题目内容
【题目】Griffith Observatory (天文台)
![]()
Griffith Observatory gives you the chance to become an observer. You can:
—learn how people explore our local star, the sun.
—observe what causes day and night, seasons.
—use telescopes to observe the space.
—get a ticket for an amazing show about the universe.
HOURS OF OPERATION
Griffith Observatory is open six days a week. Free admission (进入) to building, exhibits, and grounds.
Tuesday– Friday 1:00 p.m.– 10:00 p.m.
Saturday– Sunday 10:00 a.m. – 10:00 p.m.
Monday closed
SAMUEL PLANETARIUM THEATER
The Samuel Planetarium (天文馆) Theater offers 8 half-hour shows each day. There are usually three different shows from which to choose.
Check the website or information desks for each day’s showtimes. The tickets are only available on the day of the show and must be bought at the observatory. There is only a nominal charge (收费) to see a planetarium show.
Adults $5.00 Children (5-12 years old) $1.00
Students $2.00 Seniors (60 years and older) $3.00
PUBLIC TELESCOPES
Free public telescopes are available each evening when skies are clear (except the Zeiss telescope on the roof). All observing must be completed by 9:00 p.m.
【1】According to the passage, what can visitors do in Griffith Observatory?
A.To know something about telescopes.B.To watch movies about the seasons.
C.To learn how people explore the sun.D.To observe what causes the space.
【2】You may stay there from 10:00 a.m. to 10:00 p.m. if you go to Griffith Observatory on .
A.SundayB.MondayC.TuesdayD.Friday
【3】The underlined word “nominal” probably means “ ”.
A.highB.smallC.monthlyD.average
【4】Which of the following statements about the Samuel Planetarium Theater is true?
A.It offers eight half-hour different shows every day.
B.You can check the guide book for each day’s showtimes.
C.People over 60 years old can get the tickets for free.
D.The tickets are only available on the day of the show.
【5】Visitors can look through the public telescopes to observe the sky _______.
A.after 9:00 p.m.B.on clear daysC.for freeD.on the roof
【6】The writer’s purpose of this passage is ______.
A.to introduce their studiesB.to provide some information
C.to describe the observatoryD.to make some suggestions
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】D
【5】C
【6】B
【解析】
本文介绍了格尔菲斯天文台能够观察的项目、开馆时间、萨缪尔天文馆的演出时间以及票价、公共望远镜的开放时间。
【1】细节理解题。根据Griffith Observatory gives you the chance to become an observer. You can:的第一条learn how people explore our local star, the sun.可知,在天文馆可以学习到人类怎么探索恒星太阳的。故选C。
【2】细节理解题。根据经营时间中Saturday– Sunday 10:00 a.m. – 10:00 p.m.可知周六和周日的营业时间是早10点到晚10点。故选A。
【3】词义猜测题。high高的;small少的;monthly每月的;average平均的。根据There is only a nominal charge (收费) to see a planetarium show.中only常用在名词短语之前,尤其是用在以数量词或数字起始的名词短语之前,起强调作用。结合票价可知收费是少的。故选B。
【4】细节理解题。根据The Samuel Planetarium (天文馆) Theater offers 8 half-hour shows each day. There are usually three different shows from which to choose. 可知天文馆提供8个半小时的表演,可以从三个不同的表演中选择。因此A选项是错误的。根据Check the website or information desks for each day’s showtimes.可知通过网站或者信息台查询每天的表演时间,因此B选项是错误的。根据Seniors (60 years and older) $3.00可知60岁及以上的老人票价是3美元,因此C选项是错误的。根据The tickets are only available on the day of the show and must be bought at the observatory.可知票仅在演出当天售出,因此D选项是正确的。故选D。
【5】细节理解题。根据Free public telescopes are available each evening…可知公共望远镜是免费的。故选C。
【6】主旨大意题。根据本文结构可知,本文介绍了格尔菲斯天文台能够观察的项目、开馆时间、萨缪尔天文馆的演出时间以及票价、公共望远镜的开放时间。因此本文是提供天文台的一些信息。故选B。
【题目】Here are two pieces of news from a newspaper.
