题目内容

【题目】 In the summer of 2015, Christian Moyer was just another teenager busy preparing for the SAT when he was faced with a question that he couldn’t answer. It had nothing to do with reading, writing or math. Anyhow, it has everything to do with life.

“We were looking at this part about the college writing, and one of the ideas was, ‘Tell us about a difficult situation you have had in life and how you got it over,”’ said Christian, now a 17-year-old student at University City High School. “And I realized how lucky I was not to have any problems in life.”

That is when the answer came through loud and clear. The idea for what to do next came from “Barefoot(光脚) Sunday”, a church event that asks members to wear new or gently used shoes to a service and leave them behind. The shoes are then donated(捐赠) to the charity that help people start over - people who are homeless and poor. Christian decided to start collecting shoes for the San Diego Rescue Mission, one of the “Barefoot Sunday” charities.

Then Christian got a tour to the downtown, there he saw some people would wear the same pair of shoes until there were no bottoms or tops on them. He thought what he did would really make a big difference for them.

Christians started collecting shoes last fall. He hit up friends, neighbors and family members for donations. He posted a note on an online social network. His family members put a box in front of their house for easy drop-off. Since starting his shoe drive, Christian has collected 160 pairs. Donating and collecting shoes have given him the kind of feel-good payback.

“Most people are pretty happy to give,” Christians said. “It’s nice because it makes them realize how many shoes they have that they don’t wear, and it probably makes them feel as good as it makes me feel.”

1Christian couldn’t answer the question because ____.

A.It was all about the school subjects.

B.It was a difficult SAT writing topic.

C.It needed some special writing skills.

D.It was something he had never experienced.

2The right order of the following is ____.

① His family members helped him to collect shoes in many ways.

② Christian couldn’t answer one question when preparing for the SAT.

③ The idea about what to do and how to do it came to Christian.

④ Christian got a tour to the downtown and was shocked by what he saw.

A.③①②④B.③②④①C.②①④③D.②③④①

3It can be inferred from the passage that Christian is a(n) ____ teenager.

A.braveB.politeC.kindD.honest.

4What’s the best title for this passage?

A.Giving shoes to poor makes a difference

B.Preparing for the exam is difficult

C.Enjoying a tour or to the downtown may help

D.Making shoes for everyone is helpful

【答案】

1D

2D

3C

4A

【解析】

本文讲述的是Christian在准备SAT考试,遇到一个作文题目,让他想起自己参与的“Barefoot Sunday”活动,为没有鞋子穿的穷人募捐鞋子的故事。

1细节理解。根据文章第一段“It had nothing to do with reading, writing or math. Anyhow, it has everything to do with life”可知,和读、写、数学无关,和生活有关。ABC所提及都是和学科、写作相关,故选D

2推理判断。第一段“busy preparing for the SAT when he was faced with a problem he couldnt answer.”当他面对一个他无法回答的问题时,他正忙着准备SAT考试。对应序号2 第三段第一句“That is when the answer came through loud and clear. The idea for what to do next came from Barefoot Sunday. 对应序号3;第四段第一句话“Then Christian got a tour to the downtown……”然后克里斯蒂安去了市区对应序号4;第五段 His family members put a box in front of their house for easy drop-off. 他的家人在家门口放了一个盒子,方便下车。对应序号1,故选D

3推理判断。文章讲述的是Christian收集鞋子给没有鞋穿的人,且根据文章最后一段的句子“and it probably makes them feel as good as it makes me feel.”帮助他人让他人开心,我自己也会感到开心,与C选项意思相符,所以答案为C。故选C

4标题归纳。本文讲的是Christian参与的“Barefoot Sundy”活动,为没有鞋子穿的穷人募捐鞋子的故事, A项给穷人鞋子是有意义的,符合文意。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Flights are often canceled for many different reasons, including snow, clouds, or even a bird getting caught in an airplane’s engine (发动机). But you’d never think that too much sunshine would stop a plane from taking off.

