题目内容
The French spend more time sleeping and eating than anyone else among the world's rich people, according to a survey.
The average French person sleeps almost nine hours every night, more than an hour longer than the average Japanese and Korean, who sleep the least in a survey.
And while more and more French people have meals at fast food restaurants, they still spend more than two hours a day eating.
That means their meals are twice as long as those of the average Mexican, who spends just over an hour a day on food.
The Japanese spend close to two hours a day eating and drinking, placing them third behind New Zealanders. The Japanese like to spend their free time watching television or listening to the radio. This takes up 47 percent of free time in Japan.
Turks, on the other hand, spend more than a third of their free time staying with their friends.The survey showed that the difference between work and free time within certain countries is clear.
As for Italians, men have nearly 80 minutes a day of free time more than women. Much of the additional work time of Italian women is clearly cleaning the house.
1.Japanese and Korean people usually sleep about _______ a night.
A.six hours B.eight hours C.nine hours D.ten hours
2.The third paragraph mainly tells us _________.
A.French people are used to having fast food
B.French people are used to having sandwiches
C.French people spend much time eating
D.French people spend little time eating
3.How long does a Mexican spend in eating?
A.One hour B.Two hours C.Three hours D.Four hours
4.It takes Japanese _______ of free time to watch TV or listen to the radio.
A.two thirds B.about half C.one third D.all
1.B
2.C
3.A
4.B
【解析】
试题分析:这篇文章讲述了不同国家之间在睡眠,吃饭上面所花费的时间,并介绍了他们在空闲时间的活动。
1.细节题。根据文章The average French person sleeps almost nine hours every night, more than an hour longer than the average Japanese and Korean, who sleep the least in a survey.可知,法国人每晚睡9个小时,比日本和韩国人要多一个小时。故选
B
2.推断题。文章第三段的意思是法国人吃饭花费的时间很多。故选C
3.细节题,根据文章第三段That means their meals are twice as long as those of the average Mexican, who spends just over an hour a day on food.
可知,墨西哥人吃饭花一个小时。故选A
4.细节题。根据文章This takes up 47 percent of free time in Japan.可知,日本人大约花费一半的空闲时间看电视或者听收音机。
考点:社会现象类说明文
点评:本文的思路清晰,结构明确。首先对文章的大致意思进行了解。对于细节题,学生在理解全文的基础上要对题目中关键字在文章中迅速定位,找到相对应的出处,答题比较问题中的陈述与原意的区别细心作答。
Did you visit the Shanghai World Expo last summer? What impressed (给……留下印象) you? 21st Century Kids invites four kids to talk about their experiences. They are back from the Expo. What did they bring us? Let’s see what they have to say. ![]()
I went to the SAIC-GM Pavilion (上汽集团通用汽车馆). I found my dream car there. It is a green car. Its name is “Leaf”. Chinese engineers made the car. Its roof is in the shape of a leaf. The roof takes in CO2 and changes it intoelectricityfor the car.
The Japan Pavilion is full of high technology. The “Wonder Camera” is cool. It can find a smiling face in a crowd. When you’re smiling, it takes a photo of you. I want to invent something like that in the future.
My favorite pavilion is the Germany Pavilion. I watched the Energy Source show. Visitors made a ball swing back and forth (来回摇摆) by using only their voices. It’s amazing! Although we had waited for quite a long time before we entered the hall, I think it is well worth seeing with your own eyes.
I like painting, so my parents took me to the France Pavilion to see the famous paintings. But the French cooks caught my eye. I saw them cook. My mom told me that they are some of the best cooks in the world. The dish they cooked looked like a painting. So, being a cook is my second dream job.
【小题1】 The 21st Century Kids seems to be _____.
| A.a travel service | B.a newspaper |
| C.a group of tourists | D.four children |
| A.电 | B.汽油 | C.灯光 | D.指示 |
| A.Using the “Wonder Camera” | B.Driving the green car “Leaf”. |
| C.To have delicious French dishes. | D.To see cooks painting. |
| A.Visitors’ smiling faces | B.CO2 from cars |
| C.Some secret power | D.Noise made by visitors |
| A.hardworking and polite | B.amazed and frightened |
| C.patient and cheerful | D.excited and curious |
As one of Hollywood’s all-time greatest actress, Audrey Hepburn is famous all over the world. When Hepburn died in 1993, the world mourned the loss of a great beauty, a great actress and a great humanitarian.
Born in Belgium on 4th May 1929, Hepburn dreamed of becoming a
successful ballet dancer. She had also been a model before she entered the film industry. In 1951, while acting in Monte Carlo Baby, Hepburn met the famous French writer Colette, who was attracted by Hepburn’s beauty and charm. She insisted that Hepburn was the perfect girl to play the lead role in Gigi, a play based on her novel. That event marked the beginning of Hepburn’s successful career.
Shortly after, Hepburn was chosen to play the lead role of a young princess in the Hollywood film Roman Holiday. It was a big success and earned her an Oscar for Best Actress. She also won a Tony Award for the play Ondine.[来源:学.科.网]
During her lifetime, Hepburn earned four more Oscar nominations. In 1989, she made her final appearance in her last film Always and played the role of an angel.
Throughout her acting years, she acted in only one TV series, Gardens of the world with Audrey Hepburn. By showing us the beauty of nature, Hepburn wanted to remind us that we should protect the environment.
Hepburn is remembered not just as a great actress, but also as a great humanitarian. She was honoured with a number of awards because of her efforts in her charity work. In 1992, the President of the United States presented her with the Presidential Medal of Freedom.
In 1991, Hepburn discovered that she had cancer. In 1993, at the age of 63, she passed away peacefully in her sleep.
【小题1】 Which of the following is the correct order according to the events?
a. People mourned her death.
b. She was honored with the Presidential Medal of Freedom.
c. Her successful film career began.
d. She earned an Oscar for Best Actress.
e. She met the French writer Colette.
| A.a-e-c-b-d | B.a-e-d-c-b | C.e-c-d-b-a | D.e-c-b-d-a |
| A.60 | B.50 | C.40 | D.30 |
| A.a kind lady | B.a brave lady | C.a wise lady | D.an attractive lady |