题目内容

【题目】Hong Kong Book Fair 2014

Fair dates

16-22 July, 2014(Monday-Sunday)

Places

Hong Kong Exhibition and Convention Centre, Wan Chai, Hong Kong

Opening hours

16 July (Mon.) 10:00a.m.-10:00p.m.

17 July (Tues.) 10:00a.m.-10:00p.m.

18-19 July (Wed.-Thurs.) 10:00a.m.-12:00midnight

20-21 July (Fri.-Sat.) 10:00a.m.-12:00p.m.

22 July (Sun.) 10:00a.m.-5:00p.m.

Major product categories

International Culture Village: Showing books from foreign countries.

Children’s Paradise: Showing children’s books and educational publications, with a family corner and a performance stage.

Teens’ World: Showing books for the young. You can find plenty of cartoon and comic books.

Stationery Zone: Showing stationery products, such as pens, pencils, rules and erasers.

Fee

Tickets for adults: HK$25

Tickets for children between 5 and 12: HK$10

Children under 5 are free.

1What can’t you buy in Hong Kong Book Fair?

A.Cartoon books.B.Film tickets.C.Foreign books.D.Pencils.

2How long will Hong Kong Book Fair last for?

A.2 days.B.5 days.C.6 days.D.7 days.

3Where will Hong Kong Book Fair be held?

A.In the Mediamatic Building.B.In the International Culture Village.

C.In the Hong Kong Bookshop.D.In the Hong Kong Exhibition and Convention Centre.

4If you want to buy some comic books, when can you buy them?

A.At 2 p.m., July 16th.B.At 10 p.m., July 23rd.

C.At 9 a.m., July 16th.D.At 7 p.m., July 22nd.

5Kathy, aged 11, wants to go to the Book Fair with her parents, how much should they pay for the tickets?

A.HK$ 25.B.HK$ 60.C.HK$S 75.D.HK$ 35.

【答案】

1B

2D

3D

4A

5B

【解析】

文章介绍的是2014香港书展。以表格的形式详细介绍了书展的时间、地点、开放时间、主要产品类别和费用。

1细节理解题。题干:你在香港书展买不到什么?A. Cartoon books卡通书籍;B. Film tickets电影票;C. Foreign books外国书籍 D. Pencils铅笔。根据“Major product categories”这一行可知,在International Culture Village能买到Foreign books;在Teens’ World能买到Cartoon books;在Stationery Zone能买到pencils。选项B中的电影票是买不到的,故选B

2细节理解题。题干:香港书展会持续多久?根据Fair dates16-22 July, 2014(Monday-Sunday)可知,书展持续一周。故选D

3细节理解题。题干:香港书展将在哪里举行?根据PlacesHong Kong Exhibition and Convention Centre, Wan Chai, Hong Kong可知,选项D的叙述是正确的。故选D

4细节理解题。题干:如果你想买一些漫画书,什么时候可以买到?根据“Opening hours”里面详细介绍的开放时间可知,A. At 2 p.m., July 16th.是开放时间,能买到漫画书;B. At 10 p.m., July 23rd.22号就已经闭馆了,23号是买不到漫画书的;C. At 9 a.m., July 16th.早上10点才开放,9点是买不到漫画书的; D. At 7 p.m., July 22nd 22号下午5点就闭馆了,7点是买不到漫画书的。故选A

5数字计算题。题干:凯西,11岁,想和她的父母一起去书展,他们应该付多少钱买票?根据“Fee”这一栏的“Tickets for children between 5 and 12: HK$10”可知,凯西需要付HK$10买票;再根据这一栏的“Tickets for adults: HK$25”可知,凯西的父母需要付HK$50买票,他们一起总共付HK$60。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In 1883, an imaginative engineer named John Roebling decided to build a spectacular(壮观的)bridge connecting New York with Long Island. However, bridge building experts throughout the world thought that this was a pipe dream. It was not practical. It had never been done before.

