题目内容

阅读理解

Bats are the only flying mammals in the world. They can't see very well. It was long believed, and still is in many places, that all bats are blind. “Blind as a bat” is often heard. Yet they have no trouble flying in the darkest nights and finding their way around very well. How can bats fly and see at night? They fly by radar. The bat's radar system works the same way as the one that ships and planes use. As a bat flies through the air, he makes a sound that is too high for our ears to hear. If the sounds hit things they come back. The bat's ears receive the messages. In this way they are able to tell the bat where the things are. Bats go out to look for food at night. In the daytime they hang in some dark places. Some people have the bats as bad animals. In fact they are useful animals.

1.The bat is________.

[  ]

A.an animal
B.a bird
C.a fish
D.a beast

2.“blind as a bat” means a person who is ________.

[  ]

A.blind in both eyes

B.blind in neither of the eyes

C.not able to see well

D.able to see anything well

3.Bats have no trouble flying in the darkest nights because ________.

[  ]

A.they have very poor sight

B.they have a kind of radar system to help them

C.they have to look for food

D.they can see things in the dark nights

4.Bats go out to look for food ________.

[  ]

A.at noon

B.in the afternoon

C.during the daytime

D.after the sun sets and before the sun rises

5.Bats are ________.

[  ]

A.useful for the people
B.bad animals
C.friends of beasts
D.friends of birds
答案:A;C;B;D;A
解析:

  1.文章第一句就告诉我们蝙蝠是一种哺乳动物.

  2.由第二句话可知答案.

  3.阅读文章可知蝙蝠在夜间可以顺利地飞行.

  4.选项D与文中意思一致,只是表达方法不同.

  5.由文章最后一句可知答案选A


练习册系列答案
相关题目
阅读理解。
     Most of us may play ping-pong, but perhaps you don't know who invented it. The story is that it started
when two students at Cambridge University began knocking a cork (软木塞) to each other across a table,
using old boxes. In about the year l,800 an American businessman of sports goods produced a game that he
called Indoor Tennis. The Americans didn't find interest in it. He shipped (海运) it to London and it soon
became popular in Britain. The game was then played across dinning room tables, or on the floor with the
net string (网) between chairs. The players used a ball made of cork or rubber. A few years later a hollow
(空的) ball like the one we use today was invented. People all over the world loved it at once. A man called
Mr Wood in London, had the idea of covering the bats (拍子) with rubber. Later a London businessman
called this game "ping-pong". "Ping" meant the sound of the bat hitting the ball, and "pong" was the sound
of the ball hitting the table.
     The game is played everywhere, but not everybody likes it. Some even think it's a silly game.
1. _______ at Cambridge University first played table tennis, using a cork and _______.
2. A game called Indoor Tennis _______ in about the year 1,800.
3. Although the American didn't like the game, _______ showed great interest in it and it became popular.
4. After hollow balls were invented, the bats _______ were invented by Mr Wood.
5. 将文中画线部分译成汉语。
    ______________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网