题目内容
听力部分
第一部分 听对话回答问题(10分)
本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后,你将有5秒钟的时间选择你认为最合适的答案。
1.What did the boy and his friends do this afternoon?
2.How does Jane always go to school?
3.What does Mum think the boy should do?
![]()
4.How much money does the woman have with her?
A.30 yuan.
B.40 yuan.
C.50 yuan.
5.Who did the woman want to speak to?
A.Mike.
B.Mike's mother.
C.Mike's father.
6.What does the man mean?
A.He doesn't know the way to the Animal Centre, either.
B.He doesn't like talking to the people who he doesn't know.
C.He's on a visit there.He has no time to help others,
7.How would the woman go to the Beijing Wildlife Park?
A.By bus.
B.By bike.
C.By underground.
8.When will they visit the new building?
A Today.
B.Tomorrow.
C.The day after tomorrow.
9.What does the woman mean?
A.Kate will be back in January.
B.Kate won't be back in January.
C.Kate won't be back.
10.Which seats does the woman recommend?
A.The seats near the entrance.
B.The front seats.
C.The back seats.
第二部分 听对话和短文回答问题(10分)
你将听到两段对话和一篇短文,各听两遍。每段对话或短文后各有几道小题。听每段对话或短文前,你将有时间阅读相关小题,每小题5秒钟;听完后,每小题你将有5秒钟的时间选择你认为最合适的答案。
听第一段对话,回答11-12小题。
11.Where are they talking now?
A.Near the airport.
B.On the way to the airport.
C.In a small mountain village.
12.How will the man go?
A.By taxi.
B.By bus.
C.By car.
听第二段对话,回答13-15小题。
()13.When will they go to the zoo?
A.Next month.
B.Tomorrow.
C.Next Saturday.
()14.How will they go there?
A.By bike.
B.By bus.
C.By underground.
15.What is the man going to take?
A.An umbrella.
B.Bird food.
C.A camera.
听一篇短文,回答16-20小题。
16.What did the rich man want to do?
A.To be richer.
B.To be happy.
C.To be a farmer.
17.Who told the rich man how to be happy?
A.A clever old man.
B.Another rich man.
C.A farmer.
18.Where did the rich man find the farmer?
A.In his country.
B.On the road.
C.On a farm.
19.What did the farmer give to the rich man?
A.Nothing.
B.A shirt.
C.A good idea.
20.Who felt happy?
A.The rich man.
B.The farmer.
C.The clever old man.
解析:
|
听力材料 第一部分 听对话回答问题(10分) 本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后,你将有5秒钟的时间选择你认为最合适的答案。 1.W:What did you do in the afternoon? M:We chatted on the grass and played games. 2.M:Jane, you were late again yesterday.Can you explain why you were late all these days? W:I'm sorry.I woke up late so that I missed the underground for school. 3.M:Mum, why do I feel that I am getting heavier? W:Maybe you are lack of sports.Riding bike to school is good for your health. 4.W:The radio costs 70 yuan.I haven't got enough money.Can you lend me 30 yuan, Tom? M:Sorry, I have only 20 yuan. 5.W:Hello! May I speak to Mike? M:Sorry, he is not at home.He's shopping with his mother. 6.W:Excuse me, sir.Can you tell me how to go to the Animal Centre? M:Sorry, I'm only a visitor here. 7.M:It's too far to go to the Beijing Wildlife Park.I think you should take a bus. W:But waiting for the bus takes a lot of time.I'd like to borrow a bike. 8.W:Are we visiting the new building today, tomorrow or the day after tomorrow? M:I'm very busy today and the day after tomorrow. 9.M:Where's Kate? W:She is in Australia with her friend and she won't be back until January. 10.M:I' d like to buy two tickets for tomorrow night.Isn't there anything less expensive? W:Would you like some seats beside the entrance? 第二部分 听对话和短文回答问题(10分) 你将听到两段对话和一篇短文,各听两遍。每段对话或短文后各有几道小题。听每段 对话或短文前,你将有时间阅读相关小题,每小题5秒钟;听完后,每小题你将有5秒钟的时间选择你认为最合适的答案。 听第一段对话,回答11-12小题。 W:Excuse me.Why are you looking so worried? What's wrong? M:I'll have to reach the airport before 10∶30 a.m.But you see, this is a small mountain village here.And it's too difficult to find a bus or a taxi.I don't know what to do now. W:Don't worry.Let me help you.Will you take my car. M:It's very kind of you.Thank you for your help. W:That's all right.By the way, what's your name, please? M:Jack Cooper. W:Nice to meet you, Mr Cooper! M:Me, too. W:Come on! 听第二段对话,回答13-15小题。 W:We shall meet the others at the Beijing Zoo at 7∶00 next Saturday, don't you? M:Yes, that's right. W:Do you know how to get there? M:Yes, I have a map.It will take us about 4 hours to get there by bus. W:What do you know about the zoo? M:It keeps lots of different animals. W:What kind of animals shall we see there? M:I'm not sure.I know there are many different kinds of birds.I'm going to take my camera with me. W:That's a good idea.What are you going to wear? M:Well, if it's wet, I will wear my thick shoes and take my raincoat with me. 听一篇短文,回答16-20小题。 Once there was a man.He was very rich, but he didn't feel happy.So he asked a clever old man how he could be happy. “That's very easy”, the old man said, “You just put on the shirt of a happy man and you will be happy.” The rich man thanked the old man and went to look for a happy man.He visited many countries and met men.But they all said they were not happy. One day, he saw a poor farmer working on a farm.The man was singing.He looked very happy.The rich man went up to him and asked, “Are you happy”? “Yes, quite happy”, answered the farmer. “Can you sell me your shirt”? asked the rich man. “My shirt”? the farmer answered, “But I haven't got a shirt”. |