But Roebling refused to listen to them. He thought about the bridge day and night and he knew deep in his heart that it could be done. After much discussion and persuasion he convinced (说服) his son Washington, who was a promising engineer himself, that the bridge in fact could be built.

Working together for the first time, the father and son developed concepts of how it could be done. With great excitement, they hired their crew and began to build their dream bridge.

The project started well, but several months after it began, a tragic accident on the site took the life of John Roebling. Washington was so seriously injured that he was never able to walk, talk or even move again.

"We told them so", "Crazy men and their crazy dreams", "It's foolish to chase (追求) wild visions", the critics said and most thought the project should be ended since the Roeblings were the only ones who knew how the bridge can be built. In spite of his handicap Washington still had a burning desire to complete the bridge and his mind was still as sharp as ever.

Washington's wife tried to inspire and pass on her husband's enthusiasm to some of his friends, but they were too daunted by the task. As he lay in his hospital room, an idea suddenly hit him. All he could do was to move one finger and he decided to make the best use of it. By moving this finger and tapping (轻叩) it on his wife's arm, he slowly developed a code (代码) to communicate with her. Then he used this way to tell his wife what the engineers should do. It seemed crazy but the project was under way again. For 13 years Washington tapped out his instructions with his finger on his wife's arm, until the bridge was finally completed.

Today the spectacular Brooklyn Bridge stands in all its glory as a tribute (致敬) to the great success of one man's spirit and his determination not to be defeated by circumstances (境遇).

1The underlined word "daunted" (para.6) is closest in meaning to "__________".

A.unpleasantB.amazedC.scaredD.determined

2Which of the following shows the correct order of the events that happened in the story?

a. Roebling convinced his son.

b. Washington found a new way to communicate.

c. They hired the crew.

d. The bridge was completed.

e. Roebling wanted to build a bridge.

f. There was a tragic accident.

A.e, a, c, f, d, bB.e, a, c, f, b, dC.e, f, a, b, c, dD.e, a, f, b, c, d

3What can we learn about Washington's wife?

A.She was devoted to her husband.B.She knew sign language very well.

C.She developed a code to communicate with her husband.D.She helped her husband design the plan.

4What does the story tell us?

A.Success will come with the passing of time.

B.Struggles are exactly what we need in our lives.

C.The people who make a difference in our life should be remembered forever.

D.Even the most distant dream can be realized with a never-say-die attitude.

【题目】 Listening test is one of the most important parts of the English exam. Here are some tips (建议) for you.

Before you start to listen, you need to relax. Don’t be stressed out. And try to read the questions. These questions usually help you understand the conversation or the passage.

Then listen carefully to the first sentence. It usually tells you the main idea of the passage. When you’re listening, try to do some thinking and take some notes (笔记), such as:

·What happened (发生)?

·When, where, and how?

·What does the speaker want to tell us?

In this way, you may understand the passage better. Please remember not to think about one or two words for a long time. When you hear some words you don’t know, don’t spend too much time on them. Very often, you’ll find out what they mean later when you go on with the listening.

1This passage mainly talks about _________.

A.tips on listeningB.tips on speakingC.tips on readingD.tips on writing

2It’s better for you to keep _________ when you start to have a listening test.

A.excitedB.relaxedC.stressed outD.worried

3We should listen to the first sentence carefully, because it usually tells us _________.

A.the answers to the questionsB.where to write the answers

C.the main idea of the passageD.how much time left (剩余) for the listening test

4When you’re listening, it’s important for you to _________.

A.remember every wordB.take some notes

C.understand all the wordsD.think about one or two words for a long time

5The_________ usually help(s) us understand the passage better.

A.questionsB.first sentenceC.notesD.A, B and C

【题目】 What do you think about when you think of a zoo? Small cages? Bars like those in prisons? These images might be common in people’s mind, which serve as arguments for the people who do not like zoos, as historically, traditional zoos kept animals with a very limited focus on conservation(protection of natural things or education, However, a sort of evolution (改革;进化) has occurred.

