题目内容

【题目】阅读理解
The reality show(真人秀节目) "Where are we going, Dad?" becomes a hit show on TV these days. This TV show is about dads and children who are from five different families. They will complete some hard tasks without moms in three days and two nights. The five dads have to play the roles of "dad" and "mom" at the same time. All of the five dads are famous people and they must forget their popularity but do as a normal father. The cell and toys aren't allowed to use in the show. They have to live in a very tough environment. At first, all the five children cry. After all, they are just 4-6 years old. They never experience life in the countryside. But later they are all used to this kind of exciting life with their father.
Among the five star kids, four-year-old Kimi impresses people most. During the TV show, Kimi is well-behaved, never shouts at others and always listens to his father, Jimmy.
"The whole experience teaches him a lot," Jimmy says. "He now knows how to behave well in public and how to be patient."
Jimmy's soft parenting skills, Kimi's cute face and their warm interaction on the show win many viewers' hearts.

(1)How many families are there in this TV show?
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
(2)This TV show is about .
A.the children
B.dads and children
C.dads and moms
D.moms and children
(3)aren't allowed to use in the show.
A.Toys
B.The cell phones
C.The cell phones and toys
D.We don't know
(4)The children aren't used to this kind of exciting life later, are they?
A.Yes, they are.
B.No, they are.
C.Yes, they aren't.
D.No, they aren't.
(5)Which of the following is TRUE?
A.They must remember their popularity.
B.At first, all the children are very happy.
C.They experienced life in the country with their father.
D.Among the five star kids, Kimi is well-behaved.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】文章大意:本文介绍了《爸爸去哪儿》这个很热播的节目。五个家庭的爸爸和孩子要在没有手机、玩具也没有妈妈的帮助之下,在比较艰苦的环境中生活三天两夜。在五对家庭当中,作者着重介绍了Kimi和他的爸爸Jimim,他们给人留下了深刻的印象。
(1)细节理解题。由文中句子This TV show is about dads and children who are from five different families可知,这个电视节目是关于来自五个家庭的父亲和孩子。故选C。
(2)细节理解题。由文中句子This TV show is about dads and children who are from five different families可知,这个电视节目是关于来自五个家庭的父亲和孩子。故选B。
(3)细节理解题。由文中句子The cell and toys aren't allowed to use in the show.可知,电话和玩具在节目中是不允许被使用的。故选C。
(4)细节理解题。由文中句子But later they are all used to this kind of exciting life with their father.可知,孩子们虽然开始不适应乡村的生活,但后来都已经适应了这种刺激的生活。所以回答应该是,“不,他们适应了。”这是反义疑问句的回答,要注意。故选A。
(5)细节理解题。由文章可知,在节目中爸爸们必须忘掉自己的明星身份,去做一个普通的爸爸,所以A不对;开始孩子们都经常哭,他们并不能很快适应,B不对;孩子们之前没有经历过乡村的生活,C不对;Kimi在五个孩子中表现的很好,During the TV show, Kimi is well-behaved,D是正确的。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】“I sometimes get up at three or four in the morning to surf the Internet.”

I checked my e-mail almost forty times a day.”

“I seldom spend less than three hours each time on the net.”

“I spend more time in chat rooms than with my ‘real-life’ friends.”

Do you know any people like these? They are part of a new addiction* called Internet addiction. According to experts, Internet addicts* spend at least thirty hours online every week. They lose control of the time they spend on the Internet.

For example, one college student was missing for several days. His friends were worried and looked for him everywhere but couldn’t find him. They called the police. The police found the student in the computer lab: he was surfing the Internet---for seven days straight.

A study shows that about seven to ten percent of Internet users become addicted. The teenagers spend more time on the Internet than with friends and family. That’s why some experts worry most about young people.

Is “surfing the Internet” a hobby or an addiction for you? You may have a problem if you have one of the following symptoms*.

You go out with your friends less and less.

You’ve decided to spend a short time online, but then you spend several hours.

You do not go to important family events or you do not do school projects because you like to spend hours on the Internet.

What is the situation? Some experts suggest that people set strict limits on their time for internet use. You have to learn to control it, or the Internet would control you.

【1】Internet addicts at least spend ________ hours online every week.

A. twenty B. thirty C. forty D. fifty

【2】Some experts worry most about young people because__________.

A. they spend too much time on the Internet.

B. they spend too much time with their friends

C. they get up too early to surf the Internet

D. they spend too much money shopping online.

【3】Where may you find this passage?

A.In a guidebook B. In a magazine

C. In a movie poster D. In a storybook

【题目】We spent this summer with our uncle. He was a geologist(地质学家) and loved to go on walks to collect ________ . One day, he bought us backpacks and asked us to go to the mountain with him and carry the stones.

The whole day we walked around. Every now and then he put stones in our bags. To our ________ , he also took some stones out from our bags. But we thought he had just found ________ stones.

Still, when we ________ to the house, we were very tired. The backpacks were so heavy that we felt ________ when we took them off. Yet uncle’s backpack was half empty.

“Why did you give us so many stones?” we asked.

“I didn’t. You did.” He said. “You didn’t know it, but I gave you a little attitude (态度) test. Today I listened to every word you said. Whenever you were complaining (抱怨), I ________ a stone to your bags. ________ you talked about something with positive (积极的) thinking, I ________ a stone. And now look at your backpacks.”

These stones made the backpacks nearly full.

“Your negative(消极的) thoughts are like stones. You carry them in your ________ just like those stones in a backpack. The more negative thoughts you have, the heavier your mind will be.”

With great love, our uncle ________ us one of the most important lessons in life—the power of attitude.

【1】A. sands B. stones C. flowers D. sticks

【2】A. joy B. enjoyment C. surprise D. excitement

【3】A. bigger B. smaller C. greener D. better

【4】A. returned B. reached C. came D. got

【5】A. excited B. interested C. satisfied D. relaxed

【6A. added B. threw C. dropped D. filled

【7】A. However B. Wherever C. Whichever D. Whenever

【8】A. put out B. took out C. worked out D. pointed out

【9】A. body B. mind C. back D. shoulder

【10】A. let B. had C. helped D. Taught

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网