题目内容

【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。(每空一词)

The Wizard of Oz was written by Lyman Frank who created the Land of Oz, a world full of fantastic characters. Dorothy was a beautiful little girl who lived in the Kansas with her uncle and her aunt. Her life seemed b1 and all things around her were gray. Until one day, she and her dog were brought to a strange country of great beauty called Oz. Although this land was more c2 than her uncle’s farm, she was still eager for home. A witch told her that the great witch Oz might help her go back home. It is the b3 of her adventure.

On the way to the city of Emeralds, Dorothy met a scarecrow who hoped that OZ would give him a smart b4 but he could always come up with good ideas in danger. In a forest, they found the Tin Man. He wanted to join them to get a h5 so that he could get love like before. They walked through the thick woods, and met Cowardly Loin without a bit of c6. He wanted to become brave and strong so that he could not be cowardly, so he went with Dorothy to visit the wizard of Oz. In order to make their dreams come true, they worked as a team d7 the time they made their way to their dreams.

They learned that they could make their dream come true if they could beat the Witch of the West, so they went hand in hand, e8 each other. They helped each other get over difficulties one after another. In the end, they arrived in the city of Emeralds and got what they e9. But it was not Oz who gave them what they needed. In fact, they found that Oz was just a c10 person instead of a great wizard.

【答案】

1boring

2colorful

3beginning

4brain

5heart

6courage

7during

8encouraging

9expected

10common

【解析】

本文讲述了《绿野仙踪》的作者是莱曼·弗兰克,他创造了绿野仙踪,一个充满奇幻人物的世界。多萝西和她的叔叔婶婶住在堪萨斯州,她的生活无聊且身边的一切都是灰色的。有一天,她和她的狗被带到奥芝。虽然这地方比她叔叔的农场更多姿多彩,但是她仍然渴望回家。一个女巫告诉她,女巫奥芝可能会帮助她回家。这是她冒险的开始。在路上,多萝茜遇到了稻草人、铁皮人、 Cowardly Loin。他们像一个团队一样工作。他们互相帮助,一个接一个地克服了困难。最后来到翡翠城,得到了他们想要的东西。

1句意:她的生活似乎很无聊。

根据seem接形容词,结合主语是“Her life”可知此处用-ing修饰名词,结合“all things around her were gray”及所给首字母,此处是“无聊的”,故答案为boring

2句意:虽然这地方比她叔叔的农场更多姿多彩。

根据be动词+形容词,构成系表结构,结合“was”可知此处缺形容词;再结合前文说周围是灰色的,所以此处是指这个地方是“多姿多彩的”,结合所给首字母,故答案为colorful

3句意:这是她冒险的开始。

the beginning of表示“……的开始”,结合“A witch told her that the great witch Oz might help her go back home. It is the b____3____ of her adventure. ”可知是“开始”,故答案为beginning

4句意:但是他总是能在危险中想出好主意。

根据“a smart ”可知此处是缺单数名词,结合“but he could always come up with good ideas in danger”可知此处是“大脑”,故答案为brain

5句意:他想和他们一起得到一颗心。

根据“a”可知此处缺单数名词,结合“he could get love like before”他就能像以前一样得到爱,可知此处是“心”,故答案为heart

6句意:他们穿过茂密的树林,遇到了Cowardly Loin,他们没有一点勇气。

根据 a bit of +不可数名词,结合“He wanted to become brave and strong so that he could not be cowardly”他想变得勇敢和强壮,这样他就不会胆小了,可知此处是“勇气”,故答案为courage

7句意:他们在实现梦想的过程中像一个团队一样工作。

during the time表示“在这段时间期间”,分析句子“they worked as a team d____7____ the time ”可知此处缺介词,结合所给首字母,故答案为during

8句意:所以他们手牵着手,互相鼓励。

分析句子“so they went hand in hand, e____8____ each other.”所以他们手牵着手,互相鼓励,可知此处是表示主动,所以此处缺现在分词,故答案为encouraging

9句意:他们来到翡翠城,得到了他们想要的东西。

分析句子“they arrived in the city of Emeralds and got what they e____9____.”可知是what引导的宾语从句,所以此处缺从句谓语动词,结合后文“ But it was not Oz who gave them what they needed”可知此处是得到想要的东西,故答案为expected

10句意:他们发现奥芝只是一个普通人,而不是一个伟大的巫师。

根据“person”可知此处缺形容词,结合“instead of a great wizard”可知此处是“普通”,结合所给首字母,故答案为common

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网