题目内容

【题目】根据短文内容回答下列问题。
Camping in your backyard is full of fun, whatever your age is. It's great for keeping us relaxed. It offers chances to check the night sky and to be noisier than usual. It lets us have friends over to stay who might not fit inside the house! Follow these instructions and you'll have a night you'll never forget!
Put up your tent.
Depending on the number of family members and guests, you may need more than one tent. Tell your friends to bring their tents if needed. Follow the instructions or check out the articles on how to put up a tent on the Internet.
Prepare your bedding.

You'll want your guests to be able to relax in comfort. Put something soft to lie on on the floor: A blow-up air mattress or thick comforters may work well. Fill the tent with soft toys and blankets(毯子). Have lightweight sleeping bags or cotton blankets. They are especially important if you live where the night temperatures drop greatly.
Prepare a seating area.
If you have a picnic table, that would work best. If not, set up a few chairs and a small table to set out drinks and food. A simple choice is to lay out a blanket in the sun, so that your friends can eat and talk. Be sure the grass isn't wet!
Make memories.
Plan some activities. You're camping in the backyard, so it's time to make the most of being outdoors.
Have a camera nearby to take silly photos of you, your family members, and your friends. Take one large group shot with everyone smiling and laughing. Be sure to make copies for everyone!
(1)Is camping in the backyard great fun?
(2)What can we do to help relax our guests?
(3)What is a simple choice to prepare a seating area?
(4)How do we make memories?
(5)What is the passage mainly about?

【答案】
(1)

Yes, it is.


(2)

We can put something soft to lie on on the floor.


(3)

To lay out a blanket in the sun.


(4)

By planning some activities and taking photos.


(5)

It's mainly about why and how to camp in the backyard.


【解析】这篇文章主要讲了在后院中野营的乐趣,同时文中还提到在后院中野营应该注意的问题,给出了非常好的建议。
⑴细节理解。根据Camping in your backyard is full of fun, whatever your age.可知为肯定回答。故答:Yes.
⑵细节理解。根据You'II want your guests to be able to relax in comfort. Put something soft to lie on the floor: 描述,可知答:Put something soft to lie on on the floor.
⑶细节理解。根据A simple choice is to lay out a blanket in the sun, so that your friends can eat and talk.描述,可知答:A simple choice is to lay out a blanket in the sun.
⑷细节理解。根据最后一段Have a camera nearby to take silly photos of you, your family members, and your friends.可知给我们自己,家人和朋友们拍照是留下记忆的最好方法,故答:By taking photos of us, our family members and friends.
⑸主旨大意。这篇短文主要讲述了是野营活动有哪些乐趣,以及怎样在野营活动中获得最大的乐趣。故答:What fun of camping is and how we have a great camping.

练习册系列答案
相关题目

【题目】All eyes are looking at Milan, Italy this May for the opening of the 2015 World Expo.

Food takes center stage at the six-month event, as this year's theme(主题)is 【1】 . Together 148 countries and international organizations are showing new food, energy, science and environmental technology in their pavilions(展馆), 2 .

China's exhibition area has three themes. "The Gift of Nature" shows crop processes according to the Chinese lunar calendar and the five colors of the soil. "Food for Life" shows the production of foods like tofu, China's famous eight schools of cuisine(菜肴), and its tea culture. 3 follows the progress of science, including Professor Yuan Longping's hybrid rice.

Designed by Tsinghua University and New York-based Studio Link-Are, the pavilion shows the idea of a "Land of Hope". In fact, the pavilion is based on an important Chinese philosophy -- "Man is part of nature". It shows an attitude of thankfulness, repect and cooperation that characterizes its people. The "land" had fed man from its beginnings and the "hope" suggests a future 4 . The event's official website Expo 2015 notes,"The underlying theme is balance between mankind and environment, between humanly and nature, Just as farmers look after and protect the earth, 5 .

To see different countries' culture, technology and economy in one place, visit Milan World Expo.

从方框内所给的选项中选出能填入空白外的最佳选项,补全短文。其中有一项为多余选项(10分)

A.so must people care for the planet

B.in which food can offer life to everyone

C."Technology and the Future"

D.which are designed to share their unique food ideas.

E.so we must keep the balance of nature

F."Feeding the Planet, Energy for Life"

【题目】

News 1

A big surprise! Mo Yan has become the first Chinese national to win the Nobel Prize in Literature(文学). When he heard the news, he said he was overjoyed and scared. But do you know Mo Yan is a pen name that means “Don’t Speak”? His real name is Guan Moye.

News 2

There is a new “star” in the sky! On October 25th, 2012, China successfully sent another Man-made satellite into space in southwest China’s Sichuan Province. It was the 16th satellite of the Beidou system. It will start providing navigation (导航) services for China by the end of this year. In all, the system will have 35 satellites.

News 3

Have you heard that crazy new song “Gangnam Style”? It’s blowing up right now! Now it is the No. 1 song on iTunes in more than 30 countries. That song is everywhere. It’s online! It’s on TV! It’s on the radio! You can’t escape Gangnam Style!

News 4

A powerful earthquake has hit Pakistan, sending aftershocks (余震) through northern Pakistan, India and Afghanistan. A building in Pakistan’s capital has fallen down and more than a hundred people are trapped underneath (被困在下面). It’s believed that over 18,000 people have lost their lives and over 40,000 have been injured. The search continues for those still alive.

【1】Mo Yan is the __________ Chinese national to win the Nobel Prize in Literature.

A. first B. second

C. third D. fourth

【2】When Mo Yan heard the news, he was very______.

A. happy and scared B. worried

C. comfortable D. enjoyable and unforgettable

【3】Which of the following about the new “star” is TRUE?

A. It was sent up at the beginning of 2012.

B. It was the 17th satellite of the Beidou system.

C. It was sent up in southeast China’s Sichuan Province.

D. It will start providing navigation services.

【4】“Gangnam Style” that is blowing up right now is ______.

A. a popular novel B. a crazy new song

C. a latest picture D. a beautiful scene

【5】How many people died during the earthquake?

A. About 58,000. B. Less than 18,000.

C. More than 18,000. D. Over 40,000

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网