题目内容

When people meet each other for the first time in Britain, they say “How do you do?” and shake hands(握手). Usually they do not shake hands when they just meet or say goodbye. But they shake hands after they haven't met for a long time or when they will be away from each other for a long time.

Last year a group of German students went to England for a holiday. Their teacher told them that the English people hardly shake hands. So when they met their English friends at the station, they kept their hands behind their backs. The English students had learned that the Germans shake hands as often as possible, so they put their hands in front and got ready to shake hands with them. It made both of them laugh.

1.It is_____ if you know the language and some of the customs of the country.

A. not useful B. not helpful C. very helpful D. very bad

2.English people usually shake hands when they_____.

A. meet every time B. meet for the first time

C. say goodbye to each other D. say hello to each other

3.Usually English people don't shake hands _____.

A. when they will be away for a long time B. when they say“How do you do?”

C. when they just meet or say goodbye D. after they haven’t met for a long time

4.Which is right? _____

A. German people shake hands as often as possible.

B. English people like shaking hands very much.

C. German people hardly shake hands.

D. Neither English people nor Germans like shaking hands.

5.This story is about _____.

A. shaking hands B. languages C. customs D. languages and customs

1.C 2.B 3.C 4.A 5.C 【解析】试题分析:短文介绍了英国握手的习俗,并和德国做了比较。 1.题意:如果你了解该国的语言和一些风俗习惯,那是很有帮助的。考查综合和细节理解题。根据短文中英国人见德国人的事例,说明了解一个国家的风俗习惯很有帮助,可知选C。 2.题意:当英国人_____时,他们通常握手。考查细节理解题。根据第一段第一句When p...
练习册系列答案
相关题目

阅读短文,根据短文内容回答问题。

Ready, Set, Jump!

For skydivers, the sky isn’t the limit. It’s just the beginning. Thousands if people try skydiving each year. Some only jump once, while others go on to experience lifelong adventures, flying and turning over through the air.

Skydiving is a method of leaving an airplane and returning to the earth with the help of gravity, then slowing down by using a parachute (降落伞). It may include more or less free-fall, a time during which the parachute has not been used and the body gradually accelerates (加速) to the highest speed.

There are three choices for the beginners. However, before you try skydiving, a ground course on safety is required. The first method is accelerated free-fall. You jump out of the plane while being held by two coaches, one on either side. They hold onto you until you open your parachute. The second method is called static line. After jumping out, you will experience free-fall for a second or two. Then the weight of your body will pull the line tight, opening the parachute.

Tandem (串联) is the most popular because it is the easiest. You and the coach are

tied together, the coach behind, with you in front. You jump out of the plane together, and the coach takes care of opening the parachute.

For each of these three methods, the coaches give instructions in the air with hand

signals (信号) or a radio. If you are eager to try something challenging and would love to feel the freedom of flying, skydiving might be an adventure for you. Who knows? With risk and excitement mixed together, skydiving might just change your life.

1.Do thousands of people try skydiving each year?

2.How many choices are there for the beginners?

3.Why is tandem the most popular?

4.How do the coaches give instructions in the air?

5.What is the passage mainly about?

1.Yes. 2.three/3choices. 3.three/3choices. 4.Because it is the easiest. 5.It is mainly about what the skydiving is, how to do skydiving for the beginners and the writer’s opinion on skydiv...

In July, my friend and I took a camping trip. We traveled for four weeks and visited the United States and part of Canada. We decided to camp because it took less money than living in hotels.

We planned very carefully. First, the car we were going to drive was very small, so we decided to take only a small bag each and a few camping things as possible as we can. We took some medicine with us to prevent(预防) insects(昆虫), and also food for picnics. Second, there was a lot to see in the United States and Canada, so we had to decide on the direction(方向) we wanted to drive on a big map.

All of this planning took a long time.

The date we started was July 2nd. We saw and did many things on our camping tour. We climbed the mountains, visited famous caves, and swam in cool mountain rivers. We visited many cities and talked to many people. We went to a hotel room when it rained at night. We had an exciting trip.

1.The two friends went camping ________.

A. for four days B. with all their friends

C. so they can save(节约) money when traveling D. because it was warm in July

2.Which of the following statements is possibly TRUE?

A. They went by car.

B. They are now on the trip.

C. They were quite rich.

D. They were going to make a tour all over the US and Canada.

3.We learn from the second paragraph(第二段) that ________.

A. they must have been ill

B. they must have brought a lot in the car

C. they must have studied the map carefully

D. they must have been hurt by insects

4.It is quite clear that ________.

A. there would be no insects at all

B. the two friends would take turns to drive

C. they were sure to take some medicine with them on the trip

D. the two friends didn't take any food with them

5.What happened when it rained at night?

A. They talked to people when it rained.

B. They went swimming.

C. They had to stop climbing.

D. They had to stay in a hotel for the night.

1.C 2.A 3.C 4.C 5.D 【解析】本文介绍了两个朋友外出旅游的情况。 1.细节理解题。 根据第一段第三句We decided to camp because it took less money than living in hotels.知选C 2.细节理解题。根据First, the car we were going to drive ...

Dear Mom,

I'm glad to get your letter. I'm very well at school. Do you want to know something about my after?school time? Well, the classes finish at four o'clock. At half past four, I usually go to the library to read books. It's relaxing. Sometimes I play soccer with my classmates in the playground. I'm not good at it, but I like it. We have dinner at six. In the evening, we study in the classroom from seven to eight thirty. We usually do our homework. Science is difficult for me, but my friend Peter helps me with it. He is very kind. I take a shower at about nine o'clock and then go to bed at nine thirty. I often listen to music before bedtime, and sometimes I talk with my roommates (室友).

Remember to pick me up(接我) at 5 o'clock on Friday afternoon.

Best wishes!

Jenny

读信,完成下列各题

Jenny's after?school life

Time

Activities

4:30

Go to the library to read books

6:00

________________(

7:00~8:30

Do homework in the classroom

__________

Take a shower

9:30

________________

1._______

2._______

3._______

4.From the letter, we know that ________.

A. Jenny is good at playing soccer

B. Jenny often reads books before bedtime

C. Jenny goes to bed at ten o'clock

D. Jenny goes home on Friday afternoon

5.Translate the underlined sentence into Chinese.

________________________________________________________

1.Have dinner 2.9:00 3.Go to bed 4.D 5.有时我和同班同学在操场踢足球。 【解析】这篇短文是Jenny写给妈妈的一封信,在信中她介绍了她在学校的课外生活。 1.根据短文中We have dinner at six.可知,Jenny晚上六点的时候吃完饭,故填Have dinner,吃完饭。 2.根据短文中I take a ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网