题目内容

You know how much your telephone has changed over the past 10 years? Your car will change even more than that in the next 10 years. One of the biggest changes is that cars will drive themselves.

"We certainly have the technology for it now." says Andrew Poliak of automotive(机动车辆的)technology supplier QNX ."We expect self-driving cars to be a mainstream(主流)thing between 2020 and 2025."

The American company Google has been working on self-driving cars for years. These cars are already on the roads in the United States and are truly self-driving. Last week, the police ordered one of Google's cars to stop for driving too slowly on a public road. The car was not breaking any law, so no one was punished.

Another American company, Tesla, added an "Autopilot" feature(特点) to its cars last month. With the Autopilot turned on, the vehicle drives itself. The car will speed up, slow down, brake(刹车) and drive by itself. You can take control of driving any time by turning the steering wheel or touching a pedal. The car uses sensors(感应器)to know when driveway changing is safe and whether it should speed up or slow down.

Tesla Autopilot is made for cross-country driving. It keeps you in the driveway and helps you avoid hitting other cars. It does not work well on local roads, for it will not stop at a red light or stop sign.

Reporter Carolyn Nicander Mohr tried the Autopilot feature(特点) of a Tesla earlier this month. She had a hard time trusting the car to do what it should do. She thought about canceling the Autopilot feature many times during her trip. She wanted to take control at every corner in the road and hit the brake when the car in front of her slowed down. However, the car drove perfectly itself.

Other companies like Marcedes-Benz, Audi, BMW, Volvo and Toyota are all working on self-driving cars, too.

1.What do Andrew Poliak's words probably mean? ______

A. It is too difficult for people to make self-driving cars now.

B. Self-driving cars will be first put on the market in 2020.

C. There will be more self-driving cars in use in the near future.

D. Nobody loves to use self-driving cars at the moment.

2.Which of the following is true according to the passage?

A. One of the Google cars was fined for breaking the law last week.

B. The Tesla’s car with Autopilot feature can sense traffic lights in front of it.

C. Tesla Autopilot car worked much better than Reporter Carolyn expected.

D. Tesla Autopilot is made for cross-country driving as well as local-road driving.

3.Which word has the same meaning as “autopilot” ______ .

A. speed up B. self- drive C. slow down D. brake

4.According to the text,how many companies mentioned(提到)are working on self-driving cars?

A. Three B. Five C. Six D. Seven

5.From the passage, we can infer(推断)that ______ .

A. Self-driving cars are popular nowadays.

B. Self-driving would be trusted by anyone.

C. Self-driving cars will be totally safe in the future.

D. Self-driving cars still need improving.

1.C 2.C 3.B 4.D 5.D 【解析】文章大意:本文讲述的是随着无人驾驶技术的发展与成熟,未来汽车将会发生很大的变化。 1.推理判断题。Andrew Poliak的话可能是什么意思?A. It is too difficult for people to make self-driving cars now.现在人们制造自动驾驶汽车太难了。B. Sel...
练习册系列答案
相关题目

1.你知道这对老夫妻已经结婚多久了吗?

_________________________________________________________________________________

2.恶劣的气候使得他一开始未能把宇宙飞船成功地降落到月球上。

_________________________________________________________________________________

3.当时他的车碰巧失去控制,撞上了路边的一个垃圾桶。

_________________________________________________________________________________

4.这台新的机器比其他有着许多优势。

_________________________________________________________________________________

5.你能告诉我这本书我能借多久吗?

_________________________________________________________________________________

6.假如每个人都环保生活,将会给地球造成大的影响。

_________________________________________________________________________________

7.这个旅馆提供高水平的服务,每年吸引了大量游客。

_________________________________________________________________________________

8.他是第一个在月球上行走的人。

_________________________________________________________________________________

9.在山区的时候,我和家人的联系遇上了麻烦。

_________________________________________________________________________________

10.他相信那个时刻很值得等待。

_________________________________________________________________________________

1.Do you know how long the old couple have been married ? 2.The bad weather prevented/stopped/kept him from landing the spacecraft successfully on the Moon in the beginning. 3.His car happened t...

阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要

求所填的词意义 准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。

Nowadays, WeChat is becoming more and more1. with people in China. No matter where we are, we can sign up and send text or voice messages to our friends. We can also find strangers to talk to by 2.(shake) the phones. 3.[?'n???] funny function(功能) is that WeChat can help to search for people4. live nearby with the program on. Many people like this function, because it can help them to find more people who they may know.

In my opinion, Wechat is really a 85.5. (use) chatting tool. It can help people communicate with their friends more 6.(easy). However, it is also bad for people, especially students. As we know, some people use Wechat 7.a long time. It is not healthy to them. So I have some 8.[s?'d?est??nz] to use it in a correct way. First, we should not use it when we are studying. We can’t focus on our study if we use it. Second, we must be careful. We should 9. show too much personal information nor trust strangers so much.

We should learn 10. to use it properly. Remember, Wechat is not everything in our life. Don’t depend too much on it.

1.popular 2.shaking 3.Another 4.who/that 5.useful 6.easily 7.for 8.suggestions 9.neither 10.how 【解析】文章大意:如今,微信在中国变得越来越受欢迎。不管我们在哪里,我们可以注册和发送文本或语音邮件给我们的朋友等。另一个有趣的功能是,我们也可以通...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网