题目内容

◆Green tea is the best choice for office workers.

People who always work in places with air conditioning may face skin problems such as easily dry skin. Among all the drinks, green tea is the best choice. Because there are important things in green tea. Moreover, drinking more green tea can prevent computer radiation(辐射).

◆Winter is the season to drink black tea.

Chinese medicine believes that different people should drink different tea based on the different characteristics and tastes of each kind of tea. Black tea can warm the stomach and quicken digestion (消化). Therefore, drinking warm black tea in the cold winter is a most suitable choice.

◆Do not drink strong tea.

Strong tea may make the body far too excited and can badly affect the cardiovascular (心血管的) system (神经系统) as well as the nervous system. For a person who has problem with these parts, to drink overly (过度地) strong tea may cause heart and blood pressure illness, or even make the old illnesses much worse.

◆Do not drink too much tea when you are eating.

Drinking too much tea or strong thick tea may not be good for taking in many constant elements and trace elements (常量元素和微量元素). Also, people should not drink tea with milk or other milky food.

1.If you always work with the computer, what kind of tea should you drink?

A. Black tea. B. Green tea.

C. Strong tea. D. Hot tea.

2.Drinking too much strong tea may cause ________.

A. headaches B. heart disease

C. skin problems D. stomach ache

3.Which of the following is NOT true?

A. If you have stomach ache, you should drink black tea.

B. When we choose tea, we should know the characteristics and tastes of each kind of tea.

C. Strong tea may take the body far too excited.

D. At table, we should drink tea as much as possible because it’s good for our health.

4.Which is the best title for the article?

A. Green Tea

B. All Kinds of Tea

C. Tea and Seasons

D. How to Drink Tea Correctly

1.B 2.B 3.D 4.D 【解析】短文大意:饮茶对人是有好处的,但是方法要正确,本文从四个方面介绍了人们如何正确饮茶。 1.根据◆Green tea is the best choice for office workers.中最后一句Moreover, drinking more green tea can prevent computer radiation...
练习册系列答案
相关题目

(2017湖南长沙)

Almost everyone has a question,or two about living in space.What is life really like in space?And what do astronauts(宇航员)do there?

Astronauts living in space have the same hygiene needs as people do on Earth.When they wake up,they wash their hair,brush their teeth and go to the bathroom as well.However,because of microgravity(微重力),astronauts take care of themselves in different ways.For example,they use a kind of special matter to wash their hair and leg restraints(腿部固定装置)to position themselves when use the toilet.

Astronauts eat three meals a day:breakfast,lunch and dinner.Some food can be eaten in the natural form such as fruit.Other food require adding water such as noodles.There are no fridges in space,so space food must be stored and prepared properly to avoid going bad.

Besides morning routine(常规)and eating in space,astronauts perform many tasks including checking the machines,updating computer equipment(更新电脑设备),etc.At the same time,the control center on Earth sends messages to the astronauts through voice or e-mail with new instructions to assist them in their daily routines.

What’s more,living in space is not just all work and no play.A popular way of relaxation is looking out of the window.And they can also enjoy themselves by watching movies,reading books,playing cards and talking to their families during their free time.

1.The underlined word “hygiene” in this passage probably means in Chinese.

A. 卫生 B. 饮食 C. 心理

2.As for eating in space,which statement is NOT true?

A. Astronauts eat three meals a day as people do on Earth.

B. Fruit can be eaten in the natural form.

C. Food can be kept fresh in fridges.

3.What’s the main idea of Paragraph(段落)Four?

A. Eating in space.

B. Working in space.

C. Relaxing in space.

4.Besides checking the machines and updating computer equipment,astronauts also need to in their daily work.

A. communicate with friends on Earth

B. control the people at the control center on Earth

C. receive the messages and follow the instructions from the control center on Earth

5.From this passage,we learn that .

