题目内容
【题目】阅读理解A
|
|
(1)Gina is a__________.
A.boy
B.girl
C.teacher
D.father
(2)The girl's first name is __________.
A.Gina
B.Jim
C.Green
D.Smith
(3)The boy's last name is__________.
A.Jim
B.Green
C.Smith
D.Gina
(4)Jim's favourite colour is__________.
A.blue
B.green
C.red
D.white
(5)The girl's telephone number is__________.
A.345 5928
B.728 4928
C.346 5982
D.492 8728
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)A
(5)A
【解析】本篇阅读是表格形式的。主要是两个小朋友的自我介绍。
(1)B。细节理解题。根据表格第一栏“ I'm a girl. My name is Gina Green.”可知,我是一个女孩,我的名字是Gina Green。故选B。
(2)A。细节理解题。英文名字不同于中文名字,中文名字是姓氏在前,名字在后,而英文名字是名字在前,姓氏在后。the first name是名字的意思。故选A。
(3)C。细节理解题。根据表格第二栏“My name is Jim Smith. ”可知,我的名字是Jim Smith。中文名字是姓氏在前,名字在后,而英文名字是名字在前,姓氏在后。the last name是姓氏的意思。故选C。
(4)A。细节理解题。根据表格第二栏“My favourite colour is blue. ”可知我最喜欢的颜色是蓝色。故选A。
(5)A。细节理解题。根据表格第一栏“My telephone number is 345 5928.”可知我的电话号码是345 5928.故选A。
【题目】阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。A
| News A |
| News B |
(1)Zhao Yongjiu _________ according to(根据)News A.
A.had a happy life with his mother
B.wants to be a great person
C.works at the street to sell noodles
D.helped 37 students
(2)The underlined word "salary" means "_________".
A.工资
B.福利
C.学费
D.花销
(3)Tian Bo _________ according to News B.
A.is a cook
B.is 35 years old
C.can sing and dance
D.likes watching videos
(4)What did Tian Bo do in the video?
A.He made the best "one single noodle".
B.He danced when making noodles.
C.He opened a special noodle restaurant.
D.He ate the longest noodle.
(5)Which of the following is TRUE?
A.Zhao Yongjiu likes helping others after getting rich.
B.Zhao Yongjiu works only 9 hours every day.
C.Tian Bo wants to open his own noodle restaurant.
D.Tian Bo likes to dance in the club.
【题目】阅读理解A
|
|
|
| |
Name: | Tshirt | skirt | shirt | trousers |
Brand: | Hello Kitty | Gloria | Polo | Playboy |
Colors: | yellow,pink,green,blue,black | yellow, blue, black, red | white, black, blue | \ |
Sizes: | S/M/XL | S/M/L | M/L/XXL for men | S/M/L/XL |
Price: | ¥50 | ¥80 | ¥180 | ¥120 |
(1)How much is a Hello Kitty T-shirt?
A.¥45. B.¥50. C.¥80. D.¥180
(2)Jim buys a blue T-shirt. What's the brand of his T-shirt?
A.Polo.
B.Hello Kitty.
C.Gloria.
D.Playboy.
(3)Mr. Green buys a Polo shirt for 180 yuan. What color may(可能) it be?
A.Red.
B.Yellow.
C.Green.
D.Blue.
(4)Mrs. Smith has 200 yuan. What can she buy?
A.Two Gloria skirts.
B.Two pairs of trousers.
C.A Polo shirt and a Gloria skirt.
D.A pair of trousers and two T-shirts.
(5)Mr. Smith wears shirts and trousers in size XXL. So he will buy ________.
A.a pair of trousers for ¥100
B.a Polo shirt in size XL
C.a pair of Playboy trousers
D.a Polo shirt for ¥180