题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(A)
Height is just one of the features your genes (基因) decide. In fact, because you have two parents, your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent. If both your parents are tall, then most probably you will be tall, too. But if you have questions about how tall you're going to be, ask your doctor if he or she can help you find them out.
But genes don't decide everything. For example, eating an unhealthy diet can keep you from growing to your full potential (潜力). Getting plenty of sleep and enough exercise will help you grow to the expected height.
It's natural that you're wondering how fast you should grow. There's no perfect or right answer. Generally speaking, kids grow about 6 cm a year between age 3 and the time when they start puberty.
Your doctor will know how your growth has been going over the years. 2 cm here and 3 cm there make a little difference to the height you're at now. How have you been growing up to this height? What other changes may your body be going through?
Don't be amazed if you seem to have grown a lot in a very short time. Everyone has a growth spurt (高峰) during puberty. The age for starting puberty is about 10 for girls and about 11 for boys. But it can be earlier or later--between 7 and 13 for girls and 9 and 15 for boys.
You'll usually begin to notice that you're growing faster about a year after your body starts to show the first changes of puberty.
(1)If you want to know how tall you should grow, .
A.you should have enough exercise
B.you can ask doctors for help
C.you should take some special medicine
D.you can record your growth during puberty
(2)The Chinese for the word "puberty " is .
A.童年时期
B.婴幼儿时期
C.习惯养成期
D.生长发育期
(3)This passage is mainly about .
A.how the genes work in your body
B.how your parents' height influence you
C.how you look like your parents
D.how you grow to a certain height
(4)After reading this passage, we can explain .
A.how good it is to be a doctor
B.how much sleep time we need
C.why genes can't decide everything
D.what healthy diet is
(5)Which is NOT mentioned in the passage?
A.Your height most probably depends on how tall your parents are.
B.Girls' age for starting puberty is usually earlier than that for boys'.
C.The features showing the first changes of puberty between boys and girls are different.
D.You may be amazed sometimes when you grow too fast.

【答案】
(1)B
(2)D
(3)D
(4)C
(5)C
【解析】短文大意:身高是基因决定的特征之一,但基因不能决定一切,不健康的饮食会阻碍你长高,当然你会好奇一个人是怎么长到一定高度的,一般来说3岁之前每年会长6厘米,发育高峰期的孩子也会快速长高,而其他年份每年大概长2到3厘米。
(1)B 细节理解题。由第一段最后一句But if you have questions about how tall you're going to be, ask your doctor if he or she can help you find them out.可知答案选B。
(2) D词义猜测题。由第三段最后一句Generally speaking, kids grow about 6 cm a year between age 3 and the time when they start puberty. 可知,在3岁到生长发育期,生长速度是每年6厘米,故选D。
(3)D推理判断题。通读全文可知,本文讲述了身高如何达到某一高度,故选D。
(4)C 推理判断题。由第二段第一 句But genes don't decide everything. 可知答案选C。
(5)C细节理解题。根据文章中的这三个句子: "In fact, because you have two parents, your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent." "The age for starting puberty is about 10 for girls and about 11 for boys. But it can be earlier or later -- between 7 and 13 for girls and 9 and 15 for boys. "以及 "Don't be amazed if you seem to have grown a lot in a very short time. ”可知,只有C项没有被提到。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(C)
Today, an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down. These people are called the "'Heads-down Tribe (低头族). Are you a heads-down tribe member? Heads-down tribe members now can be seen everywhere.
More and more traffic accidents are happening because more drivers use mobile phones when they are driving. In order to make drivers pay more attention to driving, some new traffic rules have been made. For example, people who use mobile phones while driving in Taiwan are fined (罚款). Car drivers and motorcyclists who break the traffic rule will be fined NT$ 3, 000 and NT$1, 000 respectively (分别地).
As we can see above, using mobile phones may cause accidents and even cost a lot of money. Also, more and more interesting and strange facts happen to the "Heads-down Tribe". Let's have a look at an interesting TV report. A man in America kept using his mobile phone on his way home. As a result, he knocked into a big lost bear. When he lifted his eves from the phone, he was so afraid that he turned around and ran away quickly. Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but looking at their own mobile phones. It's strange that they don't talk to the ones who sit opposite to them during the meal. Some of them even have fun communicating with others on the phone.
Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life. Are mobile phones good or bad? It depends on how people use them. Let's be "'healthy" users and try to be the "Heads--up Tribe".
(1)A heard-down tribe member .
A.is good at using the Internet
B.is a dangerous driver
C.is always looking at his or her mobile phone
D.is a careful driver
(2)The underlined word "Motorcyclists" in the passage means Chinese.
A.摩托车手
B.手机使用者
C.低头族
D.警察
(3)The American was when he knocked into the bear.
A.driving a car
B.going to work
C.using his mobile phone
D.going shopping
(4)According to the passage, the "Heads-down Tribe" when they eat in a restaurant.
A.look at their own mobile phone
B.don't talk to the people who sit opposite
C.Both A and B
D.talk with others
(5)What's the best title for the passage?
A.Drive your car carefully
B.Use mobile phones properly
C.Be a heads-down tribe member
D.Follow the traffic rules

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(A)
How do you spend your spare time? There will be different answers to it. Most people in Poland (波兰) have their own ways of spending free time. Sometimes they just want to take a rest, but they try to do something more pleasant most of the time. They have many different hobbies, which help them to get away their everyday problems and spend their free time happily.
Many Polish (波兰的) people like traveling. They always look for new places that they have never been to and add new and exciting experiences to their journey. Some of them like to climb mountains, others like to go to a sea or a lake to swim, because these can make them get exercise and are good for their health.
Many Polish people also like to do sports in their free time. They are usually crazy about football, and football is regarded as the Polish national sport. Many football fans may support a certain team, so they go to watch every match of the team they support, and they buy many things that have any relation with the team. Watching sport and doing it both are good ways to relax.
In addition, doctors say that doing sports is very good for health. Many people in town, especially young men, often go to the gym to attend the exercise classes to keep it.
Besides these ways, Polish people have many other ways to spend their free time. And they really enjoy their free time.
(1)Polish people have many hobbies in order to .
A.solve their daily problems
B.finish all their work
C.make more friends
D.relax themselves in their spare time
(2)Why do some Polish people like climbing mountains?
A.Because they hate traveling.
B.Because they can get exercise from it.
C.Because they can find a new place.
D.Because it is comfortable and funny.
(3)Which of the following sports is NOT mentioned in the passage?
A.Playing football.
B.Climbing mountains.
C.Skating.
D.Swimming.
(4)What is the main idea of Paragraph 3?
A.Football is many Polish people's favorite sport
B.Young Polish people often go to the gym.
C.All the Polish people do sports in their spare time
D.Most Polish people like watching sport.
(5)What can we learn from the passage?
A.Polish culture is colorful.
B.We can have many ways of spending our free time.
C.A doctor can give you good advice.
D.It is no need doing sport activities.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网