题目内容
【题目】 Bob is a twelve-year-old boy. He has got a sister and her name is Emma. Emma is ten years old.
![]()
Bob, Emma and their parents are on holiday at the beach. Bob is playing in the water. Emma is playing in the sand. Their parents are relaxing on the beach.
Bob and Emma are wearing their swimsuits and swim goggles. Dad is wearing sunglasses and an orange T-shirt. Mum is wearing a sun dress and a big hat. She does not want the sun to get in her eyes.
"We are hungry," the children say, "Is there any food to eat?"
"Yes," says Mum. "We have sandwiches, oranges, and cookies. "
"Yay!" the children say. They wait for their mum to get the food. Mum gets the food out of her bag. She gives it to the children.
"Mum, I am thirsty," says Emma.
"Okay, do not worry. We have apple juice," says Mum.
"Thanks," says Emma. She drinks the apple juice.
The children finish eating lunch and start playing again. Dad looks at Mum and smiles.
【1】What is Bob doing?
A.He is lying in the sun.B.He is playing in the sand.
C.He is playing in the water.D.He is talking with his sister.
【2】What's Bob's mum wearing?
A.A swimsuit.B.A sun dress.C.A pair of sunglasses.D.An orange T-shirt,
【3】What food is not in the bag?
A.Sandwiches.B.Oranges.C.Cookies.D.Apples.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【解析】
本篇讲述鲍勃、妹妹艾玛和爸爸妈妈一起到海滩度假,鲍勃在水里玩、艾玛玩沙,爸爸妈妈在沙滩上休息,他们在沙滩吃午餐后又继续玩。
【1】细节理解题。根据第二段Bob is playing in the water.可知鲍勃在水里玩,故选C。
【2】细节理解题。根据第三段Mum is wearing a sun dress and a big hat.可知妈妈穿着太阳裙戴着大帽子,故选B。
【3】推理判断题。根据文中对话"We have sandwiches, oranges, and cookies.
We have apple juice可知他们吃三明治、桔子、饼干、苹果汁,不包括苹果,故选D。
本篇为阅读单选,考查细节理解、推理判断能力。解答前要先阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的句意;然后,回归原文寻找信息句作答。题干设定都是5W1H问题,题1、2可以在原文中找到相应的句子作答,题3要根据原文中出现的食物排除题干中的干扰项;最后,要通读全文,检查答案是否符合题干的要求、与信息句的内容是否相符。