Most zoos today, especially those in the Association of Zoos and Aquariums (AZA), an international organization whose members are leading zoos and aquariums, provide spacious and natural space for their animals and worked hard to keep them mentally and physically stimulated. More importantly, modern zoos not only take much better care of the animals they keep, but also engage with the protection of animals in the wild.

As the human population increases, our impact on the environment has been deadly harmful to wildlife and wild spaces. Things like climate change and severe habitat destruction are causing species to go extinct at unnatural rates. Some scientists estimate we are currently experiencing the sixth mass extinction (灭绝) in the history of life on earth. As a consoling (令人安慰的) part out of all griefs, many zoos serve as important safe-holds for endangered species populations, and in cases like that of the California Condor, captive breeding programs in AZA, which kept animals in zoos proved to be important in bringing species back from extinction. Besides, AZA, including many zoos, also fund over 2,500 conservation projects, donating 160 million dollars every year to protecting species in the wild.

The conservation impact that zoos have goes even further than direct conservation action and financial support for fieldwork. In a time when people spend less and less time outdoors, zoos serve as a place to teach children and remind adults that wildlife and wild spaces still exist, and that our society holds the future of these species’ survival in our hands.

________________________. While I am only 18, I have spent the last six years volunteering with wildlife conservation organizations. As a volunteer at the Santa Barbara Zoo, I stood outside of the Amur Leopard exhibit and educated guests about these critically endangered big cats. I saw the way that live animals can spark people’s curiosity and inspire them to love and protect nature. Earlier this year, I had the opportunity to attend the AZA’s Legislative Conference in Washington DC, where I got the opportunity to see how zoos support conservation efforts in the wild. Cheetah Conservation Fund in Namibia is an organization dedicated (致力于) to saving the cheetah in the wild, but it relies heavily on support from zoos. Many zoos donate large amounts of money to CCF, but they also contribute to CCF’s mission by connecting people across the United States with cheetahs, and the issues they face in the wild.

Zoos can be controversial institutions; however, both opponents of traditional zoos and those who support modern zoos have more in common than one might think. Both groups are extremely motivated because they care so deeply about animals, their welfare, and their long-term survival on our planet. I encourage you to consider both sides of this issue and learn more about all of the conservation work zoos do, and the world-class care animals in AZA receive before determining where you stand on this issue.

1Images like small cages are mentioned in Paragraph 1 to explain ________.

A.why there must be an evolution of zoos

B.how much people misunderstand the zoos

C.why some people are against traditional zoos

D.how well the modern zoos are treating animals

2According to Paragraph 3, what do captive breeding programs do?

A.They are conservation projects donating to AZA.

B.They protect the wild habitat of endangered animal.

C.They keep endangered animals to save them from extinction.

D.They set up missions of animal protection for AZA every year.

3Which sentence serves best as the topic sentence of Paragraph 5?

A.However, there is still much that zoos should have done.

B.I have gotten to see many of the positive aspects of zoos up close.

C.Yet what I have personally experienced might explain why zoos have caused so much disagreement.

D.The misunderstanding of zoos, unfortunately, is still widespread, and some people are blind to the contributions zoos have made.

4What is TRUE according to the article?

A.Zoos in Namibia heavily reply on the Cheetah Conservation Fund

B.Traditional zoos only paid attention to conservation but no education.

C.Modern zoos bear responsibility for the animals they keep and those in the wild.

D.With the increase of human population, a huge species extinction in history is on.

5Which could be the best title for the article?

A.Traditional Zoos: Harmful to Wildlife

B.AZA: A Consoling Part out of All Griefs

C.Evolution of Zoos: More Changes in Need

D.Modern Zoos: Dedicated to Saving the Wildlife

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网