题目内容
【题目】信息归纳
请阅读以下有关于通讯方式的短文,根据所提供的信息,完成信息卡,把答案写在答题卡指定的位置上。
With the rapid development of science and technology, communication methods of people have changed a lot in the past years. As we all know, in ancient times, people communicated with people who were far from them only by letters, which took a very long time to get the message.
In the 19th century, telegraph (电报) was invented, but it was not widely used, letter is still the main method at that time. In 1836, John Coker invented the first electromagnetic telegraph(电磁电报机) in the world, then telegraph came into being and was popular, which was much faster than letter, bringing great convenient to people.
As time goes by, telephones become increasingly widely used. Now, the phone has been developed as mobile phone, fixed telephone, Internet telephone and other categories, being an essential communication tool in modern information society.
In addition, net work communication is popular as well. It is especially widely welcomed by the youths. A great number of people communicate with others on the Internet by using software, such as email, QQ, WeChat, bbs, MSN and so on. Using software is easy. A computer which is connected to the network is enough. In China, WeChat has become the most popular communication software nowadays. WeChat, known as Weixin in China, is a mobile phone text and voice messaging communication software which is developed by Tencent. People can make video calls that not only can hear the sound, but also can see the people you talk to. |
Information Card
The method of communication in ancient time | 【1】 | |
The time when the telegraph was invented | 【2】 | |
The person who invented the electromagnetic telegraph | 【3】 | |
The software which has become the most popular in China | 【4】 | |
The number of the communication methods which are mentioned | 【5】 |
【答案】
【1】by letters
【2】in the 19th century
【3】John Coker
【4】WeChat
【5】four / 4
【解析】
试题分析:本文讲述的是人类通讯的发展史:由古代的单纯的信件,到后面的电报、电话,直到今天各种各样的网络通讯方式。随着科技的发展,人类的交流方式发生了巨大的变化。
【1】细节理解题。题意:古代的交流方式。由第二段里的:in ancient times, people communicated with people who were far from them only by letters可知,古代,人们通过写信和远方的人们交流。故填:by letters
【2】细节理解题。题意:电报发明的时间。由第三段第一句:In the 19th century, telegraph (电报) was invented,可知,电报是在十九世纪发明的。故填:in the 19th century
【3】细节理解题。题意:发明电磁电报机的人。由第三段里的:In 1836, John Coker invented the first electromagnetic telegraph(电磁电报机) in the world可知,在1836年,John Coker发明了世界上第一部电磁电报机。故填:John Coker
【4】细节理解题。题意:在中国最受欢迎的软件。由最后一段里的:In China, WeChat has become the most popular communication software nowadays. 可知,微信成了最近最受欢迎的软件。故填:WeChat
【5】推理判断题。题意:提到的交流方式的数量。根据短文内容,提到了:书信、电报、电话及网络通讯共四种方式。故填:four / 4。
【题目】情景作文
嗨!认识图片中的女孩吗? 对,她是【爸爸去哪儿】中的田雨橙,请根据所给信息,写一篇短文介绍田雨橙。
Chinese name :Tian Yucheng English name:Cindy Age:5 Birthday: April 15 Family members:Dad ( Tian Liang) Mum ( Ye Yiqian), a brother Likes : sports , cats Be good at : running Can : draw , play the piano |
|
【题目】阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳答案。
![]()
1. Posted by: Monica, Canada April 24 10.41 |
Black bread with honey— A friend of mine stayed in a hotel in India and the manager gave this to her for stomachache. It really worked. Just take a piece of bread and toast it until it’s black. Then put honey on the bread and eat it. It doesn’t look good, but it can really help. So if you get stomachache, try this therapy. |
2. Posted by: Norma, USA April 24 9.25 |
An onion—If you get a high temperature, use an onion. It sounds strange but it helps. Cut one large onion into halves and tie the half onion to the bottom of each of your feet. You shouldn’t wear socks of course! I use this on my kids and it works every time. The therapy came from a relative from down south. |
3. Posted by: Hell, Australia April 23 18.03 |
A wet teabag—Here is my tip for toothache. You should put a wet teabag on the sore tooth. I always have a wet teabag in the fridge so it’s there when I need it. |
4. Posted by: Lameed, England April 23 16. 15 | Salt water—When I was a child, I got a lot of headaches and my grandmother always did this for me. Put a few drops of warm salt water in your ears. Don’t use really hot water. Do this three or four times for both ears. Then lie down and close your eyes for about ten minutes. |
【1】The above advice is about ________.
A.home problems B.home therapies
C.food and drinks D.medicine
【2】________ gave a tip for a fever.
A.Hell from Australia B.Lameed’s grandmother
C.A friend of Monica’s D.Norma from America
【3】According to the postings, you can ________ if you have a toothache.
A.tie half an onion to your feet
B.drop warm salt water in your ears
C.eat a piece of bread with honey
D.put a wet teabag on your sore teeth