题目内容

D

      Getting back into a routine may be hard. Do you want to know how you can succeed in a new school term? Here are five tips from some teachers in the US to help you have a successful school term.

      1. Use a calendar or chart. Write down special tasks,events and activities on a calendar. This helps you remember things you need to do. You can also make a chart. Then,use colorful pens to mark off the completion of homework,reading tasks or other activities. By using a chart,you learn how to plan for your studies.

      2. Buy folders in different colors and put your notebooks in different folders according to the subject. This helps you keep papers and notes organized.

      3. Books are great friends. Visit the bookstore or library every few weeks to find a new book to read on your own. The more you get excited about reading,the more your self-esteem will rise.

      4. Join organized clubs or sports. It’s important to socialize with teenagers outside of school. Joining sports clubs or other group activities is a good way to help you learn how to socialize. During this process,you can also learn how to solve problems and respect others.

      5. Ask for help. You re never too old to ask for help. You can turn to your teachers when there is a question about homework,projects or peer relationships. They are there to help solve problems and listen to every student.

根据短文内容完成下列各题。

1. What can help you remember things you need to do?

2. Which kind of folders does the article recommend?

3. Can reading help you improve your self-esteem?

4. What can you learn in clubs or sports?

5. What do you think of these five tips?(请自拟一句话作答)

D

阅读提示:本文介绍新学期开学时美国老师们给学生提的五个学习和生活的提示。

1. Write down special tasks,events and activities on a calendar. 细节理解题。由第二段内容可知。

2. Folders in different colors.细节理解题。由 “ Buy folders in different colors”可知。

3. Yes,it can.细节理解题。由“The more you get excited about reading,the more your self-esteem will rise. ”可知.

4. We can learn how to socialize,solve problems and respect others. 细节理解题。由第四个建议可知。

5. They are important/useful/...观点表达题。

练习册系列答案
相关题目

F

      Camping in your backyard is full of fun,whatever your age. It's great for keeping us relaxed. It offers chances to check the night sky and to be noisier than usual. It lets us have friends over to stay who might not fit inside the house!Follow these instructions and you’ll have a night you’ll never forget!

      Put up your tent.

      Depending on the number of family members and guests,you may need more than one tent. Tell your friends to bring their tents if needed. Follow the instructions or check out the articles on how to put up a tent on the Internet.

      Prepare your bedding.

      You’ll want your guests to be able to relax in comfort. Put something soft to lie on on the floor: A blow-up air mattress or thick comforters may work well. Fill the tent with soft toys and blankets. Have lightweight sleeping bags or cotton blankets. They are especially important if you live where the night temperatures drop greatly.

      Prepare a seating area.

      If you have a picnic table,that would work best. If not,set up a few chairs and a small table to set out drinks and food. A simple choice is to lay out a blanket in the sun,so that your friends can eat and talk. Be sure the grass isn’t wet!

      Make memories.

      Plan some activities. You’re camping in the backyard,so it's time to make the most of being outdoors.

      Have a camera nearby to take silly photos of you,your family members,and your friends. Take one large group shot with everyone smiling and laughing. Be sure to make copies for everyone!

根据短文内容,简要回答下列问题。

1. Is camping in the backyard great fun?

2. What can we do to help relax our guests?

3. What is a simple choice to prepare a seating area?

4. How do we make memories?

5. What is the passage mainly about?

三、任务型阅读

     Aliens and robots are common characters in science fiction (科幻小说) . Let's take a look at one of the very first stories about science fiction.

     On Jan. 1,1818,a novel by English writer Mary Shelley was published. In the story,a crazy scientist created a monster from dead body parts. The monster was 2. 4  meters tall with yellow skin,watery eyes and a black mouth. The story was called (《弗兰肯斯坦》) and is believed to be perhaps the first work of science fiction.

     Frankenstein was the name of the scientist. The.monster he created had feelings like humans. He tried to find love from others,but his scary looks made people hate him. Driven mad by this cruelty (残忍) ,he grew to hate Frankenstein for creating him. He killed the scientist's friends; Frankenstein then died. One of the themes of the story is that science can either save or kill us.

