题目内容
【题目】![]()
Can you speak English? Maybe you know a lot of English words. You can read, speak and understand English, but there is another kind of language—the language of the body. All over the world, people “talk” with their hands, their heads, and their eyes. When Japanese people meet, they bow. When Indians meet, they put their hands together. When British and American people meet someone for the first time, they shake hands. They do not usually shake hands with their friends. Women sometimes kiss their women friends, and men kiss women friends on the cheek(脸颊). When a man meets a man friend, he just smiles, and says “Hello”. Men do not kiss each other, or hold hands. Even fathers and sons do not often kiss each other.
【1】From the passage we know it is important to ________.
A.know English words
B.read and write English
C.know body language
D.greet(问候) others
【2】When Indians meet for the first time, ________.
A.they bow
B.they shake hands
C.they kiss their friends
D.they put their hands together
【3】In America, it is NOT right for men to ________.
A.kiss women friends on the cheek
B.smile to men friends
C.say “Hello” to men friends
D.kiss men friends
【4】In America, when a man meets a man friend, he usually ________.
A.shakes handsB.says “Hello”
C.says “How do you do”D.kisses him
【5】Which of the following is body language?
A.Read English.B.Wave hands to stop a taxi.
C.Talk with a man.D.Listen to music.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】B
【5】B
【解析】
这篇短文主要讲述了美国和英国的肢体语言:如握手和亲吻等。
【1】推理判断。know English words知道英文单词;read and write English读和写英语;know body language知道身体语言;greet(问候) others问候别人;根据文中“You can read, speak and understand English, but there is another kind of language—the language of the body.” 你可以读、说、懂英语,但还有另一种语言身体的语言。可知,知道身体语言是重要的。故选C。
【2】细节理解。they bow他们鞠躬;they shake hands他们握手;they kiss their friends他们亲吻他们的朋友;they put their hands together他们把手放在一起。根据文中“When Indians meet, they put their hands together.” 当印度人见面时,他们把手放在一起。故选D。
【3】细节理解。根根据文中“When a man meets a man friend, he just smiles, and says “Hello”. Men do not kiss each other, or hold hands.” 当一个男人遇到一个男性朋友时,他只是微笑着说“你好”。男性不亲吻对方,也不握手。可知选项D,在美国,男性亲吻男性的朋友是不对的。故选D。
【4】细节理解。shakes hands握手;says “Hello”说你好;says “How do you do” 说你好;D. kisses him吻他。根据文中“When a man meets a man friend, he just smiles, and says “Hello””可知,当一个男人遇到一个男性朋友时,他只是微笑着说“你好”。故选B。
【5】推理判断。Read English.读英语;Wave hands to stop a taxi. 挥手拦出租车;Talk with a man.和一个人交谈;Listen to music.听音乐。根据题干“以下哪一项是肢体语言?” 根据文中“You can read, speak and understand English, but there is another kind of language—the language of the body.” 你可以读、说、懂英语,但还有另一种语言身体的语言。可知只有选项B符合。根据题意,故选B。