题目内容
【题目】
Found Thing: A watch Color: Black Name: Cindy Telephone number:359-5934 |
|
Lost I’m Linda. I lost a yellow ring. Please call Bill or me. My phone number is 485-3982. Bill’s telephone number is 683-5912. |
|
Found Is this your jacket? It’s a red jacket. And an ID card is in it. My name is Mike. My telephone number is 239-5178. |
|
【1】Cindy found a(n) .
A. watch B. ring C. jacket D. ID card
【2】 lost a ring.
A. Cindy B. Linda C. Bill D. Mike
【3】What color is the jacket?
A. black. B. white. C. yellow. D. red.
【4】Which of the following is TRUE(正确的)?
A. Bill lost an ID card. B. Mike found a jacket with an ID card.
C. The watch is yellow. D. Cindy’s telephone number is 683-5912.
【答案】
【1】 A
【2】 B
【3】 D
【4】 B
【解析】
短文大意:本文是三则广告信息,包括两则失物招领和一则寻物启事。
【1】题意:辛迪找到了一个 。考查细节理解题。根据第一则信息Thing: A watch,可知是手表,故选A。
【2】题意: 丢了一个戒指。考查细节理解题。根据第二则信息I’m Linda. I lost a yellow ring.,可知是琳达,故选B。
【3】题意:这件夹克是什么颜色的?考查细节理解题。根据第三则信息It’s a red jacket.,可知是红色的,故选D。
【4】题意:下列哪个是正确的?考查细节推断题。A. Bill lost an ID card. 比尔丢了一张身份证。B. Mike found a jacket with an ID card.迈克找到一件有身份证的夹克。C. The watch is yellow. 手表是黄色的。D. Cindy’s telephone number is 683-5912.辛迪的电话号码是683-5912。根据第三则信息It’s a red jacket. And an ID card is in it. My name is Mike.,可知迈克找到一件有身份证的夹克,结合另外两则信息内容,可知B项说法正确,故选B。
阅读理解题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读理解的题目中,所设问题主要有以下几种方式:找主题或概括文章的中心思想、就文中的具体事实和情节进行提问、根据文章的表层意思进行深层次的推理判断等,在细读时,要根据设问的方式,进行有侧重地阅读。1、概括文章中心思想。1)文首呈现主题句。2)文尾出现主题句。3)首尾呼应展现主题。4)文中表述主题。前面提出问题,文中的主题由随之陈述的细节或合乎逻辑的引申在文中导出,而后再做进一步的解释。5)文章没有主题句。在这种情况下,考生要把所有的细节综合起来。进行逻辑推理,概括归纳出文章的主题句。2.掌握文章的具体事实和重要情节。在考题中,经常会见到就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目。这就要求考生在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这些都有可能作为测试点。还有一些测试题,要求考生在理解的基础上,通过自己的思维将理解的内容系统化,比如计算、排序等题型。
【题目】
| Hello! My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher. I’m in Beijing International School. |
| I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing. My telephone number is 8876-5342. |
| Alice Brown is my name. I’m twelve. I’m from Canada. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979. |
| I’m Yingzi. I’m fourteen years old. I’m from Japan. 5673-6981 is my telephone number. |
根据表格内容,选择正确答案。
【1】Where is John Brown from?
![]()
【2】Peter is a .
A. girl B. teacher C. mom D. student
【3】Alice is a girl. Her telephone number is .
A. 5673-6981 B. 8876-5342
C. 7342-6979 D. 8523-3237
【4】How old is Yingzi?
A. 11. B. 12. C. 13. D. 14.
【5】下面哪一项叙述是不正确的?
A. John Brown is an English teacher.
B. Zhang Hao is from China.
C. Alice is a teacher.
D. Yingzi is a girl student.
【题目】图表理解,阅读下列图表,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。
Smart Kids Club Fridays & Sundays 5:00 pm to 6:30 pm In the school library For age groups : 5 - 10 years old $ 2.00 each week Register(登记): in the gym Contact(联系): SmartKidsClub2@hotmail.com |
【1】Smart Kids Club is open to the members ________.
A.at 6:00 am on Fridays
B.at 5:00 pm on Saturdays
C.at 5:30 pm on Sundays
【2】If Mrs. Black’s twin daughters of 8 both join the club, how much should she pay each week?
A.$ 2. B.$ 4. C.$16.