题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(A)
Height is just one of the features your genes (基因) decide. In fact, because you have two parents, your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent. If both your parents are tall, then most probably you will be tall, too. But if you have questions about how tall you're going to be, ask your doctor if he or she can help you find them out.
But genes don't decide everything. For example, eating an unhealthy diet can keep you from growing to your full potential (潜力). Getting plenty of sleep and enough exercise will help you grow to the expected height.
It's natural that you're wondering how fast you should grow. There's no perfect or right answer. Generally speaking, kids grow about 6 cm a year between age 3 and the time when they start puberty.
Your doctor will know how your growth has been going over the years. 2 cm here and 3 cm there make a little difference to the height you're at now. How have you been growing up to this height? What other changes may your body be going through?
Don't be amazed if you seem to have grown a lot in a very short time. Everyone has a growth spurt (高峰) during puberty. The age for starting puberty is about 10 for girls and about 11 for boys. But it can be earlier or later--between 7 and 13 for girls and 9 and 15 for boys.
You'll usually begin to notice that you're growing faster about a year after your body starts to show the first changes of puberty.
(1)If you want to know how tall you should grow, .
A.you should have enough exercise
B.you can ask doctors for help
C.you should take some special medicine
D.you can record your growth during puberty
(2)The Chinese for the word "puberty " is .
A.童年时期
B.婴幼儿时期
C.习惯养成期
D.生长发育期
(3)This passage is mainly about .
A.how the genes work in your body
B.how your parents' height influence you
C.how you look like your parents
D.how you grow to a certain height
(4)After reading this passage, we can explain .
A.how good it is to be a doctor
B.how much sleep time we need
C.why genes can't decide everything
D.what healthy diet is
(5)Which is NOT mentioned in the passage?
A.Your height most probably depends on how tall your parents are.
B.Girls' age for starting puberty is usually earlier than that for boys'.
C.The features showing the first changes of puberty between boys and girls are different.
D.You may be amazed sometimes when you grow too fast.
【答案】
(1)B
(2)D
(3)D
(4)C
(5)C
【解析】短文大意:身高是基因决定的特征之一,但基因不能决定一切,不健康的饮食会阻碍你长高,当然你会好奇一个人是怎么长到一定高度的,一般来说3岁之前每年会长6厘米,发育高峰期的孩子也会快速长高,而其他年份每年大概长2到3厘米。
(1)B 细节理解题。由第一段最后一句But if you have questions about how tall you're going to be, ask your doctor if he or she can help you find them out.可知答案选B。
(2) D词义猜测题。由第三段最后一句Generally speaking, kids grow about 6 cm a year between age 3 and the time when they start puberty. 可知,在3岁到生长发育期,生长速度是每年6厘米,故选D。
(3)D推理判断题。通读全文可知,本文讲述了身高如何达到某一高度,故选D。
(4)C 推理判断题。由第二段第一 句But genes don't decide everything. 可知答案选C。
(5)C细节理解题。根据文章中的这三个句子: "In fact, because you have two parents, your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent." "The age for starting puberty is about 10 for girls and about 11 for boys. But it can be earlier or later -- between 7 and 13 for girls and 9 and 15 for boys. "以及 "Don't be amazed if you seem to have grown a lot in a very short time. ”可知,只有C项没有被提到。
【题目】
41. Bill cares about sports events and how the sports players are now. 42. Tony is interested in reading. He wants to know what kinds of new books have come out and how some famous writers are living now. 43. Jackson is really a film fan. Recently he would like to know what new movies are like and what some famous singers’ songs are. 44. Kate’s father is working abroad in Thailand. Unrest(动乱)took place there, so she is rather worried about the situation in Thailand. 45. Lily is in poor healthy. She is also eager to know how to keep fit. | A. Home New In this section you will read news about the events which happened in the country. B. Entertainment News In this section all kinds of news about movies, pop songs and stars are avaible. C. Advertisement Section Here are advertisements of various products, such as food, medicine, electric machines and so on. D. Reading Section News and good books and magazines are introduced here. Of course, you can learn about some well-known writers. E. International News Here is news about events that happened all over the world. F. Sports News Important sports events are broadcast here. And we often interview some good players. G. Health Section Winter is coming and it is easy to get ill. If you want to know how to keep away from diseases, you should pay attention to this section. |
【1】_________
【2】_________
【3】_________
【4】_________
【5】_________