Unluckily for passengers in Phoenix, US this summer, their travel plans went dead when more than 40 flights in and out of the local airport were cancelled after temperatures went as high as 48°C. This is the highest temperature that many smaller planes are allowed to fly at.

So what is it that makes flying in great heat so dangerous? The answer lies in how “thick”, the air is.

“As air warms up, it expands (膨胀), and there’s fewer molecules (分子) under your wings,” Lou McNally, a professor at Embry-Riddle Aeronautical University in the US, told the Associated Press (AP).

When the temperature is high and the air becomes thin, “you need more of everything. You need more thrust (推力) to take off. You need more distance to take off. You need more distance to land. It gets to a point for some aircraft that it gets just too much,” McNally explained.

The US’ Southwest, where Phoenix is located, is experiencing an unexpectedly hot summer. This June was its third-hottest on record. According to The Guardian, up to 10 people are thought to have died as a result of the hot weather.

The unexpected heat attacked airlines(航空公司) too, causing them to cancel all flights running on smaller planes for the safety of their passengers.

But what about cities whose temperatures are high every summer?

Many airlines in hot Gulf countries such as the United Arab Emirates make many flights at night or in the early morning to avoid the problem of thin air, according to AP. They also mainly use larger planes, which are able to fly in greater heat than smaller planes.

After the temperature in Phoenix continued to climb over 40°C all through the rest of the summer, maybe now would be a good time for airlines to buy bigger planes in time for next year’s heat wave.

1When the weather is too hot, ______.

A.planes are more likely to break down

B.planes need more power and distance to take off

C.there is much more air under the wings of a plane

D.it takes less time for planes to take off and land

2How do airlines in Gulf countries deal with high temperatures?

A.They make many flights at midday.

B.They mainly use small planes.

C.They build long runways for planes.

D.They make fewer flights at midday.

3What’s the article mainly about?

A.Flight accidents caused by great heat.

B.Perfect flying conditions for aircraft.

C.How dangerous the flights are in hot weather.

D.How hot weather influences flights.

【题目】 I recently had the chance to go to my first ever music festival. We Love Green was held over a weekend in Parc de Bagatelle, Paris. While like most music festivals, it boasted an impressive and diverse music, there was something extra special about this one. You see, this was a green festival!From the food to the stalls(货摊), everything was as environmentally friendly as possible.

Notonly was the majority of the furniture /stalls /toilet rooms hand-made from wood, the festival was powered by solar energy. Guests were invited to throw rubbish in specially marked dustbins which, after the festival, were sorted so all of the waste could be recycled. Fresh water was made available freely to everyone so that guests were not encouraged to buy drinks in plastic bottles which would have created a lot of waste.I found the experience extremely fun but also really interesting.

Having never been to amusic festival before, I was unsure of what to expect. However, I was happy to find myself sitting in a field eating a healthy, home-made fruit cake while drinking organic (有机的) fruit juice. There were many stalls, art installations( ), and different areas, meaning there was something there for everyone, from small children to the elderly!

This seems like such a great idea, making something very fun and interesting, that doesn’t cause great damage to the environment. I have discovered that there are more events similar to this across the globe, which is great! I can’t imagine how much waste has been produced from such public events as festivals before we realized just how bad they were for the environment!

1What does the underlined word “boasted” in the first paragraph refers to ?

A.拥有B.吹嘘

C.支持D.拥护

2What is special about the music festival?

A.It has a special band.B.It has a unique program list.

C.It is held every weekend.D.It is environmentally friendly.

3At the music festival, what were the guests encouraged to do?

A.Make furniture from wood.B.Bring plastic-bottled drinks.

C.Recycle rubbish by themselves.D.Drink free fresh water.

4What do you learn about the author from Paragraph3?

A.He fully enjoyed the festival.B.He expected much from the festival.

C.He found the event very funny.D.He liked listening to music at home.

5What is the aim of this passage?

A.To raise money for environment protection.B.To highlight that being green can be fun.

C.To introduce the author’s favourite musicians.D.To encourage people to go to music festivals.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网