题目内容
【题目】
![]()
Everyone knows that exercise is important. We all need to exercise. Doctors say it’s good for us. It keeps body strong.
When the daytime comes, we must get up. This is the time for exercise. Exercise means doing things with the body. There’re many ways to exercise. You can walk, run, swim, skate, or play ball games. Make sure you exercise in the following(下面的) ways: You have to like what you’re doing.
Exercise enough — but not too much. It’s good to exercise twice each week. Thirty minutes each time is enough. Try all kinds of things until you find one, two or three sports that feel right for you.
Exercising can be fun. Friends can exercise together at a fitness center, or they can play sports together. How do you exercise?
根据上文内容,选择最佳答案。
【1】In the passage the writer tells us that we all need to _________.
A.relaxB.exerciseC.work
【2】Which of the following sports we can’t find in the passage?
A.Fishing.B.Running.C.Swimming.
【3】What does “exercise” mean?
A.It means studying.B.It means playing.C.It means doing things with the body.
【4】What can exercise do to the body?
A.It can make the body weak.B.It can make the body healthy.C.It can make us sleep more.
【5】The words “fitness center” in the text mean __________.
A.健身中心B.减肥中心C.医疗中心
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
文章大意:这篇短文主要介绍了体育锻炼对我们的好处,以及什么时间适合体育锻炼,如何进行体育锻炼。
【1】细节理解题。根据文中“Everyone knows that exercise is important. We all need to exercise”大家都知道锻炼很重要。我们都需要锻炼。可知,在这篇文章中,作者告诉我们,我们都需要锻炼,故答案为B。
【2】细节理解题。根据文中“There’re many ways to exercise. You can walk, run, swim,skate,or play ball games.” 有很多锻炼的方法。你可以走路、跑步、游泳、滑冰或玩球类运动。可知,我们在文章中找不到钓鱼,故答案为A。
【3】细节理解题。根据文中“Exercise means doing things with the body.” 运动意味着用身体做事。可知,运动意味着用身体做事。故答案为C。
【4】细节理解题。根据文中“Doctors say it’s good for us. It keeps body strong.” 医生说这对我们有好处。它使身体强壮。可知,运动能使身体健康。故答案为B。
【5】词义猜测题。结合上下句“Exercising can be fun. Friends can exercise together at a fitness center, or they can play sports together” 锻炼会很有趣。朋友可以一起在健身中心锻炼,也可以一起运动。可知,文中“"fitness center”一词的意思是“健身中心”。故答案为A。
解答词义猜测题时,可以使用如下技巧:1、根据上下文来猜测词义;2、通过同义词或近义词来猜测词义;3、通过构词法来猜测词义;4、通过定义或释义来猜测词义;5、通过句法功能来猜测词义;6、通过转折和因果关系来猜测词义;7. 通过生活常识来猜测词义。对于这类题采取“代入法”也非常有效,即将备选答案逐一代入文中,哪一个选项能使句子的意思通顺、连贯,且与上下文的内容一致,哪一个选项就是该题的正确答案。例如第5题,词义猜测题。结合上下句“Exercising can be fun. Friends can exercise together at a fitness center, or they can play sports together” 锻炼会很有趣。朋友可以一起在健身中心锻炼,也可以一起运动。可知,文中“"fitness center”一词的意思是“健身中心”。故答案为A。