      The story has had a great influence upon literature and pop culture ever since,especially horror (恐怖) stories and films. The most classic adaptation (gfcI?) is the 1931 film Frankenstein.There are also plays,television shows,and comics based on the story. And even video games and toys use the character of the monster.

阅读短文,根据短文内容,完成下面的表格。

One of the First Works of Science Fiction

Written by

1.

Date of publishing

On 2. .

The appearance of the monster

It's 3. meters tall. It has yellow skin,4. and a black mouth.

The theme of the story

Science can 5. .

C

      Last winter James and his family went on holiday to Egypt. The first place that they visited was the pyramid. Before they entered the pyramid,a guide told them how old the pyramid was and how many people built it. The weather in Egypt was very hot,but luckily,James’ mother packed something for them all to drink. “Can we get some food later,Dad?” asked James as they walked through the entrance. They went down step a fter step until they came to a dark room. There was nothing inside and James thought it smelt like an old book.James? mother and father were discussing how lucky they were all able to travel to Egypt when James heard someone walking down the stairs. He felt hungry,but now he felt a little frightened. The sound got louder and louder until,suddenly,it stopped. “Is everyone OK down here?” said the guide as he shone a light into the room. James laughed,he had thought it was a ghost!Even though he felt frightened,James was delighted that he had such a fun experience. That night he wrote all about it in his notebook.

() 1. Why was it lucky that James, mother packed some drinks?

   A. Because you can^ always find drinks at the pyramid.

   B. Because James’ sister was feeling thirsty.

   C. Because the weather was very hot in Egypt.

   D. Because they hadn’t had anything to drink all day.

() 2. What were James’ mother and father talking about?

   A. How lucky they were able to go to Egypt.

   B. How dark the room was.

   C. How hungry James was feeling.

   D. How much fun it was to go sightseeing.

() 3. Why was James scared?

   A. Because he saw someone walking down the stairs.

   B. Because he didn't like the dark.

   C. Because he thought he heard a ghost.

   D. Because he was so far away from home.

() 4. What did James think about his experience in the pyramid?

   A. Even though he was scared,he was delighted.

   B. He,did not want to return to the pyramid.

   C. It would be better if he was not so hungry.

   D. Even though he was okay,he felt sad.

B

Dear Chen Jie,How is it going? Last Monday,we talked about our dreams in the class meeting. Some students didn't know what they wanted to be in the future. But I said that I wanted to be an English teacher. I hope to be a good teacher,like Mr. Wu. He makes his math class interesting. He often tells us to work hard and try our best to achieve our dreams.

What are you going to be when you grow up?

               Yours,

               Li Ming

Dear Li Ming.

Thanks for your letter. My dream is to be a voluntary doctor. But my parents don't agree with me. They think the job will sometimes be very difficult. This week I wrote to my Chinese teacher,Miss Liu. I asked her for some advice. She said that a good doctor could help more people and she told me not to give up my dream. Now,Tm sure of my dream job and maybe I will go to work in a poor place one day,but I will always be your friend!

                       Love

                     ,Chen Jie

() 1. What did Li Ming and his classmates talk about in the class meeting?

   A. Their teachers. B. Their dreams.

   C. Their parents. D. Their friends.

() 2. Who wants to be a teacher?

   A. Chen Jie. B. Li Ming.

   C. Mr. Wu. D. Miss Liu.

() 3. What subject does Mr. Wu teach?

   A. Chinese. B. English.

   C. Math. D. P. E.

() 4. What do Chen Jie's parents think of the job of a voluntary doctor?

   A. Very difficult. B. Very easy.

   C. Very interesting. D. Very boring.

() 5. Chen Jie wrote a letter to Miss Liu because he wanted .

   A. to give up his dream

   B. to be poor

   C. to make friends with Li Ming

   D. to get some advice

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网