题目内容
【题目】阅读短文,根据题目要求完成各小题。
![]()
What’s your favourite animals?Monkeys, zebras or…Now, let me tell you something about pandas. They come from China. Their heads and stomachs(腹部) are white, and their legs are black. Their black eyes are like a pair of black glass balls. Pandas like living in bamboowoods (树林), because the place is cool ①并且它们通常吃竹子。
Pandas are lovely , but they are in danger(危险). ②People cut down (砍到) lots of bamboo to build houses.
Please save the lovely pandas. As a kind of great animal, everybody loves them in the world. Let’s try our best to help them.
【1】What colour are the legs of pandas?
_____________________________________________________________
【2】将①处划线部分翻译成英语。
_____________________________________________________________
【3】将②处划线部分改为同义句。
People __________lots of bamboo______ ________houses.
【4】Pandas like bamboo woods because _______.
A.they are beautifulB.they like eating bamboo
C.there are no people thereD.the place is hot.
【5】The pandas come from ____________.
【答案】
【1】Black
【2】and they usually eat bamboo.
【3】 use to build
【4】B
【5】China
【解析】
本文介绍的是熊猫,包括它的外貌和生活习惯等消息
【1】细节理解题。根据and their legs are black熊猫的腿是黑色的可知,故答案为Black。
【2】“并且”是承接上文,英文为and;“通常”的英文为usually,置于行为动词之前;“吃竹子”的英文为eat bamboo;句子是一般现在时,主语是“他们”第三人称复数,所以动词用原形。故答案为and they usually eat bamboo.
【3】保持句意不变。根据句意“人们砍伐竹子来建造房子”也可以理解为人们用竹子来建造房子。所以动词用“使用use”,句子是一般现在时,主语是people第三人称复数,所以动词用原形use,动词不定式to build做目的状语。故答案为(1). use (2). to (3). build。
【4】细节理解题。根据文中Pandas like living in bamboowoods (树林), because the place is cool ①并且它们通常吃竹子。可知,熊猫喜欢住在竹林,因为竹林凉爽外,它们也通常喜欢吃竹子, 故答案为B。
【5】细节理解题。根据文中They come from China.可知,故答案为China.
【题目】 Have you got any friends? What are they like? Here are some best friends of some students from different countries.
Susan, the US | My best friend is Fanny. She is clever and interesting. We always look after each other. The first week we met, I got sick and she looked after me every day. |
Betty, England | My best friend is Ana. She is honest and serious. We were born in the same city in England. Then I moved to America with my family. I thought I would never see Ana again. When I went to college in New work, Ana and I shared the same room! |
Ken, Japan | I love to spend time with Daisuke because he is funny and smart. We enjoy talking about the funny things we did when we were children, and telling the same stupid jokes over and over again. |
Lily, Australia | Linda is a very confident girl and she is really kind. Some people may wonder why Linda and I are best friends because we are totally different, but I think this is why we are such good friends. |
【1】Who is Susan’s best friend?
A.Ana.B.Fanny.C.Linda.D.Daisuke.
【2】Where is Ken from?
A.Australia.B.The US.C.England.D.Japan.
【3】What is Linda like?
A.Confident and kind.B.Funny and smart.
C.Honest and serious.D.Clever and interesting.