题目内容
【题目】阅读理解![]()
Happiness is the only true measure (估量) of personal success. Making other people happy is the highest expression of success,but it's almost impossible to make others happy if you9 re not happy yourself. If you can make others happy, you'll be successful. Here are some pieces of advice that can help increase the amount of happiness in your life.
1 Start each day with expectation. When you rise from bed, make your first thought: “What a beautiful day it is! Something wonderful is going to happen today.” Guess what? You're probably right.
2 Take time to plan and prioritize (优先处理) things. The most common source of stress is the feeling that you've got too much work to do. Pick one thing that will make you closer to your goal in life. Then do that first.
3 Give a gift to everyone you meet. I'm not talking about a real, wrapped-up present. Your gift can be your smile, a word of thanks or encouragement, a gesture of politeness, or even a friendly nod.
4 "Turn off “background” TV, Many families leave their TVs on as “background noise” while they're doing other things. The purpose of broadcast TV is to make you dissatisfied with your life so that you'll buy more things.
5End each day with gratitude. Just before you go to bed, write down at least one wonderful thing that happened. It might be something as small as making a child laugh or something as huge as a million dollar deal. Whatever it is, be grateful for that day because it will never come again.
(1)What is the most successful thing in life according to the passage?
A. Making yourself happy.
B. Making others happy.
C. Having a nice day.
D. Doing a lot of work.
(2)What does the underlined word “gratitude” mean?
A. A feeling of illness.
B. A feeling of thankfulness.
C. A feeling of happiness.
D. A feeling of sadness.
(3)Which of the following is TRUE about increasing happiness?
A. Write down the most important thing before sleeping.
B. Remember to give everyone a gift from shops.
C. Broadcast TV can make you buy some necessary things.
D. Try to choose something that is good for your goal first.
(4)What does the passage mainly tell us?
A. How to end each day with gratitude.
B. How to make others happy.
C. How to get a happy life.
D. How to go away from TV.
【答案】
(1)B
(2)B
(3)D
(4)C
【解析】文章讲述了我们应该如何来增加我们生活中的幸福感。
(1)细节理解题。从Making other people happy is the highest expression of success,可知最成功的事是使他人快乐,故选B。
(2)词义推测题。从Whatever it is, be grateful for that day because it will never come again.推测出gratitude是感激的意思,故选B。
(3)细节推断题。从 Pick one thing that will make you closer to your goal in life. Then do that first.可知尽力选择先做接近你目标的事,故选D。
(4)主旨概括题。第一段点出了文章的主旨,如何在生活中增加幸福感。故选C。