题目内容

【题目】

A round face, white fur, fatty body — but more importantly, a full set of funny poses — pushed a cat to be a star on Chinese Internet. Lou Lou, an online famous cat with over 680,000 fans on Sina Weibo. Its facial expressions have been used to make a number of emojis(表情包) and widely used on the Internet. “You may not know the cat’s name, but you must have seen its emojis,” says Lou Banniang, the cat’s owner.

Sadly, Lou Lou died of a heart attack on Oct. 14, leading to a wave of sadness among quite a few online users. “I cannot accept the fact that Lou Lou has gone forever, and my favorite emojis cannot update any more,” Weibo user Xiao Pihai_223 said. “One of the necessities(必须) in my life is watching each and every move of Lou Lou. It looks like an angel to me, and it has now gone back to paradise(天堂),” added Pai Dadui, another user.

The cat first got public attention last year, because of a short video recording its naughty (淘气) yet interesting movements in the bathing process, and a clip that has been viewed millions of times. Besides emojis, Lou Lou’s image(图像)has appeared on pillows, cups, clothes and cartoons. People may feel sorry about the death of such a cute cat, but also are surprised by the animal’s power and influence. Cat culture seems to have exploded over the past few years, from millions of funny cat videos being shared all over social media, to cats becoming Internet famous in their own right.

Throughout human history, cats have been our best friends, just like dogs. They make fantastic company as pets, make us laugh and welcome us when we get home by walking about at our feet. In China’s largest question and answer community Zhihu, cat–related(与猫有关的) topics number 18,000, while dog-related topics are up to 90,000.

1The number of cat-related topics is __________that of dog-related topics in China’s largest

question and answer community Zhihu.

A.one-thirdB.two-thirdsC.one-fourthD.one-fifth

2What does the underlined word “exploded” mean in the passage?

A.Disappeared.B.Spread quickly.C.Changed.D.Died out.

3Which of the following is TRUE according to the passage

A.The cat was famous because of its owner’s name.

B.Cats have been our best friends instead of dogs.

C.Many fans were very sad because of Lou Lou’s death.

D.Lou Lou was dead because of an accident.

4Where can we probably read this passage?

A.In a musical magazine.B.In a detective story.

C.In a science magazine.D.In a daily newspaper.

【答案】

1D

2B

3C

4D

【解析】

文章大意:本文主要介绍了一只叫楼楼的猫,楼楼的脸是圆的,有毛,胖乎乎的,迅速在网上走红,受到了大家的喜爱。后来楼楼死了,引发了一场许多网民的悲伤浪潮。

1细节理解题。根据cat–related topics number 18,000, while dog-related topics are up to 90,000. 与猫有关的话题是18000,而与狗有关的话题是90000,因此可知与猫有关的话题大约是与狗有关的话题的五分之一,故答案选D

2词义猜测题。根据from millions of funny cat videos being shared all over social media, to cats becoming Internet famous in their own right. 从数百万有趣的猫咪视频在社交媒体上分享,到猫咪凭借自己的能力在网络上走红。因此可知exploded的意思应是“迅速的扩大”也就是传播的很快,故答案选B

3细节理解题。根据Lou Lou died of a heart attack on Oct. 14, leading to a wave of sadness among quite a few online users. 楼楼在1014号死于心脏病,结果引发了一场许多网民的悲伤浪潮,因此可知有许多粉丝对楼楼的死感到很难过,故答案选C

4推理判断题。根据A round face, white fur, fatty body — but more importantly, a full set of funny poses — pushed a cat to be a star on Chinese Internet. Lou Lou, an online famous cat with over 680,000 fans on Sina Weibo. 一张圆圆的脸,白色的皮毛,肥胖的身体——但更重要的是,一整套有趣的姿势——推动了猫成为中国互联网上的明星。“楼楼”是一只网络红猫,在新浪微博上有68万粉丝。因此可以推知,这篇文章有可能是报纸上的,故答案选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Greenpeace is a global (全球的) environmental organization that has been trying to stop companies and governments from doing bad things to the environment. It is known for its direct ______ in the world. And it has made the public know environmental problems.

In 1995, a Greenpeace ship stopped a French nuclear weapon (核武器) test. Greenpeace has also repeatedly sent ships to ______ whales (鲸鱼) from Japanese whalers, who kill whales for their meat which is used at expensive restaurants.

The Greenpeace ______ have tried to stop nuclear weapons from being built and have fought against big companies and governments that are destroying the rainforests and other areas with a ______ environment. Greenpeace pays close attention to many environmental problems: whaling, global warming, clean energy and nuclear power. Greenpeace activists often put themselves in _____ to stop the activities that they are against. They use small boats to try to stop the killing of whales. They also ______ themselves to trees that workers want to cut down. They say that they are trying to protect the environment for all of us and for future generation.

______ they have a lot of support from people around the world, they have not been able to stop many of the things they are fighting against. The organization ______ money from governments, political parties or companies in order to avoid their influence.

The people who ______ Greenpeace are from all over the world. What they all have in common is the one big aim—a green and ______ future for all. People from all walks of life come together under the Greenpeace flag to spend their free time fighting for the environment.

1A.plansB.methodsC.actionsD.tasks

2A.prepareB.protectC.provideD.prevent

3A.shipsB.officersC.companiesD.members

4A.pleasantB.naturalC.specialD.wet

5A.dangerB.actionC.controlD.fear

6A.holdB.keepC.hangD.tie

7A.WhetherB.AlthoughC.BecauseD.Unless

8A.refusesB.requiresC.acceptsD.borrows

9A.set upB.put upC.make upD.open up

10A.cheerfulB.meaningfulC.hopefulD.peaceful

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网