题目内容
【题目】![]()
【1】On June 26,the theme of the summer camp is .
A.World Food CookingB.Lego Robotics Fun II
C.Music Performance IID.Creative Art II
【2】The Summer camp will last for at most.
A.three weeksB.a monthC.two monthsD.three months
【3】 is NOT one of the activities in this summer camp.
A.ball gamesB.table gamesC.ChineseD.films
【答案】
【1】A
【2】D
【3】D
【解析】
本文讲解的是暑期夏令营的一些活动和时间安排。
【1】细节理解题。根据图片表格中的:6/22-6/26对应的活动是:World Food Cooking。可以看出,在6月26日,夏令营的主题是World Food Cooking,故选A。
【2】细节理解题。题目问这次活动最多能持续多长时间?由图片中所体现的时间是从6月8号到8月7号,但是右边又补充说明extended care from August 10-19,可知,这次活动最多能持续三个月。故选D。
【3】细节理解题。根据图片中间的activities 可以看出涉及到的有:ball games / table games/ Chinese;只有films 没有涉及到,故选D。
细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。本文的第1、2、3小题就是细节理解题。做细节题具体方法与步骤如下:
略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。
按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。
将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。
【题目】
Using your Card Library Cards are free to all people in California. They allow you to borrow books, magazines, CDs and DVDs from our library. They also allow you to use the computers at the library. |
Click here to apply for (申请) a Card. You must show your photo ID in person at the library. You must come to the library to receive a Card or change an expired (到期的) Card yourself. Library Cards expire after four years. You can always update (更新) your address, phone number and email online. Tell us immediately if your Card is lost or stolen. |
Cards for kids and teens The signature of a parent is needed for children (aged 13 and under). The parent must also provide photo ID. Teens (aged 14to17) use the same process. However, teens who already have their own photo ID can apply without a parent’s signature. |
Borrowing materials A Library Card allows you to borrow 25 items at most. You can keep each borrowed item for no more than 60 days. If items were not returned in 60 days, you should pay for them. The fine for books and magazines is $1.00 each per day. The fine for CDs and DVDs is $ 2. 00 each per day. |
【1】This passage is probably taken from _______.
A.a mapB.a novelC.a websiteD.a magazine
【2】You don’t have to go to the library when you want to_______.
A.receive a CardB.borrow magazines
C.update your addressD.change an expired Card
【3】Pam received her Library Card on February 10, 2020. When will the Card expire?
A.On April 10, 2020.B.On February 10, 2021.
C.On April10, 2023.D.On February 10, 2024.
【4】What should you do at once if your Card is lost?
A.Go to the library.B.Let the library know it.
C.Apply for a new Card.D.Return all the borrowed items.
【5】Rebecca is 15 years old without her own photo ID. What does she need to apply for a Card?
A.Her own signature.B.The Card of a parent.
C.The photo ID of a parent.D.The signature and photo ID of a parent