题目内容

【题目】请阅读下面短文,掌握其大意,然后从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

It is believed that mother’s love is the greatest love in the world. It starts even before a child is born. For me, mother’s love is hard to ______ because it is always expressed through daily tiny things.

When I was three years old, my mom began to teach me to write Chinese characters(汉字). It took a long period of time ______ them but mom was very patient. That was ______ I learned many characters before school. Without doubt, I have received the best preschool education from my mom.

Being a middle school teen several years ______, I thought I should be allowed to make my own decisions. However, mom still acted like a “leader” who always told me what to do. I ______ her whenever I thought she had no point. I did quite well in my studies and came top in the class. My mom kept saying that my ______ was not good enough instead of giving me prizes. I couldn’t understand why she did this ______ I went to the best high school I had dreamed of.

During my college time in Tianjin, I could seldom be with her. Like most people, I hardly paid attention to the fact that my mom was getting ______ day by day. She was already 50 years old when I graduated.

In 2011, I took up the job as an English teacher and got paid for the first time in my life. Just when I realized that it was time to repay(报答) my mom, she was found to have a cancer all of a sudden. My father and I did the best we could to save her life but we ______. She died peacefully after half a year’s fight against the illness. Knowing her death, I cried all day, regretting not taking good care of her.

Repaying your ______ is not something you can do only when you get a job. Start to repay them now by getting good grades in your study, helping with housework or buying them gifts with your pocket money. Don’t wait until it is too late.

1A. notice B. imagine C. influence

2A. to enjoy B. to memorize C. to mention

3A. why B. when C. where

4A. later B. long C. ago

5A. went along with B. talked back to C. got on with

6A. school B. plan C. grade

7A. before B. until C. as

8A. older B. busier C. quieter

9A. hurried B. failed C. succeeded

10A. parents B. friends C. teachers

【答案】

1A

2B

3A

4A

5B

6C

7B

8A

9B

10A

【解析】妈妈的爱是世界上最伟大的爱,这篇短文作者讲述了她的妈妈如何通过日常生活中的小事来体现她对作者的关怀,通过这个作者想要告诉我们,要及时回报父母。

1句意:对于我来说,妈妈的爱总是很难留意到,因为它都是通过日常生活中的小事表达的。notice 注意,留意;imagine想象;influence影响。根据后半句because it is always expressed through daily tiny things可知,妈妈的爱是通过日常小事来表达的,所以很难留意到,故应选A。

2句意:花费了很长的时间才记住他们,但是妈妈非常的有耐心。to enjoy 去享受;to memorize去记住;to mention提到,提及。根据下文That was ___3___ I learned many characters before school.可知,作者在上学之前就学会了很多的汉字,所以是记住他们,故选B。

3句意:那就是为什么我在上学之前就学会了很多的汉字。why为什么;when什么时候;where在哪里。根据上文的意思可知,在妈妈的耐心教导下,作者上学之前就学会了很多的汉字,所以这里表示妈妈耐心教导的结果,应用why引导表语从句。That’s why…那就是为什么。故选A。

4句意:几年后成为了一个中学生,我认为我可以被允许自己做决定了。later之后;long长的;ago…之前。上文讲的是作者上学之前妈妈教她学习汉字,这里是Being a middle school teen,因此应该是几年之后,故选A。

5句意:每当我觉得她没有意义时,我都会反驳她。went along with 一起;talked back to反驳,顶嘴;got on with相处。根据上文I thought I should be allowed to make my own decisions.和这句话中的…I thought she had no point可知,作者认为自己长大了,可以自己做决定了,因此当她觉得妈妈没有道理的时候,她就会反驳,故应选B。

6句意:我的妈妈一直说我的成绩还不够好,不表扬我。school 学校;plan计划;grade成绩。根据上句话I did quite well in my studies and came top in the class可知,这里作者说的是她的学习成绩很好,但妈妈总是不表扬她。故应选C。

7句意:直到我上了最好的高中我才明白她为什么这样做。before 之前;until直到时候;as时候。not…until..直到时候,才,这个句型符合句意,故应选B。

8句意:就像大多数人一样,我没有注意到妈妈一天天变老这一事实。older 更老的;busier更忙的;quieter更安静的。根据下句话She was already 50 years old when I graduated可知,妈妈一天天变老了。由此可知应选A。

