题目内容

【题目】 A sea turtle climbed out of the ocean. It was just before midnight. It arrived to lay eggs.

Sea turtles have been doing this for 200 million years. Sea turtles lived at the time as the dinosaurs.

The sea turtle had to survive plastic rubbish, fish nets and oil spills to get here. There is another danger. The Earth has been getting warmer. This makes the sand hot. Warm sand makes the turtle eggs hatch (孵化) as females (雌性).

This is a problem. Female sea turtles are very important because they lay eggs. But male turtles are also needed to help make babies. Without enough males, sea turtles could die out.

Every year, sea turtles swim to Cape Verde. It is a country in West Africa. About 30000 sea turtles nest (筑巢) there. This is one-sixth of all of Earth’s nesting sea turtles.

Scientists from Great Britain studied the turtles there. They found 21 out of 25 young turtles were females.

“Males here will die out in 20 to 30 years.” said Adolfo Marco Llorente. He is studying the turtles on Boa Vista. It is one of Cape Verde’s island. Without males, the turtles cannot have more babies.

Businesses on Cape Verde are worried. Tourists come to see the sea turtles. The tourists buy local things like pottery. They would lose money if turtles died out.

Scientists have looked at sea turtles in other warm areas. There are more female turtles there, too.

84% of sea turtles hatchlings in Cape Verde are now female

This is worrying, so scientists have found ways to keep the turtle nests cool. Keeping the eggs cool means more male turtles can be hatched. One way is to move the eggs under the trees or bushes. Scientists have also put the eggs into smaller groups. Many eggs close together can heat up.

Llorente’s team collects the eggs in a bag. Then they bring them to a place on the beach behind a fence. The fence keeps animals away that want to eat the eggs. It also lets the scientists watch the temperature of the eggs.

1Which sentence from the passage is the topic sentence?

A.Every year, sea turtles swim to Cape Verde.

B.Without enough males, sea turtles could die out.

C.The fence keeps animals away that want to eat the eggs.

D.The past five years have been the hottest years on Earth.

2How does temperature hurt turtles?

A.Higher temperatures make turtle eggs hatch as females.

B.Turtle eggs will not hatch if the temperature is too cold.

C.Turtle eggs are hatched as males when it cools down.

D.A female turtle lays more eggs if it is warmer.

3Why do businesses on Cape Verde need turtles to hatch each year?

A.Because the companies earn money from selling turtles.

B.Because people there enjoy swimming with turtles.

C.Because turtles bring tourists and money to the area.

D.Because it helps to keep the temperatures cool.

4Which place has the highest percentage (百分比) of female turtles?

A.San Diego.B.Boca Raton.C.Cape Verde.D.Great Barrier Reef.

5Which is the way to help more baby boy turtles be hatched?

A.Put the turtle eggs in groups.

B.Move the eggs to cooler places.

C.Collect and keep the eggs in bags.

D.Watch and help the turtles lay eggs.

【答案】

1B

2A

3C

4D

5B

【解析】

本文介绍了海龟的生存情况,由于地球变暖,雌性海龟的占比远大于雄性海龟,长此以往,海龟可能会灭亡。

1主旨大意题。根据“Female sea turtles are very important because they lay eggs. But male turtles are also needed to help make babies.”可知,性海龟非常重要,因为它们下蛋,但是也需要雄性海龟帮助繁衍后代。根据下文内容可知,雄性海龟数量非常少,科学家们也在想办法提高雄性海龟的孵化率,所以本文的主题句应为Without enough males, sea turtles could die out.没有足够的雄性海龟,海龟将会灭亡。故选B

2细节理解题。根据“The Earth has been getting warmer. This makes the sand hot. Warm sand makes the turtle eggs hatch (孵化) as females (雌性).”可知,地球变暖了,这让沙子变热了,温暖的沙子使海龟蛋孵化成雌性,所以此处是更高的温度使得海龟蛋孵化成为雌性。故选A

3细节理解题。根据“Businesses on Cape Verde are worried. Tourists come to see the sea turtles. The tourists buy local things like pottery. They would lose money if turtles died out.”可知,佛得角的企业很担心,游客来看海龟,游客们买当地的东西,比如陶器。如果海龟灭绝了,他们会赔钱的。所以此处是因为海龟给这里带来了游客和金钱,所以佛得角需要海龟孵化。故选C

4细节理解题。根据“84% of sea turtles hatchlings in Cape Verde are now female”以及图中信息可知,佛得角84% 的小海龟都是雌性,圣地亚哥78%的小海龟都是雌性,博卡拉顿90%的小海龟都是雌性,大堡礁99%的小海龟都是雌性。所以在这四个地方中,只有大堡礁的雌性海龟占比最高,故选D

5细节理解题。根据“Keeping the eggs cool means more male turtles can be hatched.”可知,让海龟蛋保持凉爽意味着可以孵出更多的雄海龟,所以此处可以通过把这些海龟蛋转移到更加凉快的地方,以便于帮助孵化更多的雄性小海龟。故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网