题目内容

【题目】Digging up the potato garden


AN old man wanted to spade () his potato garden, but it was very hard work. His only son was in prison (监狱). The old man wrote a letter to him:

Dear Son,

I won’t be able to plant my potato garden this year.

I’m just too old. If you were here, all my troubles would be over.

Love,

Dad

Shortly, the old man received this telegram (电报):

Dad, don’t dig up () the garden! I buried () the guns () in it!

The next morning, some policemen showed up and dug up the entire garden. But they didn’t find any guns.

The old man wrote another note to tell his son what had happened. Soon he received a telegram:

Plant your potatoes, Dad. It’s the best I could do for you from here.

1Where was the old man’s son?

A. He was at home.

B. He worked in a prison.

C. He was in prison.

D. He worked in a police station.

2The old man couldn’t plant potatoes because__________.

A. he was lazy B. he was too old.

C. he didn’t have money. D. he was sick.

3The underlined word “Shortly” means _______________.

A. Soon B. Finally C. Later D. Slowly

4Which of the following is WRONG?

A. It was difficult for the old man to plant the potatoes.

B. The son buried the guns in the garden.

C. The son sent two telegrams to his father.

D. The policemen went to the old man’s house.

5From the passage, we know that____________.

A. The son was very clever.

B. The son killed someone.

C. The son didn’t love his father.

D. The police didn’t read the letter before they sent it to the old man.

【答案】

1C

2B

3A

4B

5A

【解析】

一个老人想挖自己的土豆园,但是没有力气。他写信给在监狱的儿子,儿子回电报说,不要挖,因为我在园子里藏了枪。之后警察就过去挖地搜枪,没有找到。儿子再次写电报说道这是我在监狱唯一能为父亲做的了。

1细节理解题。根据His only son was in prison (监狱)可知在监狱,故选C。

2细节理解题。根据I won’t be able to plant my potato garden this year .I’m just too old可知是老了,故选B。

3推理判断题。根据Shortly, the old man received this telegram (电报):可知是发来的电报,故可知是很快的,不久之后,故用. Soon ,故答案是A。

4细节理解题。根据some policemen showed up and dug up the entire garden. But they didn’t find any guns.可知没有埋枪,故选B。

5细节理解题。根据Plant your potatoes, Dad. It’s the best I could do for you from here

可知儿子在监狱想出的一个主意帮老父亲挖地,故可知是聪明的,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

We asked thirty young people between 14 and 18 several questions. All the children had computers at home. The average time spent on a computer in a week was about 12 hours, with the highest about 32 hours, and the lowest only 5 hours. Most children said they usually used computers to play games. Fourteen children told us they did some word-processing(文字处理) at times. Eight people told us they kept addresses and phone numbers on their computers or used them as diaries. Only three people said they were learning to write computer programs and nobody used databases(数据库). Only two of them said computers helped with their lessons. The diagram(表格) gives all the results one by one.

The results show that computer use is quite common among 14-18-year-old children. They also show quite clearly that computers are seen by most young people as little more than game machines. It means to us that, though computers are common(普遍) in the homes of young people, they have not yet become popular in everyday life.

根据短文及图表内容,选择正确答案。

1In the diagram, what does the lettercshow?

A.It shows three people between 14 and 18.

B.It shows only 2 of the thirty children.

C.It shows that two of them use computers to help them with their lessons.

D.It shows that three of them use computers to help them write computer programs.

2Most of the 30 children spent about _______ hours on computers in a week.

A.5B.12C.20D.32

3There is one mistake in the diagram. What is it?

A.The number of “c” should be lower.

B.The number of “d” should be higher.

C.The number of “a” is too high.

D.There should be no number about “e”.

4In the last paragraph()little more thanmeans _______.

A.almost the same asB.far more than

C.different fromD.much more than

5The writer thinks _______.

A.children must learn to play all kinds of games

B.we should learn many other uses of computers

C.young people should spend more time on computers

D.computers will become much cheaper.

【题目】I have two pets. They are Wangwang, a dog, and Huahua, a cat.

Wangwang is brown and grey. He is naughty(淘气的). He sometimes steals() food in the kitchen. Once, when there was nobody at home, Wangwang pulled () a piece of meat off the table. But he was not careful enough . The plate also fell to the floor. When I got home, I saw the broken plate all over the floor, so I became very angry. Wangwang was so afraid that he went back to his bed in the garden at once.

Huahua is a white and yellow cat. She is not beautiful but she is very lovely. Every night at weekends, Huahua sleeps on my bed. When she sleeps, she always snores. It is very funny.

Huahua is also naughty. Whenever she does something bad and my grandma tries to catch her, she runs away quickly and hides quietly under the bed.

Wangwang and Huahua love to play games with me and I like them very much.

1How many pets does the writer have?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

2What did Wangwang do when he pulled a piece of meat?

A. He pulled a plate to the floor. B. He ate a fish.

C. He pulled a piece of meat to my bed . D. He ate a big piece of meat.

3What colour is Huahua?

A. White and brown. B. Brown and grey. C. White and grey. D. White and yellow.

4What’s the Chinese meaning of the underlined word ―snore?

A. 呼吸 B. 打鼾 C. 跳跃 D. 摇头

5Which of the following is NOT true?

A. Huahua is a cat. B. Huahua is very naughty.

C. Wangwang sleeps on the writer’s bed every night. D. Wangwang and Huahua love to play games with the writer.

【题目】

In our city, there is a big zoo. There are a lot of animals in it. Mona is an Australian koala. She is seven years old. She is very cute. She likes sleeping during the day. But at night she gets up and eats leaves(叶子).Mona doesn’t drink water for months. But she is healthy, because she can get water from the leaves.

Here is a big house. A lion lives in it. His name is Gerry. He is from Africa. Meat is his favorite food.Gerry is very lazy. He sleeps for 20 hours every day. Today is Gerry’s eighth birthday. The workers in the zoo have a birthday party for him.

This is a big elephant. His name is Johnny. He is from India. He’s eleven years old. He has bad eyesight(视力). He likes to eat grass. He’s friendly and clever. People can teach him to do things for them.

Tuantuan is a cute panda. She is five years old. She’s from China. She is very beautiful, but she’s very shy, so please keep quiet. She likes eating bamboo(竹子)and drinking water. She relaxes 10 hours every day.

1How old is Gerry?

A. 5 B. 7 C. 8 D. 11

2______ can’t see things very well.

A. The lion B. The elephant C. The koala D. The panda

3Who can help people to do things?

A. Mona B. Gerry C. Tuantuan D. Johnny

4These animals come from ______ countries.

A. two B. three C. four D. five

5Which of the following is TRUE?

A. Mona can get water from the leaves, so she doesn’t drink water for months.

B. Gerry doesn’t like to sleep, but he likes to eat meat.

C. Johnny is small. He only likes to eat meat.

D. Tuantuan likes to eat bamboo, but she doesn’t like to drink water.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网