题目内容
【题目】这是一个晴朗的星期天的上午,Tom和父母来到公园,他们看到很多人,有的在喝茶,有的在唱歌,有的在跳舞,有的孩子在一起嬉戏,有的……
请你展开想象的翅膀,根据情景写篇短文。
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】This is a fine Sunday morning, Tom and his parents come to the park. They see a lot of people there. Look! Three old men are sitting on the chair under a tree. They’re drinking tea. Some girls are singing and dancing near them. Some boys are playing football on the grass. Some women are sitting over there. They are talking. Not far from them, some children are playing together. There is a lake in the park. Some men are swimming in it. Everyone in the park is happy.
【解析】【亮点说明】这篇习作的层次清晰,内容饱满,表达流畅。文中使用了非常好的短语,例如come to the park,a lot of,on the chair,under a tree,drink tea,playing foot,on the grass,over there,far from,in the park等。而Some girls are singing and dancing near them./Some boys are playing football on the grass./Some women are sitting over there.三句连用构成了排比句,增强了文势,使内容丰富,表达流畅,是本文的最大亮点。