题目内容
【题目】Is chatting on your mobile phone boring without colorful emojis(表情符号)?Those happy , sad and laughing faces help us talk So what kind of emoji does a country like most ? It has something to do with the environment and culture of different countries,according to a report in The Atlantic.
France loves heart emoji more than any other country.It’s reported that55%of emojis it uses are hearts .This adds to France’s image(形象)as a romantic country.
As for Americans,we see many users choose food pictures.America uses the burger and chicken leg emoji more often than other countries.
Besides,a nation’s scenery and history affect its emoji usage,too ?
As it often snows in Russia, people there turn to snow emoji more than those in any other country.In China,people like using panda emoji.And Australia uses more rabbit emoji than anywhere else.It once built the longest fence(篱笆)in the world to keep rabbits from eating their way too far west.
![]()
![]()
根据短文内容填空,每空填一词。
【1】The_______ emojis can help people________on the mobile phone.
【2】France loves________ emoji best_______France is a romantic country.
【3】The environment,culture,as well as_______and scenery of a country can_______its emoji usage.
【4】It is often for ______ to choose emoji of food ________ the burger and chicken leg .
【5】Australia once built the _______ fence in the world to ______ rabbits eating their way too far west .
【答案】
【1】colorful ;chat
【2】heart;because
【3】history;affect
【4】Americans;like
【5】10ngest; prevent
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述手机聊天中使用的表情符号与环境和文化有关,还受到一个国家的景观和历史影响。文章介绍,法国人喜欢心形表情,美国人喜欢食物表情,俄罗斯人系喜欢雪,而中国人喜欢熊猫,澳大利亚人喜欢兔子。
【1】根据短文“Is chatting on your mobile phone boring without colorful emojis”的描述可知,丰富多彩的表情符号有助于手机聊天。故应填:colorful; chat。
【2】根据短文“France loves heart emoji more than any other country.------This adds to France’s image(形象)as a romantic country.”的描述可知,法国人喜欢心形表情符号是因为法国是一个浪漫的国家。故应填:heart;because。
【3】根据短文“It has something to do with the environment and culture of different countries”以及“Besides,a nation’s scenery and history affect its emoji usage”的描述可知,环境和文化以及景观和历史都可以影响表情符号的使用。故应填:history;affect。
【4】根据短文“As for Americans,we see many users choose food pictures.America uses the burger and chicken leg emoji more often than other countries”的描述可知,对于美国人来说,他们喜欢选择像汉堡包和鸡腿这样的食物作为表情符号。故应填:Americans;like。
【5】根据短文“And Australia uses more rabbit emoji than anywhere else.It once built the longest fence(篱笆)in the world to keep rabbits from eating their way too far west.”的描述可知,澳大利亚人从前修建世界上最长的篱笆来防止兔子往西吃得太快。故应填:10ngest; prevent。
【题目】
| Hello!I’m Linda. I’m from America. I’m ten years old. Mr. Brown is my teacher. y QQ number is 537802678. |
| My name is John Green. I’m a teacher. I’m from England. My telephone number is 374106. |
| Good morning! I’m Miss Liu. I’m from Hong Kong. My telephone number is 612931. |
【1】Where is Linda from?
A. America. B. China. C. England. D. Japan.
【2】Who is a teacher?
A. Linda. B. John Green. C. Miss Liu. D. Yukio.
【3】What is Miss Liu’s telephone number?
A. 537802678. B. 374106. C. 612931. D. 653348721.
【题目】ks not easy to get used to another country’s customs, but before you visit a country, you'd better learn how to behave properly at table.
In China, it's rude to use your chopsticks to hit an empty bowl. And you are not supposed to point at anyone with your chopsticks. When you finish eating, place them on top of the bowl. And you should never stick your chopsticks into the food. |
When in India, do as the Indians do. In India, you are expected to eat with your right hand. That's because Indians think the left hand is "dirty". (When you shake hands with an Indian, you should also use your right hand. ) |
In France, you are not supposed to put your bread on your plate. Instead, you should put it on the table. And when you eat fruit, you should cut it up and eat it with a fork. In France, don’t eat anything With your hands except bread. |
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
【1】In China, when you are full, what should you do?
![]()
【2】Indians probably think it’s to eat with the left hand.
A. important B. impolite
C. necessary D. wise
【3】 Where do French people put their bread?
A. On the table. B. On a plate.
C. In a bowl. D. In a cup.
【4】What do French people use to eat fruit?
A. Chopsticks. B. A knife.
C. A spoon. D. A fork.
【5】What's the reading mainly about?
A. How to serve at table.
B. How to use forks and chopsticks.
C.Some fantastic countries to visit.
D. Eating customs in some countries.
【题目】A
Trip 1 One Week In The Mountains Bring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful area of the Green Mountains.You may go hiking or have a try of rock climbing.This is also a protection area for wild animals.You can find many kinds of animals in this area. Time:July 8-July 14 Tel:84639818 Adult :$110 Child:$55 |
Trip 2 Three Days In The Country There are many beautiful gardens. Take your camera and enjoy the wonderful sights in Hunter Valley.It is a good place for fishing and horse riding.You can also find different kinds of flowers here.This is also a great walk for bird-lovers. Time:July 20-July 22 Tel:83986432 Adult:$50 Child:$25 |
Trip 3 Flashlight(手电筒)Adventure(冒险) Put on your warm clothes,bring a flashlight and come for a night walk along the Dungog Valley.It is a trip full of adventure.A guide will lead the tour.Many of the plants on this trip can only be seen at night. Time:July 16-July 18 Tel:83875629 Adult:$30 Not for children |
Trip 4 Five Days By The Sea Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. Our hotel is next to the sea. We have our own boats,too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boat will take you to different places for swimming. Time: July 13-July 17 Tel:87549679 Adult:$80 Child:$40 |
【1】What number can you call if you want to enjoy the sunshine at the seaside?
A. 87549679. B. 83875629. C. 84639818. D. 83986432.
【2】Sam stayed in Hunter Valley with his wife,his five-year-old daughter. How much did it cost?
A. $25. B. $50. C. $100. D. $125.
【3】David loves sports.He will take his holiday from July 7 to July 15.What activity will he probably take part in?
A. Hiking in the mountains. B. Watching plants at night.
C. Fishing in the country. D. Swimming in the sea.
【4】Lucy wants to know something about the life of plants at night. Which trip will she choose?
A. Trip 1. B. Trip 2. C. Trip 3. D. Trip 4.
【5】Which of the following is NOT mentioned according to the four advertisements?
A.
B.
C.
D. ![]()