A. life in space is exactly the same as life on Earth

B. living in space is different but interesting

C. astronauts have little free time in space

1.A 2.C 3.B 4.C 5.B 【解析】短文大意:很多人好奇宇航员在太空中的生活,本文从卫生、饮食、工作等方面介绍了宇航员在太空中如何工作生活的。 1.细节理解题,根据后文的解释Whentheywakeup,theywashtheirhair,brushtheirteethandgotothebathroomaswell.当...

The car was invented just a century ago. You may know all kinds of cars’ names, but many people don’t know who was the inventor of the first car.

The first car was invented not by an Englishman, but by an American. His name was Henry Ford.

Henry was born in a poor family. He was the eldest of the six children. When he was a boy, he became interested in watches and machines. When he was twelve years old, his mother died. Soon he had to work in a machine shop for two dollars and fifty cents a week.

In the evening, he repaired watches for another dollar a week. The hard life made him strong and able.

At that time, there was another interest in the life of the young Ford. He wished of making a machine.

It could run without horses, so named horseless carriage. He overcame a lot of difficulties and in April 1893, the “horseless carriage” was invented at last. It was the first car.

Later Henry Ford founded the Ford Motor Company. He was really the first inventor of the car in the world.

1.Who really invented the first car?

A. A Chinese. B. An Englishman. C. A Russian. D. An American.

2.From this story we can know the car was invented _____.

A. only one hundred years ago B. less than one hundred years ago

C. more than one hundred years ago D. long long ago

3.Henry Ford must have _____.

A. five brothers and sisters B. six brothers and sisters

C. five younger brothers D. five younger sisters

4.How many dollars did young Ford get every week?

A. 2.5 dollars. B. 1.5 dollars. C. 3.5 dollars. D. 3 dollars.

5.Henry Ford invented the first car _____.

A. with his brothers B. without any difficulty

C. himself D. difficult

1.D 2.C 3.A 4.C 5.C 【解析】文章讲述了世界上第一辆汽车的发明者——福特,福特从小家庭条件比较困难,不得不去工作,他对制造机器感兴趣,克服了种种困难制造了“horseless carriage”,也就是第一辆汽车。 1.根据The first car was invented not by an Englishman, but by an Am...

Many people believe that yellowing and wetness are the greatest enemy of stamps. In fact, stamps are afraid of not only wetness, but also light and dirty things. People protect their stamps in several different ways.

To protect stamps, we should never touch the stamps with our hands. This avoids moving dirty things onto them. Stamp tweezers(镊子) should be used in all conditions.

Stamps are printed things. The color will slowly disappear if the stamps are put in the light for a long time. So we should not put stamps in the light for long. Direct sunlight must be avoided as well.

Wetness is an important problem for stamps. Some collectors will put stamps in separate plastic (塑料) bags. However, it is possible that some stamps have taken in some water from the air before they are put into the plastic bags. Stamps become yellow easily and rapidly after they take in wet air. To protect the stamps, some people also put the stamps into a special room which has a machine to keep the air cool and dry. However, not many people can afford that.

To_keep_stamps,_stamp_collectors_usually_put_them_under_plastic_covers. It is a common and simple way. This helps because the plastic cover keeps the stamps off the wet air. It also stops the fingers from touching the stamps.

Some collectors prefer to store stamps inside a plastic box with desiccants(干燥剂).However, we should take care not to let the stamps touch the desi?ccants. On top of that, don't take your stamps out on a wet day.

1题完成句子;2~3题简略回答问题;4题找出并写下全文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。

1.One way to protect stamps is that we should never touch them ________________.

2.What will disappear if we put the stamps in the light for long?

________________________________________________________________________

3.When do stamps become yellow easily and rapidly?

________________________________________________________________________

4.________________________________________________________________________

5.________________________________________________________________________

1.with our hands 2.The color./Color. 3.After they take in wet air. 4.People protect their stamps in several different ways. 5.为了保存邮票,集邮者(们)通常把它们(邮票)放在塑料封面下(边)。 【解析】本文介绍了保存邮票的方法,不要用手摸邮票,...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网