9句意:我和爸爸尽了我们的最大努力来拯救她的生命,但是我们失败了。hurried 匆忙;failed失败;succeeded成功。根据上文she was found to have a cancer all of a sudden.和这句话中but表示转折可知,妈妈得了癌症,虽然我和爸爸尽力挽救,但是没有成功。因此应选B。

10句意:回报你的父母并不是一件只有你有了工作才能去做的事。parents 父母;friends朋友;teachers老师。根据短文开头It is believed that mother’s love is the greatest love in the world.和文意可知,这篇短文中作者给我们讲述的是妈妈的爱,因此这里应告诉我们要去回报自己的父母。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】How to be a safe and smart SEARCHER

S

everal keywords will help to find better results. Use more than one keyword when you are doing a search. If you want to find out about seagulls, for example, search for and not just ‘seagull’ – because seagull might also be the name of just about anything else, from a hotel to a documentary film.

E

xact references can help you find what you’re looking for. If you are looking for an exact phrase or sentence, e.g. , type it between quotation marks (“”) and only exact matches will be shown. This is useful when you want to find something you’ve already seen but lost.

A

void common words like ‘a’ or ‘the’ in a search. These aren’t always helpful and are usually unnecessary.

R

emove unwanted results by adding a minus symbol (-). For example, would leave out all references to hotels and films.

91 . Make sure that you spell every word in the search box correctly. The smallest typing mistakes can bring unwanted results - especially when the mistyped word exists.

H

ave a filter(过滤程序). It’s a good idea to filter your searches, especially when you are searching for pictures. Ask an adult to help you add a filtering system. There are lots of filtering software options available.

E

xperiment with different search engines until you find the one that’s best for you. Some search engines personalise the results. So check out the option of using a search engine that doesn’t do this and you will get different results.

R

eliability is very important when you are searching on the Internet. Always ask yourself, “Is this reliable?” Don’t make the mistake of believing everything you see. Some websites are unreliable and some information is false. Check your information on other websites before accepting it.

1This is an article written for adults, isn’t it?

______________________________________________________________________.

2If you want to find out about peaches, what keywords may help you find better results?

______________________________________________________________________.

3How can we get exact matches when we are looking for an exact phrase?

______________________________________________________________________.

4What can be filled in the blank?

______________________________________________________________________.

5What is especially important for picture searches?

______________________________________________________________________.

6Write three DON’Ts about safe and smart search.

Don’t _____________________________.

Don’t _____________________________.

Don’t _____________________________.

【题目】

One day a little boy dialed a telephone number and started to speak and he put part of his hand over the phone at the same time. He wanted to change the tone (音色,语调) of his voice. While all this was happening, a man who was working nearby, watched carefully and listened with great interest to the conversation that followed:

“Lady, can you give me the job of cutting your lawn (草坪)?”

“I already have someone to cut my lawn,” answered the woman at the other end of the phone.

“Lady, I will cut your lawn for half the price of the person who cuts your lawn now.” “I’m very satisfied with the person who is cutting my lawn.”

The boy said, “Lady, I’ll even sweep the floor and the stairs of your house for free,”

“No, thank you.”

With a smile on his face, the young boy thanked the lady and hung up the phone. The man then walked over to the boy and said: “Son, I like your attitude(态度). I’d like to offer you a job.”

“No, thanks,” said the boy.

“But you’re looking for a job, aren’t you?”

“No, sir,” answered the boy. “I was just checking on my performance at the job I already have. I am the one who cuts that lady’s lawn!”

1The boy made a phone call and spoke in a strange way because___________.

A. he didn’t want the lady to hear his real voice

B. he didn’t like his voice

C. he wanted to get a new job

D. he played a joke with the lady

2What does the underlined word “performance” mean in Chinese?

A. 表演 B. 认真 C表现 D.努力

3After the boy hung up the phone, he smiled because_____________.

A. he could find another job

B. he didn’t mind the lady’s attitude

C. the man wanted to give him a new job

D. he got the answer he wanted

4The man would like to offer the boy a job, because_____________.

A. he needed a person to cut his lawn.

B. he thought the boy was very poor.

C. the boy was refused but he still looked happy.

D. he was a boss.

5What can we learn from the story?

A. The boy really needed a new job.

B. The lady didn’t like the person who is cutting her lawn.

C. The boy accepted the new job which the man offered.

D. The boy found the truth in a clever way.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网