With no smile and only terrible teeth, two robot﹣like dinosaurs(恐龙) standing at the desk are always ready to help customers check in. They are professional workers for Henn﹣na Hotel in Chiba, Japan, the second robot﹣staffed hotel. Robots in this hotel can greet guests in English, Chinese and Japanese languages and every room has a doorkeeper robot called "Tapia", who can talk to customers or can offer such services as turning on or off TV or providing weather news. The hotel opens on Wednesday and the price of the room starts from 170 dollars a night. |
Hong Kong's first sightseeing restaurant bus went into service, offering tourists and locals a fresh experience of sightseeing and dining. People now don't need to plan where to go or worry about where to eat. The sightseeing restaurant bus has two floors with 47 seats. It tours around the city while serving food prepared by the famous Michelin restaurants there. Its service includes day and night tours, with day tour covering over 20 sights from Kowloon to Hong Kong Island or to the New Territories. The two﹣and﹣a﹣half﹣hour day tour costs each passenger 380 HK dollars ($48.9). Night tours are only for booking out the whole bus and guests can choose the route (路线) for themselves. |
【1】The robots in Henn﹣na Hotel can speak kinds of languages.
A.twoB.threeC.fourD.five
【2】From the passage, we learn the robots in Henn﹣na Hotel .
A.have no teethB.never talk to customers
C.don't greet people with a smileD.refuse to turn off or on TV for guests
【3】Which is NOT true about the sightseeing restaurant bus?
A.The price of the day tour is 380 HK dollars.
B.Passengers can enjoy the food and sights at the same time.
C.Michelin restaurants provide food for the tourists on the bus.
D.Passengers can choose the route for day tour by themselves.
【题目】 Many of the world’s successful people were once failures. Here are the stories of a few of them.
| Michael Jordan (born 1963) is one of the greatest basketball players of all time. However, he himself admits that it hasn’t been easy. In a famous advertisement for Nike, he says, “I have missed more than 9,000 shots in my career. I have lost almost 300 games. On 26 occasions I have been entrusted(委托) to take the game winning shot, and I missed. I have failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed. |
| Albert Einstein (1879-1955) won the Nobel Prize in physics in 1921. However, he wasn’t always considered a “genius”. He didn’t speak until he was four, and couldn’t read until he was seven. His teachers and parents thought he was slow, and he was expelled(开除)from school. He later famously said, “Success is failure in progress” | ||
| Abraham Lincoln (1809-1865) was one of America’s greatest leaders, taking the country through the Civil War(美国南北战争). However, his life was never easy. He started numerous business that failed, he went bankrupt(破产)twice and was defeated in 26 campaigns(竞选)for public office. He later said, “My great concern is not whether you have failed, but whether you are content with your failure.” | ||
| J.K. Rowling (born 1965) is the author of the hugely successful Harry Potter books, and one of the richest women in the world. But before publishing the books, she was penniless, depressed and trying to raise a child on her own. In a speech at Harvard in 2008, she said, “I had failed so greatly. After a short-lived marriage, I was jobless, a lone parent, and as poor as it is possible to be in modern Britain, without being homeless. The fears that my parents had had for me, and that I had had for myself, had both come to pass, and by every usual standard, I was the biggest failure I knew.” | ||
So you see, just keep going!
【1】How many times has Michael Jordan missed the game winning shot?
_________________________________________________________________.
【2】What happened to Albert Einstein in 1921?
_________________________________________________________________.
【3】Which did Abraham Lincoln care more about, whether he failed or how he faced with his failure?
_________________________________________________________________.
【4】J.K Rowling is one of the richest women in Britain, isn’t she?
_________________________________________________________________.
【5】What was J.K. Rowling’s life like before Harry Potter Books were published?
_________________________________________________________________.
【6】What do you think of failure? How do you overcome failure in your life? (Please give an example to explain)
_________________________________________________________________.