied to work in the Forbidden City. Most of them were new college graduates.

The job has become popular. So have the restorers. But was it difficult to be part of a documentary? “It was only supposed to be difficult for the director, not for us. We simply did our jobs, paying no attention to anyone else around.” said Shi Liancang, one of the restorers, when asked during the film’s premiere(首映) in Shanghai. To make the documentary, the production team also did five years of pre-research and four months of uninterrupted(连续的) filming in the Forbidden City.

Indeed, these restorers keep this peaceful state of mind and devote themselves to doing the same thing they deeply love day after day. As the poster for the documentary says, “Choose a career and do it for a lifetime.”

1What does the documentary Masters in Forbidden City mainly talk about?

A.Detailed introductions of things in the Forbidden City.

B.How restorers in the Forbidden City repair things.

C.Life of professional antiquity restorers in the Forbidden City.

D.Different kinds of workers working in the Forbidden City.

2FromwhatShiLiancangsaid in paragraph 4,themostimportantquality of the restorers shouldbe _______.

A.curiosityB.creativityC.imaginationD.attention

3What does the documentary want to tell people?

A.Choose a job you love and do it well.

B.Working as an antiquity restorer is great.

C.Young people should live a different life.

D.Shooting a film in the Forbidden City requires hard work.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网